Reiger Boys MB1 – SDZ MB1: 7 - 0

Enigszins gehavend begon het team aan de wedstrijd tegen SDZ en dat werd gedurende de wedstrijd helaas een stuk erger. Fiore had verplichtingen elders en bij Laura was tijdens de oefenwedstrijd woensdag een oude blessure weer gaan opspelen. Daardoor begon Reiger Boys met slechts 2 reserve speelsters op de bank. Gedurende de wedstrijd kwamen daar echter nog 2 geblesseerden bij, vooral door onbesuisd en ongecontroleerd optreden van de directe tegenstandsters. De wedstrijd eindigde dan ook met maar 10 Reiger Boys speelsters in het veld, omdat Maartje en Judith geblesseerd waren en Tessa naar een wedstrijd van de MC1 moest. Eigenlijk was dit een soort 'deja-vu', want bij de eerste wedstrijd tegen SDZ werd Manon al na 5 minuten geblesseerd door een tegenstandster en waarschuwde trainer Robert dat zwakke tegenstanders vaak te laat en onbehouwen zijn en dat je extra op moet passen voor blessures. Nou hielp het ook niet dat de SDZ staf langs de kant bij een hopeloze 5-0 achterstand nog riep dat 'de beuk er in moest'. Denk na, trainers en begeleiders van SDZ, en ga met die meiden praten en vooral beter trainen.

De wedstrijd begon met Jill op goal en die heeft het heel erg koud gehad. In de eerste helft kreeg ze een keer een slap rollertje te verwerken en in de tweede helft een paar schotpogingen die langs gingen. Ze was dan ook dolblij met elke terugspeelbal, omdat ze dan tenminste in beweging kon komen. Ze kreeg echter niet veel terugspeelballen, want de verdediging stond gedurende 90% van de tijd tegen de middellijn aan, zo groot was het overwicht van Reiger Boys. Dat overwicht werd aanvankelijk niet uitgedrukt in de score. Er werden zeker kansen gecreeerd, maar dat resulteerde nog niet in goals. Een voorzet van Jitske van links werd maar net naast de paal geschoten door Maartje. Een grote kans van Judith, na een schitterende bal door Manon, schampte de buitenkant paal. Een prachtige bal van Tessa bracht Anika bijna vrij voor de goal, maar zij kon die kans net niet verzilveren. Schoten van Valerie, Britt en Maartje gingen over of smoorden in de verdediging. Noelle speelde vanuit de verdediging Britt aan, die haar tegenstandster eruit liep en de bal voorgaf op Manon. Op het laatste moment werd die bal nog onderschept. De mooiste aanval werd opgezet door Jitske, die een uittrap opving en aan Valerie meegaf. Via Judith, Tessa, en na een een-twee met Manon weer Tessa, kwam de bal bij Maartje. Die startte een een-twee met de doorgelopen Manon en gaf scherp voor. Bij de tweede paal kwam Merel net te kort om te kunnen inkoppen (nou mocht ze dat ook eigenlijk niet na de botsing die ze woensdag in de oefenwedstrijd had gehad, dus in dit geval was het niet erg dat ze niet kon koppen). Na een half uur gaf Maartje een scherp indraaiende corner. De keepster stompte de bal recht voor de voeten van de kordaat reagerende Kelly die de 1-0 binnen schoot. Dit was ook de ruststand.

Na de rust ging het snel. Een uittrap van SDZ werd opgevangen door Aniek en naar Kelly gespeeld. Zij legde de bal terug op Judith, die met een steekpass Britt bereikte. Britt passeerde haar directe tegenstandster en schot hard in, maar de keepster pareerde de bal met haar voet. De attent reagerende Anika had de bal voor het inschuiven en scoorde zo haar eerste goal van het seizoen: 2-0. Even later stoorde diezelfde Anika heel goed, kreeg Britt daardoor de bal, die ze voor gaf op de oplopende Merel. Merel zette de keepster op het verkeerde been en scoorde schitterend: 3-0. Na een corner variant stuiterde de bal voor de voeten van Merel, die simpel in kon tikken en daar erg blij mee was: 4-0. Dankzij hard werken van Britt kwam de bal bij Anika. Die legde terug op Jitske en met een fantastische pegel van zo'n 20 meter afstand zette Jitske ook haar naam op het lijstje van scorende speelsters: 5-0. De koek was daarmee nog niet op, want uit een corner kwam de bal bij Jitske. Zij legde terug op Merel en vanaf de cornervlag gaf Merel de bal voor. De bal dwarrelde, door de wind gedreven, over de door de zon verblinde keepster zomaar de goal in: 6-0. Vlak voor het eindsignaal de laatste goal van de wedstrijd. Een goede combinatie van Kelly en Merel op het linker middenveld bracht de bal bij Manon. Met een fraaie cross-pass bereikte zij de uitstekend doorgelopen Britt, die de eindstand op 7-0 bracht.

Jammer dat zo'n eenzijdige wedstrijd zoveel blessures moest opleveren. Het grote winstpunt volgens de trainers zat hem in het feit dat de Reiger Boys meiden geconcentreerd en gemotiveerd naar voetballende oplossingen bleven zoeken en zo met name in de tweede helft het (grote) verschil konden maken.

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl