DSS MB 1 - Reiger Boys MB1: 0 - 2

Voetbalsters weten doorgaans heel goed wat er goed ging en wat er verbeterd moet worden. Daar hebben ze geen ouders langs de kant voor nodig, zeker niet diegenen die verslagen schrijven. Daarom ook dat ik altijd probeer positieve stukken te maken, de verbeterpunten weten de meiden zelf en horen ze anders wel van de trainers. Bij de rust kreeg ik de vraag hoe ik hier iets positiefs over kon schrijven. Nou, dat is inderdaad wel een beetje een uitdaging, want heel best was het niet vandaag. Van beide kanten niet. Van DSS weet ik het niet, maar bij Reiger Boys waren er vandaag teveel meiden die niet hun gebruikelijke niveau haalden, waardoor het bij tijd en wijle een waar foutenfestival werd, met onnauwkeurige passes, onbegrepen acties en een hoop 'gehotseklots' op het middenveld.

Natuurlijk zijn er ook positieve zaken te melden. Drie punten mee naar huis en twee prachtige goals. Zeker de tweede was heel memorabel, maar daar kom ik zo op. Jill was, als ik het goed begrepen heb, met school van de Italiaanse cultuur aan het genieten, waardoor de trainers Robert, Marieke en Suzanne 15 speelsters tot hun beschikking hadden. Meteen na de aftrap nam Reiger Boys het initiatief en behield dat eigenlijk gedurende de hele wedstrijd. Achter hielden Noelle, Tessa, Aniek, Fiore en Valerie de zaak vakbekwaam gesloten, terwijl een sterk spelende Jitske als extra slot op de deur fungeerde. Zij hebben weinig tot geen kansen weggeven en bij die enkele kans was er altijd nog Laura om in te grijpen. Tessa had deze wedstrijd nogal pech. Eerst kreeg zij onverwacht een bal tegen haar hoofd, waardoor zij een tijdje dizzy langs de kant zat en toen zij daar weer van hersteld was en in het veld stond, kreeg zij een tik tegen haar knie en moest wederom de dugout opzoeken.

Op het middenveld en in de aanval werd er door Merel, Judith, Manon, Anika, Maxime, Maartje, Britt en Kelly hard gewerkt, maar ontbrak het vaak aan dat beetje finesse, dat laatste stukje nauwkeurigheid en communicatie en soms aan wat geluk om de vloeiende combinaties op de mat te leggen waar de toeschouwers de laatste paar wedstrijden toch aan gewend waren geraakt. Dat was misschien de verdienste van DSS of had wellicht andere oorzaken. Iets voor de trainers om zich het hoofd over te breken. In elk geval leverde het harde werken wel een heel verdiende 0-2 overwinning op. Na bijna een half uur spelen, kwam de bal aan de rechterkant via Fiore en een zich terug laten zakkende Britt bij Noelle terecht. Die kantelde het spel en speelde Jitske aan. Jitske verlengde bal naar Aniek langs de linker zijlijn en die passte op Merel. Merel gaf de bal mee aan Kelly. Via een DSS verdedigster kwam de bal weer bij Aniek die de bal voorgaf. Daar reageerde Maartje net iets alerter dan de DSS verdedigsters en met een mooie beweging speelde zij zichzelf vrij en scoorde van de rand strafschopgebied de 0-1. De tweede goal was best curieus, met een hoofdrol voor beide keepsters. Aan de enige echte kans voor DSS in de eerste helft ging een communicatie misverstand in de Reiger Boys verdediging vooraf, waardoor een struikelende Laura in de problemen werd gebracht. De DSS aanvalster schoot de bal echter op de verste paal. In eerste instantie ruimde Fiore op. Op het middenveld waren het Britt en Maxime die aandrongen en er voor zorgden dat DSS de bal naar achteren moest spelen. Daarbij onderschepte Manon de bal en zij speelde Kelly op linksvoor aan. Die haalde van afstand uit. De DSS keepster kreeg de bal net niet onder controle en via haar vingertoppen rolde de bal het doel in, zodat de 0-2 eindstand al na 35 minuten op het bord stond.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl