Reiger Boys A1 heeft zichzelf in Zaandam te kort gedaan.

Tegen Hercules Zaandam A1 leed Reiger Boys een 5-3 nederlaag en daarmee mag de thuisploeg tevreden zijn. Een gehavende Waardse formatie die enkele krachten moet missen vanwege langdurige blessures, respectievelijk Tugay Ayyildis (hamgstring), Kevin Bonapart (dijbeen), Riwan van Wechum (enkel) konden niet aanwezig zijn. Mitchell Pichotte moest door vakantie het duel aan zich voorbij laten gaan. Reiger Boys begon zeer zwak aan het duel, met name in het eerste kwartier ging er veel fout aan de kant van de bezoekers en keek het onnodig tegen een 3-0 achterstand aan. Gaande weg het eerste bedrijf wist de ploeg zich te herpakken na een stormachtig begin van de Zaandammers. De eerste kansen begonnen te komen wat de Reiger Boys vertrouwen gaf. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-1 stand aan de hand van Saitcan Kasimoglu.

Na de treffer begon Reiger Boys het duel te domineren. Kans op kans werd bijeen gevoetbald door de Waardse formatie. Tot twee maal toe was Youri Bos gevaarlijk, maar beide schoten misten het doel. B1-junior Jairo Kleiboer die in de basis begon had de mogelijkheid om zijn eerste treffer te maken voor de A1 elftal maar zag zijn inzet tegen de paal belanden. Ook sterk spelende Jordy Wijdenes was dicht bij een treffer maar zag zijn inzetten twee maal over het doel gaan. De bezoekers konden ondanks de controle die het terug had verkregen in dit duel de vierde treffer niet voorkomen en liep het wederom achter de feite aan.

In het tweede bedrijf moest Youri Bos helaas geblesseerd achter blijven vanwege een enkel blessure. De Reigers domineerde wederom en zette de thuisploeg direct onderdruk. Maar dit mocht niet bate. Een rappe spits van Hercules wist te ontsnappen aan de Reiger Boys defensie die de 5-1 aan tekende. Ondanks de fikse achterstand bleef de Waardse formatie geloven in een gelijk spel. Saitcan Kasimoglu was wederom belangrijk met zijn tweede treffer in dit duel, en deed het geloof terug keren.

Reiger Boys bleef gedurende de tweede helft de sterkste ploeg, via onder meer Martijn Grooff (voorlangs), Saitcan Kasimoglu (redding goaly) en Michel Bakker (naast). De Zaandammers zette behalve hun 5e treffer hier bar weinig tegen over en kon geen indruk meer maken. Uiteindelijk wist Martijn Grooff dan toch de derde treffer te forceren. Met nog 25 minuten te spelen leek een wonder in Zaandam tot te mogelijkheden. Zeker gezien de strafschop die de Waardse formatie 15 minuten voor tijd kreeg, helaas bracht keeper redding op het schot van de sterk spelende Saitcan Kasimoglu.

Ondanks dat de aansluitingstreffers werd gemist, gaven de Reigers nog niet op, want het bleef genoeg kansen creëren via Mike van Kemenade en Martijn Grooff (net over). Ondanks deze nederlaag verliet Reiger Boys terecht met opgeven hoofd het veld. Uiteindelijk kreeg de ploeg complimenten voor het vertoonde spel door de coach van de tegenpartij. Enige punt van zorg is dat de Reigers ook Youri Bos waarschijnlijk een tijdje moeten missen vanwege een enkel blessure.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl