Blauw-Wit ME1 - Reiger Boys ME1

Vandaag begon dan eindelijk voor ons de competitie en wel met de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit uit West-knollendam. Omdat Britt weer met een nierbekken ontsteking opgenomen is in het ziekenhuis en Aranka wegens familie omstandigheden heeft moeten afzeggen vertrokken wij met precies 7 meiden. Tijdens de bespreking in de kleedkamer heb ik de meiden verteld dat er vandaag veel overgespeeld moest worden omdat ze dan niet snel moe zouden worden. Vanaf de eerste minuut bleek dat dit niet tegen dovemansoren gezegd was en de bal ging lekker rond. Waarschijnlijk had onze tegenstander ook te weinig meiden want ik denk dat de keepster een D-pupil was. Dit was ook de reden dat er lang 0-0 op het scorebord bleef staan want er werd teveel van afstand geschoten wat op een grote keeper niet handig is.

Na een minuut of 10 opende Esmee dan toch het doelpunten festijn met een mooie trap, 0-1. Dit was voor alle meiden een opluchting en de bal ging dan ook nog meer rond, meerdere keren speelde de meiden de bal achteruit naar Floor om vervolgens via de zijkant waar Senna inmiddels stond weer vooruit te kunnen spelen op de andere kant. Complimenten hiervoor meiden, zo wordt voetbal een stuk makkelijker om te spelen en aantrekkelijker om te kijken. Ook de 0-2 kwam van de schoen van Esmee die goed vrijgelopen was en zo kon scoren. Ik ben er van overtuigt dat Esmee er heel goed aan heeft gedaan om te gaan voetballen. Voor de rust kreeg Kylie nog een mooie pass van achteruit en zij aarzelde geen moment, de 0-3 was een feit. Tijdens de rust wilden een aantal meiden graag op een andere positie spelen omdat zij noodgedwongen achterin stonden. Ik heb uitgelegd dat wij op dezelfde plek zouden blijven staan maar als de kans zich voordeed mochten zij ook mee naar voren. Na de veel te zoete limonade begon Reiger Boys ME1 lekker aan de tweede helft waar wij de tegenstander maar 1 of 2 keer op onze helft hebben mogen ontmoeten.

Vlak na de rust zorgde Esmee wederom voor een fraaie goal en de 0-4 was geboren! Nadat Senna achterin de bal had veroverd greep zij haar kans, Kylie zag het en stapte met haar tegenstander naar de buitenkant. Nu was er door het midden zoveel ruimte dat Senna recht op het doel af kon gaan en met een ferme trap de 0-5 tegen de touwen kon schieten, perfect. Hierna werd het allemaal nog makkelijker want de tegenstander geloofde het wel en zo kon het dan ook gebeuren dat Anouk een pass door het midden gaf naar Kylie, Kylie speelde hem door op Esmee en daar lag hij er alweer in, 0-6. Floor greep hierna ook haar kans en liep regelrecht naar het doel toe. Helaas liep het schot net langs de paal maar het was goed geprobeerd. Michelle heeft op het middenveld veel ballen doorgespeeld naar de voorhoede of ballen achteruit gespeeld als het niet vooruit kon, goed hoor Michelle. Ook het laatste doelpunt kwam op naam van Esmee, 0-7 was de eindstand. Nu waren de penalty's aan de beurt die wij dit seizoen bij gaan houden. De keepster van de tegenpartij was inderdaad een D-pupil dus vertelde ik dat de ballen laag in de hoeken gespeeld moesten worden. De enige die gescoord heeft was Michelle met een mooi hard geplaatst schot. Keepster Esmee heeft vandaag de NUL gehouden in het veld en met de penalty's, heel goed Esmee. Meiden, ik ben trots op de manier hoe jullie gespeeld hebben. Iedereen heeft haar taken goed uitgevoerd en jullie hebben elkaar goed geholpen. Een extra compliment wil ik vandaag aan Floor geven omdat zij noodgedwongen in de verdediging moest spelen en het heel erg goed gedaan heeft, top Floor!

Ik wil Aranka sterkte wensen van ons allemaal en hoop haar snel weer bij ons team te hebben.
Britt wil ik ook heel veel sterkte wensen en ik hoop dat ze snel weer opknapt. Britt, je bent een kanjer en je krijgt een grote knuffel van alle meiden en van mij natuurlijk.

Aanstaande maandag komt er weer een nieuw meisje meetrainen, geef haar netjes een hand en stel jezelf voor meiden.

Patrick van Kemenade,

Begeleider Reiger Boys ME1

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl