Reiger Boys E4 – ZOB E2

Na de ruim gewonnen wedstrijd tegen stadgenoot en hekkensluiter KSV (1-6) stond vandaag de wedstrijd tegen ZOB E2 op het programma. Onze tegenstanders uit de Zuidoost Beemster staan 2e op de ranglijst met 13 punten en één wedstrijd minder gespeeld dan Reiger Boys en nog geen enkele wedstrijd verloren. We hielden er rekening mee dat dit een zware wedstrijd zou worden en de vraag was hoe onze jongens het zouden houden.

Reiger Boys ging fantastisch uit de startblokken. De eerste aanval in de 2e minuut, waarbij Bas van Langen met een uitstekende pas aanvaller Bas Koekenbier wegstuurde, leverde nog geen doelpunt op. In de 4e minuut was het echter raak. De keeper van ZOB had veel moeite met een geplaatst afstandsschot van Bas van Langen en spits Bas Koekenbier kon hiervan profiteren: 1-0.
De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Reiger Boys. Het grootste deel van het spel vond plaats op de helft van de tegenstander. Dit was het resultaat van goed combinatievoetbal van Reiger Boys en zeer degelijk verdedigen van Bas van Langen, Mels en Timo. De verdediging werd uitstekend ondersteund door de goed meevoetballende keeper Niels. ZOB kon slechts 1 keer gevaarlijk worden uit een corner, die net voorlangs gekopt werd.
In de 15e minuut kon Reigerboys de score uitbreiden naar 2-0. Bas Koekenbier schoot van afstand op doel. De keeper had – net als bij het eerste doelpunt - moeite met het verwerken van deze bal en Edin kon uitstekend afronden met een hard en zuiver schot.

In de 19e minuut kwam ZOB op wat gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Een corner, genomen door aanvaller Elior Benit van ZOB, draaide op wat fortuinlijke wijze in één keer het doel in: 2-1. Vanaf dit moment werd ZOB gevaarlijker. Doordat Reiger Boys de tegenstanders wat meer ruimte gaven kregen ze de gelegenheid om vaker tot ons doel door te dringen. Dit resulteerde in een paar laatste spannende minuten voor de rust. Gelukkig hield de verdediging stand en gingen we de rust in met een 2-1 voorsprong.

Reiger Boys begon de tweede helft aanvankelijk goed. Direct vanuit de aftrap ontstond meteen een kans doordat Nick behendig een verdediger van ZOB uitspeelde en afspeelde op Bas Koekenbier. Het schot wat hieruit volgde ging net naast. Helaas kon Reiger Boys dit niet voortzetten. De minuten die volgde kreeg ZOB steeds meer grip op de wedstrijd. In de 29e minuut kon ZOB de gelijkmaker scoren vanuit een corner van rechts, die prima ingekopt werd. Direct na de gelijkmaker kreeg ZOB wederom een kans. Dit keer vanuit een goed afstandsschot. Niels liet zich echter niet verrassen en door zijn redding kwamen we niet op achterstand.
Het wedstrijdbeeld kantelde weer in het voordeel van Reiger Boys nadat Mels het belangrijkste doelpunt van de wedstrijd gescoord had. Vanuit een corner schoot Bas Koekenbier de bal op een heel alert inlopende Mels, die deze goede loopactie fantastisch bekroonde met een doelpunt: 3-2

Al snel kon Reiger Boys uitlopen naar 4-2. Bas Koekenbier speelde halverwege de tweede helft op links heel behendig zijn directe tegenstander uit, speelde af op Edin die met een mooie pass Nick in staat stelde een niet te missen kans te verzilveren.

In deze periode liet Reiger Boys zeer goed voetbal zien. Bas van Langen blonk uit door fantastisch verdedigen maar was ook vaak startpunt van heel gevaarlijke aanvallen, waarin hij zijn aanvallers bediende van fantastische passes. In deze periode werd de 5-2 gescoord. Door een hele mooie combinatie tussen Nick en Chiel kon Bas Koekenbier zijn 2e goal maken. ZOB had geen goed antwoord op het goede voetbal van Reiger Boys en probeerde met hard spel onze jongens af te stoppen. Een flinke overtreding op Bas Koekenbier maakte dat een speler van ZOB 5 strafminuten kreeg van de scheidsrechter.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd werd gekenmerkt door enkele goede aanvallen van Reiger Boys die helaas niet leidde tot nog meer doelpunten. De uiteindelijke einduitslag van 5-2 was een goede weergave van het krachtsverschil tussen Reiger Boys en ZOB tijdens deze wedstrijd. Uitstekend gedaan jongens!

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl