Reiger Boys MB1 – Medemblik MB1: 7 - 3

Oeps, dat was even schrikken. De wedstrijd was nog geen minuut oud, of Medemblik scoorde uit de eerste de beste aanval. Twee minuten later stond het zelfs 0-2, toen Medemblik weer gebruik maakte van een misverstand in de Reiger Boys verdediging.Elke voetbaltrainer, waar ook ter wereld, heeft elke week weer het dilemma welke 11 spelers of speelsters te laten starten en wie aanvankelijk op de bank plaats moeten nemen. En als je, zoals Robert, Marieke en Suzanne, 15 gelijkwaardige toppers hebt (Fiore was vandaag gevraagd een ander team te versterken), is dat dilemma extra groot. Heel veel trainers kiezen dan ook voor een duidelijk en objectief criterium, zoals aanwezigheid tijdens de trainingen. Welnu, de afgelopen week hadden scholen in de hele regio toetsweek en het aantal kandidaten voor de 'bankstart' was dan ook groter dan er plaats was op die bank. Dit had wel tot gevolg dat niet alle speelsters op hun vertrouwde positie stonden en de speelsters nog zoekende waren naar de juiste organisatie. De trainers grepen in en stuurden zo ongeveer de complete bank in een soort 'ijshockey-wissel' het veld in. Tevens werd er door speelsters gewisseld van positie, zodat de organisatie weer hersteld werd. Waarmee uw correspondent overigens absoluut niet wil zeggen dat de oorzaak van de snelle achterstand bij de gewisselde speelsters lag, want dat was zeker niet zo, maar meer een verklaring wil geven voor wat er gebeurde

Nu moesten de speelster echt aan de bak. Het was fantastisch om te zien hoe alle speelsters, stuk voor stuk, met volle inzet de schouders eronder zetten. In deze fase golfde het spel op en neer en waren er aanvallen van beide kanten, waarbij Laura een grotere achterstand voorkwam, maar al snel kreeg Reiger Boys de overhand doordat de meiden net iets feller waren en technisch wat beter. In de 12-de minuut resulteerde dit in een vloeiende aanval waarbij Kelly de bal in de loop meegaf aan Maartje, die op haar beurt de bal met een prachtige crosspass klaarlegde voor Merel. Vanaf de rand van het strafschopgebied maakt Merel de stand een beetje dragelijker: 1-2. Medemblik bleef gevaarlijk. Bij een aanval over rechts werd Laura gepasseerd, maar ruimde Tessa de bal op voordat een speelster van Medemblik kon scoren. Reiger Boys voerde van achter uit de druk op door Valerie en Noelle als opkomende backs te laten spelen en met Jitske en Tessa centraal pressie uit te oefenen. Een schot van Jill en mooie aanvallen van Britt, Merel, Maartje, Kelly en Judith volgden, de gelijkmaker zat er aan te komen. Die kwam in de 20-ste minuut, toen Britt een fraaie aanval, opgezet door Judith en Maartje, bekroonde. Maar er zat nog veel meer in. Onvermoeibaar bleef Reiger Boys aanvallen, met een hard werkende Maxime op links, een zichzelf wegcijferende Maartje overal in de aanval en een sterk aandringende Aniek op rechtsachter en Anika op rechtshalf posities. Enkele minuten voor het rustsignaal werd de bal door Aniek voor gebracht. Het schot van Manon smoorde in de verdediging, waarbij de bal voor de voeten van Noelle terecht kwam. Die haalde van zeker 25 meter verwoestend uit en bracht Reiger Boys op een verdiende voorsprong, 3-2. Anika, Britt, Maartje en Maxime hadden kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar slaagden daar op dit moment nog niet in.

De tweede helft was een stuk eenzijdiger, met Reiger Boys het grootste gedeelte van de tijd in de aanval. Anika over rechts en Merel over links haalden geregeld de achterlijn en gaven de bal dan goed voor. Schoten van Maxime, Manon, Britt, Kelly, Tessa, Valerie en Merel gingen net naast, over of werden door de keepster gekeerd. Na een kwartier kreeg Medemblik de bal niet weg na een corner, dankzij goed stoorwerk van Jitske. Zij zorgde ervoor dat de bal bij Britt terecht kwam en die was vanaf de 16 meter trefzeker: 4-2. Daarmee was de doelpuntenhonger van Reiger Boys nog lang niet gestild. Drie minuten later speelde Laura de bal naar Aniek linksachter. Aniek gaf de bal hoog door het midden naar Maartje. Met een weergaloze beweging speelde zij zichzelf vrij en schoof de bal langs liefst vier Medemblik verdedigsters precies voor de voeten van Britt. Die zette goed door tegen de keepster en een verdedigster en scoorde in derde instantie de 5-2. De 6-2 was net zo'n juweeltje. Na een ingooi werd de bal eerst onderschept door Medemblik. Dankzij goed doorzetten van Maartje, kwam de hoge bal toch bij Judith terecht, vrijwel op de achterlijn. Met een simpel ogende voetbeweging legde zij de bal dood en scoorde heel beheerst in de korte hoek. Drie minuten later mocht Maartje een vrije trap nemen op zo'n 30 meter van de goal, na een wat onbesuisde overtreding op Britt. Anika en Britt brachten de Medemblik verdediging in het nauw, waarna Britt, alleen voor de keepster gekomen, de 7-2 inkopte. Het slotakkoord was voor het team uit Medemblik, dat dankzij een wat gemakkelijk gegeven strafschop de eindstand op 7-3 bepaalde. Goed gespeeld, meiden, en vooral heel erg goed met z'n allen de schouders eronder gezet, toen jullie zo snel op een 0-2 achterstand kwamen. Volgende week de uitwedstrijd tegen DSS, dat aan een indrukwekkende reeks bezig is.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl