Een Houdini-act in Medemblik. Na de zeperd van vorige week tegen het laaggeklasseerde SV Spartanen, werd er vandaag koers gezet naar Medemblik. Daar aangekomen is de C1 van de plaatselijke FC de volgende tegenstander in de competitie. Ook dit is een team dat onderin de ranglijst is terug te vinden. Het is dus zaak voor de jongens van de C1 om straks "gewoon" met drie punten in de tas richting Heerhugowaard te vertrekken.

Iets na elf uur geeft de scheidsrechter het beginsignaal. Reiger Boys komt fel uit de startblokken. Medemblik echter ook, zodat er al snel sprake is van evenwicht op het veld. Zoals altijd probeert Reiger Boys al combinerend mogelijkheden te creëren. Doordat de spelers van de thuisclub echter kort op hun tegenstanders staan, is het niet eenvoudig om in scoringspositie te komen. Na ruim tien minuten spelen slaagt Reiger Boys hier wel in. Uit een opbouw van achteruit wordt de bal over de linkerzijde naar voren gebracht. In de spits is het Lars die een goede loopactie heeft en ook in stelling wordt gebracht. Met een vrije doorgang naar de keeper van de thuisclub, besluit Lars om zijn coaches en de supporters langer op de 0-1 te laten wachten. Zijn inzet verdwijnt dan ook over het doel in de ballenvanger. Een paar minuten later is het bijna weer raak. Het is Kevin die zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal ziet gaan. Na een minuut of twintig staat de gehele Reiger Boys aanhang weer klaar om te juichen als Dylan een afgeketste bal voor zijn voeten krijgt. Met een diagonaal schot laat hij de keeper van Medemblik verstarren, maar ook deze poging belandt niet tussen de palen. Ondertussen probeert ook de thuisploeg gevaarlijk te worden. Met nog zo'n tien minuten te spelen in de eerste helft moet Rico voor het eerst echt zijn kunsten laten zien. Hij doet dat uitstekend en voorkomt zo dat Medemblik met een schot uit de tweede lijn de score kan openen. Vlak voor rust is het Reiger Boys dat nogmaals een grote kans krijgt om op voorsprong te komen. Het voorbereidende werk is weer goed. De pass op Lars is dat ook. Met het nodige doorzettingsvermogen weet Lars zich in scoringspositie te manoeuvreren. Het schot dat hij afvuurt op de goal van Medemblik wordt echter op het laatste moment nog geblokt zodat ook deze poging zonder resultaat over de achterlijn verdwijnt.

De tweede helft wordt begonnen met Tom, Miquel en Brad, die de plaatsen innemen van Daan, Lars en Rico. Het spelbeeld verschilt niet veel van de eerste helft. Reiger Boys zoekt de combinatie en Medemblik geeft goed tegengas. Reiger Boys begint echter regelmatig de flanken onbenut te laten en zich vast te lopen in de trechter die ontstaat in het centrum van de verdediging van de thuisclub. Zo kijken we nu dus naar een wedstrijd waarin grote kansen niet gecreëerd worden. Met nog ongeveer twintig minuten op de klok, is het Cem die in het veld komt voor Max. Niet veel later draait Cem een vrije trap van een meter of 25 op de kruising. Ook is hij gevaarlijk met een kopbal uit een corner, deze kopbal wordt echter goed verwerkt door de keeper van Medemblik. De klok tikt ondertussen rustig verder en de spanning begint toe te nemen. Er is nog maar een minuut of tien te spelen en de 0-0 stand is nog steeds van kracht. Het is Medemblik dat plots kans krijgt op de 1-0. De doorgebroken speler wordt echter met vereende krachten van scoren afgehouden, waardoor Reiger Boys nog steeds hoop kan houden op een goed resultaat. Dat behalen van een goed resultaat maken ze zich echter erg lastig door vrijwel steeds de verkeerde keuzes te maken in de aanvalsopbouw. Steevast proberen ze door het centrum de acties op te zetten, terwijl Sven en Dylan op de vleugels zeeën van ruimte hebben om te voetballen. De klok tikt verder en verder en begint aan zijn laatste minuut van deze wedstrijd. Menigeen heeft zich al neergelegd bij een 0-0 gelijkspel. Maar dan toch, met nog slecht 17 seconden officiële speeltijd te gaan, is het Noah die de winnende goal weet binnen te werken uit een voorzet van de linkerzijde. De vreugde is groot als niet veel later de scheidsrechter het eindsignaal laat horen.

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl