Nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter

Reiger Boys Nieuwjaarsreceptie 2013-7831Afgelopen zaterdag was de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van v.v. Reiger Boys. Voor die deze bijeenkomst gemist heeft, onderstaand de nieuwjaarstoespraak zoals die is gehouden door onze voorzitter Ben Rietveld.

Namens het bestuur wil ik u van harte welkom heten op de nieuwjaarsreceptie. Allereerst wil ik u de beste wensen voor het nieuwe jaar overbrengen. Ik wens een ieder een goede gezondheid toe.

Ik wil de toespraak niet te lang houden, maar wil toch even een aantal zaken met u delen.

 

 • Vandaag zullen wij een aantal leden in het zonnetje gaan zetten. Zo hebben we leden die 25 jaar lid zijn van onze club, maar ook 40 en 50 jaar. Na afloop van mijn toespraak willen wij hier graag bij stilstaan.
 • Helaas hebben wij de Algemene Ledenvergadering moeten uitstellen. Onze excuses hiervoor. De verwachting is nu dat de ALV aan het einde van deze maand gehouden gaat worden. De datum zal binnenkort op de website verschijnen.
 • Verheugd zijn wij met de terugkeer van ons clubblad "De Reiger". Wel wil ik benadrukken dat het blad slechts kan blijven als er sponsoren gevonden worden voor het plaatsen van advertenties. De sponsorcommissie is hier druk mee bezig.
 • Enkele maanden geleden zijn de overdrachtsaktes met de Gemeente getekend. Na jaren van wachten zijn we nu eindelijk eigenaar geworden van de ons toebehorende zaken. Inmiddels hebben wij de buitenkant van de bovenverdieping weer keurig in de verf laten zetten.
 • Teleurstellend is de inhoud van de nieuwe gebruiksovereenkomst die de gemeente heeft opgesteld. Reiger Boys zal er voor moeten gaan zorgen dat de zondag ingevuld gaat worden. Mocht ons dit niet lukken, dan is de kans aanwezig dat externe partijen onze velden gaan gebruiken. We zijn bezig hiervoor plannen op te zetten om dit te voorkomen.
 • Sportief gezien was de degradatie van onze Dames 1 onverwacht. Gelukkig doet de groep van Arnold de Block er alles aan om z.s.m. terug te keren naar het niveau waar ze thuishoren. De verwachting aan de herenkant ligt hoog. Promoveren naar een hogere klasse in hier gewenst. Met de opkomst van onze getalenteerde jeugd zullen wij onze seniorenteams op niveau moeten zien te krijgen en te houden. Maar laten we als club niet vergeten dat het vooral om het plezier in het spel moet gaan. De aandacht voor de recreatieve teams mag dan ook niet vergeten worden.
 • Gedragscode. De afgelopen weken hebben we allemaal de berichten ontvangen van de gebeurtenis in Almere. Als club heeft het ons ook aan het denken gezet. Enige tijd geleden is er een concept- gedragscode opgesteld. Inmiddels lopen er afspraken met een aantal commissies om deze gedragscode binnen de club te gaan integreren. We zullen als bestuur hard op gaan treden bij misdragingen van onze leden.
 • Automatisering bij Reiger Boys. Diverse commissies zijn op dit moment druk bezig om de complete administratie van de club in een geautomatiseerd systeem te zetten. Na de ledenadministratie zal het nieuwe seizoen ook de volledige contributieadministratie, de vrijwilligersadministratie en de boekhouding van de club geheel geïntegreerd worden. Tevens zal de afhandeling van de boetes beter verwerkbaar worden. Door de automatisering zal het mogelijk worden om sneller te anticiperen op bepaalde situaties. Het up-to-date houden van de financiële administratie is voor een club als Reiger Boys van cruciaal belang.
 • Voorafgaand aan deze receptie zijn de traditionele Nieuwjaars wedstrijden gehouden. Door een wisseling binnen de organisatie dreigde dit bijna niet door te kunnen gaan. Gelukkig hebben enkele personen dit opgepakt en er voor gezorgd dat het toch door kon gaan. We hebben deze personen vanmiddag al persoonlijk bedankt.
 • We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de vele vrijwilligers binnen de club te bedanken. Jullie zijn onmisbaar voor Reiger Boys. Als dank zullen wij op 25 januari een medewerkersavond organiseren. Vergeet u niet aan te melden. Het aanmelden kan via de website. Het thema voor deze gezellige avond is: "Geod Faut".
 • Enkele weken geleden is er een scheidingswand geplaatst. Door een bedrage van "De Vrienden van Reiger Boys" is dit gerealiseerd. We vinden de kantine hierdoor "knusser" geworden. Vrienden, nogmaals onze dank.
 • Regelmatig krijgen wij van onze leden te horen dat de aanschaf van onze clubkleding veel geld kost. Tijdens de Algemene Leden Vergadering zullen wij hier een apart agenda punt aan weiden. We zullen een voorstel over een z.g. "kledingfonds" aan onze leden voorleggen. Ik hoop dan ook dat er veel leden naar de vergadering komen.

Voordat we overgaan tot het huldigen van onze jubilarissen wil ik graag namens het bestuur met jullie het glas heffen. Ik wens iedereen een sportief, maar vooral gezond 2013 toe.

Namens het bestuur,
Ben Rietveld, voorzitter

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl