Reiger Boys C1 – Always Forward

Na de goede seizoenstart vorige week in Zwaag, waar werd gewonnen van Westfriezen C1, staat vandaag de thuiswedstrijd tegen Always Forward C2 op het programma. Omdat de scheidsrechter niet wil dat de keepers in badpak aan de wedstrijd moeten beginnen, wil hij dat er een behoorlijke plas water wordt weggewerkt die bij van één van de doelen is ontstaan. Na de nodige noeste arbeid van een aantal "terreinknechten", kan de wedstrijd tien minuten later dan gepland van start.

In de openingsfase ontstaat er een wedstrijd die goed in evenwicht is. Reiger Boys probeert de tegenstanders naar hun eigen doel te dringen, maar door de vele slordige passes bij de thuisploeg kan Always Forward regelmatig onder de druk uit komen. Voor de toeschouwers duurt het ongeveer een minuut of tien totdat ze de eerste echte kans van Reiger Boys in deze wedstrijd zien. Deze kans wordt niet benut, maar betekend wel een verandering in het wedstrijdbeeld. Reiger Boys verzorgd de passing nu beter en gelijk wordt duidelijk dat Always Forward niet onder de druk uit kan komen. In de 18e minuut valt de 1-0 en is het overwicht van de thuisploeg door een treffer van Miquel in cijfers uitgedrukt. Reiger Boys blijft na deze treffer goed druk zetten op de tegenstanders. Hierdoor is het een zeldzaamheid dat er een speler van Always Forward wordt gesignaleerd in de buurt van het strafschopgebied van onze C1. Aan de andere kant van het veld worden wel een aantal mogelijkheden tot scoren gecreëerd. Helaas voor de inmiddels natgeregende Reiger Boys-aanhang, wordt geen van deze kansen benut. Op slag van rust is het toch nog een keer raak. Het is Cem die, vanaf een meter of twintig, de bal buiten bereik van de keeper in het doel kegelt en hiermee de ruststand op 2-0 zet.

De tweede helft begint zoals de eerste is geëindigd. Reiger Boys is duidelijk de sterkste ploeg en zorgt ervoor dat de tegenstanders volledig worden teruggedrongen op hun eigen helft. Elke tweede bal van Always Forward is een prooi voor één van de gastheren, die op deze wijze er voor zorgen dat Always Forward het voetballen onmogelijk wordt gemaakt. Doordat het speelveld zo klein wordt gemaakt krijgt Reiger Boys moeite om gevaarlijk voor de keeper van de tegenstander op te duiken. De keren dat het lukt, staat het vizier niet altijd op het scherp. Het is Kevin die in de 47e minuut wel trefzeker is na een mooie steekpass door de verdediging van Always Forward heen en het, inmiddels totaal verregende publiek, trakteert op de 3-0. Na de derde treffer zien we dat Always Forward er in slaagt om de bal wat langer in de ploeg te houden. Doordat de spelers van de C1 geconcentreerd blijven en niet verzaken om hun verdedigende taken uit te voeren, wordt het de tegenstanders niet gegund om in de buurt te komen van Brad zijn privézwembad dat zich inmiddels weer voor zijn doel heeft gevormd. Om de weersomstandigheden waarin deze wedstrijd wordt gespeeld nog wat te verbeteren, begint nu ook nog eens de wind lekker aan te trekken. Ondanks dat de spelers het nu aardig koud beginnen te krijgen, blijft Reiger Boys zoeken naar de volgende treffer. Deze treffer valt in de 61e minuut door Thimo die goed tussen zijn tegenstanders opduikt na een combinatie die hij zelf heeft opgezet. Beheerst tikt hij de bal binnen en laat hiermee de 4-0 noteren. De resterende speeltijd verloopt zonder enige spanning en een ieder op of naast het veld, klinkt het eindsignaal dan ook als muziek in de oren.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl