Asonia 3 – Cockers (of toch Back Boys !?) 3-6

026Weliswaar een weekje vertraagd maar uiteindelijk kon dan toch worden afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd voor seizoen 2013/2014. Na 25 jaar sponsoring heeft mr. Cocker Arie er bij het 5e een punt achter gezet maar niet voordat hij nog eens een net vol prima ballen had geschonken. Arie, namens het gehele team nogmaals dank voor je bijdragen al die jaren. Een vertrekkende sponsor biedt echter ook ruimte voor een nieuwe, uiteraard stonden de sponsors in de rij maar uiteindelijk is De Back Metaalconservering de gelukkige geworden. Vraag is dan wel of het in het nieuw gestoken 5e als Cockers door moet blijven gaan of is Back Boys een aardig alternatief. Wellicht is het wat om na afloop van de volgende wedstrijd tijdens het nuttigen van de 'biertas' hierover te stemmen.

Enfin, de aftrap van het nieuwe seizoen dus in het 40 km verderop gelegen Andijk. Je zou zeggen wat een pokkenend reizen om een balletje te trappen maar zonder de inspanningen van Peter Coesel had de aftrap toch zeker nog 5 km verder geweest. Hulde dus voor Peter. Zo'n potje in een dorp als Asonia heeft natuurlijk wel wat. Alleen de traditionele locatie al, velden gelegen tussen de kerk en kroeg . Ook de kleedkamers bij zo'n echte dorpsclub hebben altijd wat extra's. Zo hing er aan de muur een opener, altijd handig al hadden de Andijkers er niet op gerekend dat de biertas gevuld is met blikjes. Verder weet je van te voren dat bij een uitwedstrijd bij zo'n dorpsclub je niet hoeft te rekenen op enige hulp van de scheidsrechter en dat het postuur van de gemiddelde tegenstander nogal potig valt te noemen. Uiteraard was dit alles ook deze keer weer aan de orde. Neemt niet weg dat je het jezelf als team makkelijk kan maken door te starten met een goede warming-up en scherp aan de wedstrijd te beginnen. De warming-up moest geen probleem zijn in de wetenschap dat Arie voor nieuwe ballen had gezorgd. De ballen waren echter in het bezit van onze keeper (bekend van de 'Wimpie') en die was in geen velden of wegen te zien. Eén minuut voor de aftrap verscheen onze keeper met de ballen dan alsnog maar dat had natuurlijk geen zin meer. Kortom 'kutje kansloos' geregeld zo, dat moet volgende keer beter. Vooraf beetje goed afspreken zou ik zeggen.

030Kwam het door de verre reis, de matige warming-up of waren er andere oorzaken? De start was in ieder geval verre van scherp te noemen. Nou was de tegenstander ook niet van geweldige kwaliteit maar via een uittrap van de keeper, het wegglijden van Egbert (over hem later meer !) een diepe bal, een schot en de nog niet klemvaste Wim (warming-up !) stond het zo maar 1-0 voor de Andijkers. De gelijkmaker leek er al snel aan te komen toen Roeroe vanaf zijn rechtervoet een op maat gesneden voorzet liet vertrekken. De aangelopen Harry 'de Aal' kreeg zijn krullenbol echter net niet lekker achter de bal zodat deze over de deklat verdween. Gelukkig wist Micheal even later alsnog via een zwabberschot de 1-1 aan te tekenen.

De brede selectie van het 5e (zo'n 20 spelers op de lijst) was voor de wedstrijd tegen Asonia aardig uitgedund zodat er in de rust niet al te veel omzettingen konden plaatsvinden. Zo liep René bijvoorbeeld liever van Dam tot Dam dan zijn km's te pakken in Asonia. Terwijl je tijdens zo'n potje toch ook aardig wat km's kan scoren, Messi blijkt bijvoorbeeld zo'n 8 km per wedstrijd te lopen. Ronaldo zo'n 10 km en Victor Fisher zelfs 13 km per wedstrijd. Zo loopt Fischer dus een marathon bij 3 wedstrijden in de week, zou ook de reden kunnen zijn dat hij nu al tijdje niet vooruit te knallen is als je beseft dat een marathonloper na zijn 42 km een maandje of 2 moet rusten.

Gelukkig beschikt het 5e nog wel over een echte 'torjäger', eenmaal fit is Ramon niet af te stoppen. Dat bleek wel tijdens de 2e helft waarin hij maar liefst 4x het net wist te vinden. Allen via een echte uppercut was hij af te stoppen, uiteraard geen strafschop maar wel een blauw oog als resultaat. Via een assist van Ramon mocht ondergetekende ook nog zijn goaltje meepikken. Eindstand 3-6 !

Nog even terugkomend op Egbert, na afloop van de wedstrijd wist hij iedereen te verrassen met een heugelijke mededeling. Op 12 april 2014 wordt er een nieuwe Klaasen verwacht. Amber en Egbert namens het gehele team van harte gefeliciteerd ! Dit heeft wel als gevolg dat Aalt nog eens 15 jaar door moet gaan zodat hij niet alleen met zoon maar ook met mogelijke kleinzoon in één team kan voetballen.

EdJ

026

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl