Na de succesvol verlopen wedstrijden in het bekertoernooi, ging vandaag eindelijk de competitie van start voor de jongens van de C1. Hiervoor moest er koers gezet worden richting Zwaag, waar de C1 van S.V. Westfriezen klaar stond om de strijd aan te gaan met onze jongens. Na wat rondvragen bij de aanhang van de thuisclub, blijkt dat de tegenstanders een compleet nieuw team hebben, dat is samengesteld uit spelers die vorig seizoen uitkwamen in de C2, C3 en D1.

Brad in het doel. Daan, Pim, Jeremy en Thimo in de verdediging. Cem, Kevin en Noah op het middenveld. Dylan, Miquel en Lars in de voorhoede. Dat is de opstelling waarin, om even na één uur, Reiger Boys C1 begon aan de wedstrijd. Een wedstrijd waarin snel duidelijk wordt dat de thuisploeg vooral op hun eigen helft moet voetballen. Reiger Boys neemt vanaf de 1e minuut de regie in handen en in de 6e minuut is het dan ook al 0-1 via een doelpunt van Miquel die dankbaar gebruikt maakt van een foutje in de verdediging van Westfriezen. Na deze openingstreffer is het wachten op de volgende treffer van Reiger Boys. Na wat kleine mogelijkheden voor Reiger Boys is het geheel tegen de verwachting in Westfriezen dat een grote kans creëert. De doorgebroken spits van de thuisploeg ziet zijn inzet echter gepareerd worden door Brad. Slechts luttele seconden later wordt een doorgebroken aanvaller van Reiger Boys, in de ogen van de scheidsrechter, onreglementair gestuit door de doelman van Westfriezen en gaat de bal in de 17e minuut op de stip. Het is Cem die zich achter de bal opstelt en de doelman van de tegenstanders kansloos laat met zijn rustig ingeschoten penalty. De 0-2 staat op het scorebord en Reiger Boys kan verder werken aan het uitbouwen van de voorsprong. Hoewel de C1 toch aanzienlijk beter voetbalt dan de thuisploeg, duurt het tot de laatste minuut van de eerste helft dat de 0-3 valt. Uit een vrije trap op de 16-meter lijn is het wederom Cem die het net laat bollen.

De tweede helft wordt begonnen met drie verse krachten in het veld. Tom, Sven en Max zijn in de plaats gekomen voor Cem, Dylan en Miquel. Voor Westfriezen maken deze wissels niet veel uit. Ze worden ook de tweede helft constant teruggedrongen op hun eigen helft en kunnen niets anders proberen om met een counter gevaarlijk te worden. Doordat Reiger Boys geconcentreerd blijft voetballen worden deze pogingen stuk voor stuk onschadelijk gemaakt en speelt Westfriezen een kansloze wedstrijd. Voor de supportersschare van de C1 is het wachten op de volgende treffer. In de 49e minuut verwerkt de keeper van de tegenstanders een schotpoging niet goed. Het is Noah die er als de kippen bij is en de 0-4 binnenschiet. De wedstrijd is nu eigenlijk wel gespeeld en voor Reiger Boys is het nu zaak om geconcentreerd te blijven spelen en daardoor de score verder uit te bouwen.

Nadat Max eerst nog een treffer afgekeurd ziet worden, is hij degene die vijf minuten voor tijd, na een mooie actie van Lars, de 0-5 in de touwen schiet. De gifbeker is ook nu nog niet leeg voor de gastheren. Het is Pim die met een vrije trap in de 67e minuut van ca. 20 meter, via de muur, de 0-6 eindstand laat noteren. De drie punten gaan in de tas mee naar Heerhugowaard.

 

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

coming soon


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl