Zaterdag 6 april lijkt een drukke dag te worden voor onze E5: er staat een competitiewedstrijd gepland, maar er is ook een volgende bekerronde te spelen. Deze bekerwedstrijd prevaleert boven de competitiewedstrijd, die daardoor is uitgesteld. Aan één kant jammer, want onze concurrenten in de competitie spelen allemaal wel hun ronde, zodat ze weer een wedstrijd meer hebben gespeeld dan wij. Nu maar hopen dat ze elkaar afmaken en onze koppositie niet afnemen. Wij moeten ons richten op de bekerpot tegen Alkmaarsche Boys E1, uit in Overdie. Prachtig voetbalweer, we hebben er zin in. Onze leider rijdt een toeristische route, neemt de afslag naar Kolping Boys (is ook ...Boys) maar we komen alsnog ruim op tijd aan. We mogen op het A-veld spelen, mooi kunstgras en dat komt goed uit want één van onze spelers heeft twee linker voetbalschoenen mee. Gelukkig kan hij wel meedoen, op zijn gympen.

Volgens hun wedstrijdverslagen is Alkmaarsche Boys E1 een goed voetballende ploeg, van achter uit opbouwend. Dus daar moet de tactiek op worden afgestemd: we kunnen als één blok afwachten op de eigen helft en dan met snelle counters eruit komen, of als één blok op hun helft direct gaan storen. Maar dan moet iedereen meedoen en kort op zijn mannetje staan. We besluiten om de aanvallende versie aan te houden, dus al bij hun verdedigers te gaan storen. En dat betaalt zich snel uit: in de 6e minuut passt Chris op Dani, die een lob voorzet op Kevin geeft die goed hard raak kopt: 0-1. Alkmaarsche Boys is inderdaad een voetballend team, er lopen leuke spelers tussen met een goed overzicht die de bal goed rond laten gaan. Maar wij spelen ook een goede wedstrijd, gesteund door een grote supporterschare. Die zien dat wij goed stand houden, sterker nog we breiden de voorsprong uit door een solo van Chris vanaf het middenveld, een keurige één-twee met Kevin en Chris tikt binnen voor 0-2. Alkmaarsche Boys komt niet veel verder dan wat afstandschoten naast ons doel, doordat Stefan/Ryan/Dylan de aanvallers goed ver weg van onze goal houden. Ons middenveld met Quintain, Dani en Chris zorgen ervoor dat er niet teveel ballen doorkomen van hun verdediging naar hun aanval. Het is eerder andersom, zij brengen Kevin en Timo goed in stelling, en die draaien hun verdediging redelijk dol door goed de zijkanten op te zoeken en onze opkomende middenvelders in het spel te betrekken. En zo wordt het zelfs 0-3, via een mooie pass van Stefan die Chris bereikt die via de rebound scoort. En vlak voor rust is het feest compleet: een ouderwetse scrimmage voor hun doel komt de bal via Dani bij Quintain, die met zijn lange benen de bal vrij maakt en snel met rechts binnentikt: 0-4 bij de rust. Wat een onverwachte weelde.

De tweede helft geeft Alkmaarsche Boys meer weerstand: zij worden wat sterker en Bram krijgt nu serieus werk te doen want de ballen komen nu wel tussen de palen. Ze staan wat meer naar voren, zodat wij iets meer naar achter gaan. Waardoor er ruimte ontstaat voor Ryan op rechts, die kan kiezen voor een voorzet, maar een betere keuze maakt door vanaf rechts de bal prachtig over de keeper heen binnen te schieten: 0-5. Hierna komen we iets meer in de verdrukking, zij vinden elkaar beter en beter. Wat resulteert in de 1-5 in de 33e minuut, een schot over Bram heen. En drie minuten later spelen zij een aanvaller helemaal vrij en maken de 2-5. Zo gaat het rap, en komt de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Maar gelukkig valt de volgende goal weer voor ons aan de goede kant: we krijgen een hoekschop, zoals altijd genomen door Ryan, boven op de kuif van Kevin die hard tegen de touwen kopt: 2-6. Een belangrijke goal, zo houd je de marge in stand. Vlak voor tijd maakt Alkmaarsche Boys nog de 3-6, maar er valt niets meer te vrezen, deze pot gaan we weer winnend afsluiten. En het wordt zelfs nog mooier: Chris vangt in de laatste minuut een slechte uittrap van de keeper op, legt hem goed klaar en schiet kruislings binnen: 3-7.

Dit was voetballend één van onze beste wedstrijden dit seizoen, zowel qua verdediging als qua aanval, maar ook het onderling coachen en voor elkaar willen werken. Super goed mannen! Na afloop is er chips vanwege de jarige Kevin, dus het feest is compleet. Op naar de volgende bekerronde. De boys willen nu wel tegen Volendam, AZ of Ajax loten...

 

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl