De Blokkers MB1 - Reiger Boys MB1 1-3

Een trotse trainer na afloop. Heerlijk om een verslag met een dubbele alliteratie te kunnen beginnen. Heerlijk ook omdat de trainer trots was op de wijze waarop 'zijn meiden' de overwinning hadden behaald. Een echte teamprestatie, waarbij Laura speciaal genoemd mag worden voor een paar fantastische reddingen.

Voor de wedstrijd strak gespannen koppies. Want dit was toch de aangekondigde 'kraker' tegen De Blokkers. Altijd al een wat beladen wedstrijd en zeker nu het ging om het lijstaanvoerderschap in de Hoofdklasse West I. Een wedstrijd die begon zonder Maxime. Zij gaat haar talenten elders ontplooien. Maxime, bedankt voor je altijd tomeloze inzet.

Een oude sportwijsheid is dat je zo goed speelt als je tegenstander het toelaat. De Blokkers is dan een geweldige tegenstander om tegen te spelen, want het haalde het beste in de Reiger Boys meiden naar boven. Alle wijze lessen van Robert, Suzanne en Marieke in lange trainingssessies kwamen nu terug. Het was ook een strijd tussen verschillende voetbalstijlen. Tussen het krachtvoetbal van de snelle en uitermate fitte meiden van De Blokkers en het meer technisch verzorgde spel van Reiger Boys. Met als zekere winnaar het massaal toegestroomde publiek, dat genoten heeft van een spannende en op en neer gaande wedstrijd.

Aanvankelijk toonde De Blokkers zich wat feller, waardoor zij in de eerste minuten wat meer het initiatief hadden. Reiger Boys speelde zich echter bekwaam onder die druk vandaan. Na goed samenspel en doorzetten van Britt en Manon op het midddenveld, kwam de bal na 6 minuten bij Merel terecht.Die stormde op de van haar bekende wijze tussen twee tegenstandsters door en gaf de bal op links aan Kelly. Kelly zette voor en een Blokkers verdedigster werkte de bal ongelukkigerwijs achter haar eigen, verraste doelvrouw. Maar anders stond Britt al vrij voor de goal om dit te doen. 0-1 door een eigen-doelpunt.

Enige tijd later beleefde Laura haar 'moment of glory' toen zij uiterst kalm en koelbloedig een '100% kans' van een doorgebroken speelster pareerde. Achterin speelden Jitske en Tessa een zeer solide wedstrijd, werkte Noelle keihard op meerdere posities, speelde Aniek als een soort extra linkshalf. 't Is al eens eerder gezegd, maar het feit dat alle speelsters op meerdere posities uit de voeten kunnen, is een kwaliteit van dit team. Jill speelde een gedeelte van de tijd als rechtsachter, Valerie was zowel verdedigster als aanvalster en Fiore heeft ook op het middenveld gespeeld en scoorde tegen het einde van de wedstrijd bijna een goal van grote afstand.

In de 20-ste minuut verlengde Maartje een uittrap van Laura in één keer naar Britt. Britt legde de bal aan de rand van het strafschopgebied pasklaar breed op Maartje die weliswaar de keepster passeerde, maar haar schot gekeerd zag door de paal. Op slag van rust nam Maartje van zeker 35 meter op fenomenale wijze een vrij trap, waar de keepster zich op verkeek. In een uiterste poging stompte zij de bal tegen Fiore aan. Via Fiore kwam de bal voor de voeten van Britt die simpelweg intikte: 0-2.

Op het middenveld speelden Judith, Anika, Manon en wat 'gelegenheids-middenveldsters' uiterst sober, maar o zo efficient. Geen ingewikkelde passes, geen pogingen de directe tegenstandsters uit te spelen, maar met keurige driehoekjes de bal het werk laten doen, snelheid in het spel brengen en de aanvalsters lanceren. Als voorbeeld de 0-3, toen Manon op de middellijn de bal veroverde en met een bekeken steekpass Merel in stelling bracht, die sneller was dan de uitgelopen keepster: 0-3.

De tegengoal van De Blokkers kort daarna gaf de eigen aanhang weliswaar nog enige hoop, maar de overwinning van Reiger Boys is geen moment in gevaar geweest. Het mooiste moment van de dag? Zonder enige twijfel toen Noelle 5 minuten voor het einde letterlijk 'in haar vuistje lachte'. Ik denk dat ik de enige ben die dat gezien heeft, maar het was super en toonde een grote mate van 'voetbal-volwassenheid'. Waarom ze dat deed? Dat vertelt ze maandag op de training wel.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl