Dit weekend staat in het teken van het bekervoetbal. Na de vlekkeloos gelopen poulefase, staat vandaag een ontmoeting met RKAV Volendam C2 op het programma. Op het spel staat de volgende ronde van het bekertoernooi, want vanaf nu gaat alleen de winnaar door. De tegenstander van vandaag komt ook uit in een eerste klasse en bezet daar de zesde positie. Het behalen van de volgende ronde is dus een reële mogelijkheid.

Zonder de geblesseerde Brad en de afwezige Thimo wordt er om 12.30 aan de wedstrijd begonnen. De openingsfase is voor Reiger Boys dat in de 5e minuut via Kevin de eerste kans creëert, maar niet tot scoren komt. In de 7e minuut is er de eerste kans voor de bezoekers. Ook zij weten niet te scoren en proberen het geen minuut later met een afstandschot dat echter naast het doel over de achterlijn verdwijnt. Na deze aanvalsdrift van Volendam is het de thuisploeg die over de linkerflank Sven lanceert. De voorzet die Sven afgeeft is net te hoog voor Miquel, maar beland in de voeten van Lars. Koelbloedig beoordeeld Lars zijn mogelijkheden en schuift de 1-0 laag in de verre hoek, langs de doelman van Volendam. Na deze openingstreffer ontstaat er een wedstrijd die vooral op het middenveld wordt gespeeld. Beide ploegen slagen er niet in om gevaarlijk te worden en houden elkaar aardig in evenwicht. Het is Volendam dat in de 21e minuut weer dreigend wordt. Pim staat alleen tegenover twee oranjehemden maar ziet dat Rico alert reageert en hiermee een mogelijke gelijkmaker voorkomt. Een minuut of zeven na de dreiging van Volendam is het Cem die op het middenveld goed bij zijn tegenstander wegdraait en direct goed gebruik maakt van de ruimte die hij hiermee creëert. Cem stoomt op richting het doel van de tegenstander en speelt op de hoogte van de zestienmeterlijn de bal naar het centrum. Via via en met een beetje geluk ontvangt hij de bal weer terug en ziet zijn inspanning beloont door, met een geplaatste bal, de 2-0 binnen te schieten. Nog voordat de tegenstander zich kan herstellen van deze tegenslag is het Lars die met een goede actie op de rechtervleugel de bal op een presenteerblaadje bij Miquel aflevert. Miquel weet wel raad met dit presentje en schiet in de 31e minuut onberispelijk de 3-0 in de touwen. Deze stand blijft tot het rustsignaal ongewijzigd.

De tweede helft wordt begonnen met Max en Noah die hun stoelen in de dug-out maar al te graag afstaan aan Cem en Miquel. Het is Volendam, dat al snel gevaarlijk wordt. Hun spits komt alleen op Rico af maar rekent niet meer op Kevin die, met een uiterste krachtsinspanning, de bal voor zijn voeten weet weg te tikken. Na deze actie van de gasten is het Reiger Boys dat het heft in handen neemt. Nadat Lars in de 40e en Noah in 43e minuut de mogelijkheid op de 4-0 niet benutten, is het Dylan die in de 45e minuut de bal diagonaal in de verre hoek schuift en wel de vierde treffer van vanmiddag binnenschiet. Reiger Boys is nu echt de sterkste ploeg op het veld en verzuimt om in de 49e minuut, via Sven, de score verder op te laten lopen. Nog één maal weet Volendam gevaarlijk te worden, maar het is Rico die ook in deze situatie redding brengt en de nul weet te houden. In de 55e minuut is het Lars die na een goede combinatie de 5-0 laat aantekenen. Zes minuten later is het wederom Lars die een voorzet van Max binnenkopt en de stand op 6-0 brengt. Met het verweer van de gasten is het nu wel gedaan en Reiger Boys weet in de slotminuten nog zeker drie goede mogelijkheden te creëren. Helaas voor de aanhang van Reiger Boys C1 werden deze pogingen alle drie om zeep geholpen, waardoor de score niet meer wordt gewijzigd en de teller blijft steken op 6-0.

We hebben een tweede verslag ontvangen van deze wedstrijd die is ingezonden door Lia Gaarthuis:

Vandaag de bekerwedstrijd thuis tegen rkav Volendam C2. We konden op het kunstgras spelen met de supporters dus op de tribune. Al gauw bleek deze ploeg een makkelijke prooi. Het duurde ook niet al te lang voordat het eerste doelpunt viel. Voor de toeschouwers was het leuk om de fans van de tegenpartij te horen in onvervalst volendams. Hun support hielp alleen niet erg veel want tot aan de rust kwam de stand op 3 - 0
Na de thee weer volop in de aanval. De volendammers werden er moedeloos van en waren ook zelden op onze helft te vinden. De eindstand is gekomen op 6 - 0 maar had wel 10 - 0 kunnen zijn. Het doel was vaak net te smal, de bal wilde er maar niet in. We zijn in ieder geval weer een ronde verder.

Tot volgende week en dank aan de opa van Lars als grensrechter en de nog steeds invalkeeper Rico.

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl