Overbos MB1 - Reiger Boys MB1

Het meest curieuze moment gebeurde in het begin van de tweede helft. Fiore bracht de bal van rechts voor de goal. De bal draaide of waaide de goal in en de keepster verkeek zich daar een beetje op. Ze tikte de bal nog wel tegen de binnenkant doelpaal, maar die stuiterde voor iedereen waarneembaar achter de doellijn. Behalve voor de scheidsrechter, die liet doorspelen. De bal werd weer in het spel gebracht, terwijl er algehele verwarring heerste. De meeste speelsters (van beide partijen) stonden letterlijk stil, zich af te vragen wat te doen. Robert, die de spelregels waarschijnlijk het beste kent, riep vanaf de kant Merel toe om de bal alsnog in te schieten. Ze schoot de bal snoeihard in en via de onderkant van de lat ging de bal in het net. Geen twijfel meer mogelijk, Merel een goal, maar Fiore mag toch ook minstens een halve goal op haar lijstje bijschrijven.

Na drie weken geen wedstrijden te hebben gespeeld, hadden de meiden er duidelijk zin in tegen de ploeg van Overbos, op de warmste 18-de oktober in bijna 100 jaar. In die wedstrijdloze weken was er natuurlijk wel hard getraind olv. Robert, Marieke en Suzanne. Met name op aspecten als (handelings)snelheid en nauwkeurigheid. Helaas kwam dat er gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd nog niet uit. Alleen het eerste kwartier van de tweede helft en bij tijd en wijle gedurende de eerste helft werden er vloeiende combinaties op de grasmat gelegd. Want Reiger Boys was veel en veel sterker, maar vergat dat in de doelcijfers tot uitdrukking te brengen.

De wedstrijd begon met Laura en Aniek geblesseerd, maar wel ter ondersteuning langs de kant, en Valerie in verre oorden. Jitske werd uit voorzorg al gedurende de eerste helft gewisseld. De wedstrijd werd grotendeels op de helft van Overbos gespeeld. In de eerste helft waren er vooral aanvallen langs de zijkanten, met opkomende backs en 'halven', die aan beide kanten de achterlijn haalden en de bal voor gaven. De eerste goal viel echter uit een aanval door het midden, die werd opgezet door Manon. Zij speelde bal naar Britt die de bal met een keurige kaats klaarlegde voor de doorgelopen Manon: 0-1. Twee minuten later gaf Judith een slimme steekpass op Britt, die de bal meteen doorspeelde naar Maartje: 0-2. Daarna volgde een periode met meerdere, goed uitgespeelde kansen, maar schoten van Britt en Judith gingen net naast of over, terwijl bij andere situaties Kelly en Maartje net een paar centimeter te kort kwamen om te kunnen scoren.

De goal viel aan de andere kant, toen Joyce, de vervangster van Laura uit de MC1, zich bij een terugspeelbal vergiste in de snelheid van de nummer 7 van Overbos: 1-2. Later in de wedstrijd maakte Joyce haar vergissing meer dan goed door een '100%-kans' van Overbos vakkundig tegen te houden. De verhoudingen werden weer rechtgezet door Tessa, die vanuit de verdediging de bal meegaf aan Manon: 1-3. Inmiddels waren Maxime en Anika ook in het veld gekomen. Dat is toch een sterk punt van dit team, dat veel speelsters op meerdere posities kunnen spelen. Zo heeft Jill deze wedstrijd als rechtshalf, rechtsachter en linksachter gespeeld, is Judith dwars over het middenveld geschoven en hebben Manon en Noelle op de centrale as van stuivertje gewisseld. Merel was langs de hele linkerzijde te vinden en voorin bij Maartje, Maxime, Britt en Kelly is het wisselen van posities een soort tweede natuur.

De tweede helft begon dus met de curieuze goal van Fuore/Merel. Drie minuten later kreeg Judith de bal van Jill. Omdat de verdediging van Overbos door de Reiger Boys aanvalsters naar de buitenkant werd getrokken, kon Judith door het midden op avontuur gaan en de 1-5 binnen schieten. De toeschouwers maakten zich, gezien de krachtsverhouding op het veld, op voor een doelpuntenspektakel, maar dat kwam er niet. Gedurende de tweede helft slopen er veel onnauwkeurigheden in het spel van Reiger Boys en daalde het niveau. Er waren zeker nog kansen, zoals schoten van Kelly op de paal en Merel in het zijnet, maar er werd door Reiger Boys niet meer gescoord. De laatste goal van de wedstrijd was voor Overbos die de eindstand op 2-5 bracht.
Zoals Marieke het na afloop samenvatte: het is ook een kwaliteit wanneer je minder goed gespeelde wedstrijden met 3 winstpunten afsluit.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl