Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2014 v.v. Reiger Boys

Onderstaand de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter tijdens de nieuwjaarsreceptie die gisteren gehouden is.

rbnieuw2Sportvrienden,

Namens het bestuur van Reiger Boys heet ik u allen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie. Een nieuwjaarstoespraak is een goede gewoonte om afscheid te nemen van het oude jaar en een vooruitblik op het nieuwe jaar te geven.

Het nieuwe jaar moet een belangrijk jaar gaan worden bij Reiger Boys. Zoals ik al vele malen heb geschreven zal de "slapende reus" wakker gemaakt moeten worden. Een zeer grote vereniging die aan de mannen/jongens op een te laag niveau acteert. We moeten onze jeugd een toekomst kunnen bieden.

Gelukkig zien we dit seizoen een positieve ontwikkeling. Heren 1 heeft met het binnenhalen van de periodetitel een grote stap in de goede richting gezet. Natuurlijk worden de prijzen pas aan het einde van het seizoen uitgedeeld, maar met deze groep moet promotie naar de 3de klasse mogelijk zijn. Aan de jongenskant begint de opleiding zichtbaar te worden. De B, C en D jongens strijden op dit moment mee met de bovensten in hun klasse. Een goede ontwikkeling.

Bij de vrouw/meiden afdeling gaat de ontwikkeling gewoon door. Vrouwen 1 en 2 zijn gepromoveerd naar een hogere klasse. Waarbij vrouwen 1 terug is op het hoogste niveau. Enkele jaren geleden zijn we begonnen met de talententrainingen voor meiden uit de regio. Vele talenten zijn er ook dit jaar weer bijgekomen bij Reiger Boys. De resultaten zijn nu zichtbaar. Bijna alle meidenteams zijn kampioen geworden. De meiden D en C zullen nu zelfs uit gaan komen in een hogere leeftijdscategorie. Dit om de ontwikkeling niet in de weg te staan.

Belangrijk is het nu om dit met z'n allen vol te houden. Zoals ik onlangs op de website schreef: "we moeten mee in de flow". Niet denken dat alles nu vanzelf gaat, nee, we zullen alert moeten blijven.

Financieel zijn we een gezonde vereniging, maar moeten ons gaan borgen voor de toekomst. De gedetailleerde begroting moet ons de komende jaren hierbij gaan helpen.

In het organiseren van diverse activiteiten zijn we erg sterk. Een activiteit brengt leden bij elkaar en levert de club extra inkomsten op. Een mooi voorbeeld is het grote jeugdtoernooi. We zijn in staat om al onze jeugdteams een fantastisch toernooi aan te bieden. Als slagroom op de taart gaan we dit jaar voor alweer de 5de maal het internationaal jeugdtoernooi organiseren. Diverse betaald voetbalorganisaties hebben hun deelname al weer toegezegd. De Keezavonden, het 7 tegen 7 voetbal. Prachtige activiteiten om het clubgevoel terug te krijgen. De Nieuwjaarswedstrijden van vandaag zijn hier ook een goed voorbeeld van. Een lunch met meer dan 100 personen is fantastisch om te zien.

Wat ik persoonlijk jammer vind is de inbreng tijdens de informatieavonden. De opkomst is daar zeer matig. Tijdens de Algemene Leden Vergadering stond er voor de club een zeer belangrijk onderwerp op de agenda n.l. het kledingfonds. Dat er slechts ongeveer 30 personen naar een ALV komen vind ik zeer teleurstellend. De meningen van onze leden hebben we nodig. Alleen dan weten we of we op de goede manier bezig zijn.

Wat betreft het kledingfonds: tijdens de ALV is er goedkeuring gegeven voor het invoeren daarvan. Alle spelers zullen vanuit dit fonds hun kleding in bruikleen krijgen. Het maakt hierbij niet uit in welk team je speelt.

Naast de wedstrijdkleding zal het mogelijk worden om andere voetbal gerelateerde artikelen aan te schaffen. Op de club zal er een webwinkel komen. In deze winkel kunnen alle spullen bekeken en/ of gepast worden. Via een speciale website kan men dan gewoon thuis de gewenste artikelen bestellen. Door het goedkoper kunnen inkopen zal het voor de leden zeer interessant worden. Achter de schermen is men druk bezig met het opzetten van een kledingfondscommissie. In februari hopen wij alle informatie met u te kunnen gaan delen. Doelstelling is het kledingfonds met ingang van het nieuwe seizoen op te starten.

Steeds belangrijker gaat het goed communiceren worden. Informatie moeten we gaan delen. Verheugd kan ik melden dat er een PR-commissie gevormd is waarin men zich bezig gaat houden met interne- en externe communicatie. Zowel intern als extern willen we Reiger Boys verder uitdragen. Het regelmatig aanleveren van wedstrijdverslagen bij de krant zal hierbij de aandacht gaan krijgen.

Vrijwilligers, gelukkig heeft Reiger Boys een grote groep vrijwilligers. Ik ben dan ook enorm trots op deze mensen. Ik heb erg veel bewondering voor deze mensen. Toch komen we nog steeds vrijwilligers tekort. Willen we met z'n allen Reiger Boys terugbrengen op het gewenste niveau, dan hebben we meer vrijwilligers nodig. Alleen dan weet ik zeker dat we "De Reus " wakker kunnen maken. Schroom dus niet om je aan te melden, voor wat voor werk voor de club dan ook.

Voordat ik overga tot het huldigen van de jubilarissen wil ik graag met u allen het glas heffen. Ik wens u allen een sportief, maar vooraf gezond 2014.

Met sportieve groet,

Ben Rietveld
Voorzitter

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl