Reiger Boys MC1 districtskampioen west I/II

MC1 foto2Zondag 25 augustus speelde de MC1 om het districtskampioenschap West I/II bij Foresters in Heiloo. De MC1 werd ongeslagen kampioen van het toernooi en mag zich districtskampioen noemen. Deze titel geeft recht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap dat in mei 2014 wordt gehouden. We zouden het bijna vergeten, maar voorafgaand aan het toernooi, werd er afgelopen zaterdag ook nog "even" de bekerwedstrijd gewonnen van Blokkers met 1-5.

De bekerwedstrijd was de eerste echte officiële wedstrijd van de MC1. Het team bestaat grotendeels uit de dezelfde speelsters van vorig jaar aangevuld met een aantal nieuwe talentvolle speelsters vanuit de talententrainingen.

Een eerst echte testcase dus, voor zowel de meiden als de begeleiding. Een wedstrijd waarbij veel gewisseld zou worden en veel speelsters "getest" zouden worden op verschillende plekken kwam dat het spel niet altijd ten goede, maar over de hele wedstrijd beschouwd had Reiger Boys beste van het spel. Vooral de eerste helft creëerden de meiden een paar mooi kansen. Het ontbrak aan het beetje geluk dat je nodig hebt. Pas ver in de eerst helft scoort Joy 0-1. In de tweede helft zet Blokkers meer druk op onze speelsters en dat is goed te merken. Gelukkig haalt Fiore met twee schitterende afstandschoten de druk weg door 0-2 en 0-3 te scoren. Een mooi afstandschot van Blokkers valt onhoudbaar achter Laura in het doel en scoren zij de "eretreffer". Uiteindelijk bepaalt Joy de eindstand op 1-5.

Dan zondag het Voetbal talenten Toernooi is opgebouwd uit districtstoernooien en een afsluitend NK. In elk van de zes knvb districten van Nederland (Noord, Oost, West I, West II, Zuid I, Zuid II) wordt aan het begin van elk seizoen het districtstoernooi gehouden. Vanuit deze 6 districtstoernooien komen de in totaal 16 finalisten voor het NK dat aan het einde van elk seizoen wordt gehouden.
De dag begint allemaal heel officieel en spannend. Alle ploegen worden voorgesteld en luisteren daarna naar het Wilhelmus wanneer het toernooi wordt geopend. De eerste twee poulewedstrijden worden met 4-0 gewonnen. De tegenstanders zijn echt een maatje te klein voor Reiger Boys. De laatste poulewedstrijd is er een met veel meer tegenstand. Tegen 't Gooi komen de meiden met 1-0 achter. Vlak voor tijd is het Fiore die met een afgemeten vrije trap het hoofd vind van Mandy. Van dichtbij kopt zij de gelijkmaker binnen. Met een veel beter doelsaldo gaan de meiden door naar de kruisfinale. Ook deze wordt met gemak gewonnen: 4-0. En dan is het tijd voor de finale. Als echte profspelers komen de meiden met begeleiding van de tune van de Championsleague het veld op. Een voor een worden zij aan het publiek voorgesteld. Er is veel publieke belangstelling, want de finale is tegen de thuisploeg Foresters. Als gedoodverfde favoriet start Reiger Boys met de wedstrijd. Het wordt hun beste wedstrijd. Dit keer worden alle afspraken nagekomen. Er is constant druk vooruit, continu opbouw van achter uit. Zelfs de backs Valerie en Maud komen regelmatig over de zijkant opgezet. Uiteindelijk wint Reiger Boys met 4-0 met mooi voetbal en mooie goals. De pakken niet alleen de beker en de titel districtkampioen, maar geven ook nog eens een visitekaartje af.

Supertrots gaat iedereen lekker naar huis. Volgende week staat er weer een bekerwedstrijd tegen Spartanen op het programma.

MC1 foto 1

MC1 foto 3

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl