Druk, druk, druk en heel weinig tijd, dus deze keer houd ik het helaas heel kort: Reiger Boys was heel veel sterker dan Pancratius en heeft met 6-1 gewonnen.

Nou ja, één ding moet ik natuurlijk nog wel vermelden. De afgelopen weken is er heel hard getraind op snelheid, op snel spelen, snel kaatsen, snel reageren, snel nadenken, snel lopen, kortom op snel samen voetballen. Vorige week kwam dat er nog helemaal niet uit, Robert vroeg zich zelfs wanhopig af of hij soms Chinees tegen de meiden had gesproken. Nou Robert (en Marieke en Suzanne natuurlijk), de meiden hebben deze week allemaal een snelcursus Chinees gedaan, want vandaag vielen alle kwartjes en puzzelstukjes in elkaar. Er werd gekaatst op een manier waar ze in Fryslan jaloers op zijn, de driehoekjes vulden de hele rechthoek van het voetbalveld, het spel werd voortdurend gekanteld zodat de toeschouwers bijna zeeziek werden en de slimme steekpassjes vanaf het middenveld, sommige zelfs 'no-look' gegeven, vlogen de aanvalsters (en dus ook de verdedigsters van Pancratius) om de oren. Wat de trainers ook als muziek in de oren zal hebben geklonken, was dat de meiden elkaar voortdurend aan het coachen waren en dat er luid en duidelijk aanwijzingen aan elkaar werden gegeven.

Ongetwijfeld hebben de trainers nog allerlei dingen gezien die verbeterd kunnen en ook gaan worden in de komende tijd, maar het begin is er zeer zeker. Tja, en als ik dan toch bezig ben, dan kan ik ook meteen vermelden dat Reiger Boys vanaf de aftrap Pancratius (met twee gewonnen wedstrijden goed bezig) onder druk zette. Vanuit het centrum van de verdediging zette Tessa menige aanval op. In de derde minuut al speelde zij de bal op Jill die doorliep en de bal voor trok, waar Maartje en Merel de bal deze keer nog net niet konden bereiken. De afvallende bal viel voor de voeten van Aniek die net naast schoot. Twee minuten later was het wel raak, toen de bal na een corner van Manon voor de voeten van Maartje viel. 1-0. In de daarop volgende 10 minuten viel er geen goal, maar was er wel veel te genieten. Een super pass van Tessa op Maartje, een fraaie aanval over heel veel schijven die eindigde in een schot net naast van Tessa (het waren inderdaad ook alle verdedigsters die regelmatig aan het front verschenen), een goede aanval met een schot van Britt net naast. Na een kwartier spelen scoorde Merel de 2-0, na een goede aanval waarbij Tessa wederom aan de basis stond. Pancratius kreeg de bal zelden uit de eigen verdediging. Laura hoefde eigenlijk alleen in actie te komen bij een enkele vrije trap en natuurlijk wanneer ze in het spel werd betrokken via terugspeelballen. Jitske bivakkeerde meestal ergens bij de middencirkel.Noelle speelde aanvankelijk op de voor haar wat ongebruikelijke rechtsback positie, maar was gedurende de tweede helft een soort extra aanvallende middenvelder. Dat middenveld, begonnen met Jill, Manon en Judith en later aangevuld met Anika en Merel bewoog erg goed en onttrok zich voortdurend aan de directe tegenstandsters. Maar ook Valerie en Noelle en eigenlijk de hele verdediging fungeerden als een soort extra middenveldsters/aanvalsters. Na 22 minuten spelen werd een mislukte uittrap van Pancratius simpel onderschept door Maartje. Die legde de bal naar links waarop Kelly met een droge knal de 3-0 ruststand liet aantekenen.

De tweede helft begon waar de eerste geeindigd was: een super-aanvallend Reiger Boys. Aniek die de bal van de achterlijn voor trok, Fiore met een schot van afstand dat in de verdediging smoorde, Maxime die alleen op de keepster af ging en een haartje tekort kwam om te kunnen scoren. Corners van links en corners van rechts en vooral heel veel snel en goed overspelen. Mooie aanvallen, waarbij speelsters blindelings van elkaar wisten waar ze liepen en de pass wilden hebben. In deze fase klonk er regelmatig 'Goed gevoetbald, meiden' vanaf de zijlijn.Uit een mooie aanval via Manon, Kelly, Judith, Jitske, weer Judith en weer Manon kon weer Kelly haar tweede goal van de dag scoren: 4-0.De 5-0 volgde toen Maartje bij de cornervlag twee tegenstandsters uitspeelde en de bal via Anika en Noelle bij Manon terecht kwam.Zij bedacht zich niet en drukte af. Aan de 6-0 ging een bijzondere situatie vooraf. Een hoge bal van Manon werd door Maartje verlengd naar Kelly op rechts. Kelly wilde de bal voorleggen op de scherp ingelopen Britt, maar de verdediging werkte de bal weg, precies voor de voeten van Anika die van grote afstand hard uithaalde. De bal raakte een Pancratius verdedigster precies op, naar later bleek, de plek van een oude blessure. Luid kermend stortte zij ter aarde, waardoor iedereen even aarzelde. Behalve Maartje, die koel de 6-0 binnen schoot. Pal voor het eindsignaal scoorde Pancratius de luid bejubelde ere-treffer die de eindstand op 6-1 bracht.

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl