Reiger Boys F7 : Seizoen 2014-2015

SAM 4257In september begonnen Dylan, Thomas, Milan, Sven, Mitch, Dean, Adne, Nino en Jelle aan hun 1e jaars F-pupil-avontuur. Het 1e half jaar in de interne en externe (met SVW + sc Dynamo) 4x4-competitie. Het was even wennen, maar al gauw hadden ze het 4x4-spelletje onder de knie. Vele wedstrijden werden winnend afgesloten, maar wat belangrijker is : ze hadden vaker balcontact en werden daardoor elke keer beter. Na de winterstop was het tijd om de 7x7-competitie in te gaan. De vraag was alleen in welke klasse moesten de jongens hun talenten laten zien. Niet te hoog om grote verliespartijen te voorkomen en niet te laag om grote overwinningen te voorkomen.

Resultaat : 3e klasse 03. Een uitdaging. Tegenstanders : Zouaven F2, Always Forward F3 en F4, Blokkers F2, Spirit F2 en West Frisia F1. Bijna allemaal 2e jaars-teams, dus grote sterke jongens, en niet echt in de buurt. Na 3 “afgelaste” weekenden en 1 “vrij” weekend, was het op 7 maart eindelijk zover. De 1e 7x7 wedstrijd uit tegen Spirit F2. Na een onwennige start en ontzag voor de “grote” tegenstander vonden de jongens elkaar prima. Dit resulteerde in een knappe 3-2 overwinning. De volgende tegenstander was West Frisia F1. Op sportpark De Wending waaide een stevige wind wat veel invloed had op de wedstrijd. Ondanks vele kansen gecreëerd met goed spel, werd er onterecht met 3-1 verloren. Op 21 maart stond de return thuis tegen Spirit F2 op het programma. De tegenstander wilde wat goedmaken dus was het oppassen geblazen. Onze mannen lieten zich niet kennen en ook deze wedstrijd werd gewonnen met 3-2. Na drie gelijke spelen (1-1 tegen Always Forward F3 en F4 en Blokkers F2) stond er 2 mei een thuiswedstrijd tegen Always Forward F3 op het programma. Met 2 invallers (Twan en Elmar) gingen de jongens de strijd aan. De wedstrijd ging voetballend gelijk op maar doordat Always Forward een paar keer doeltreffend van afstand schoot, werd de wedstrijd verloren met 4-2. Ondanks de 2 nederlagen nestelde het team zich in deze sterke poule op een knappe 3e plek. Helaas kunnen we deze competitie niet afmaken, door tekort speelmogelijkheden, maar vandaag vond de topwedstrijd uit tegen de koploper West Frisia F1 plaats in Enkhuizen. Na 45 minuten in de auto, een goede voorbespreking in de kleedkamer, waren de jongens er klaar voor. Helaas zonder wissel, dus dat betekende dat het uiterste van de jongens werd gevraagd. Mitch ging als 1e op doel, Dylan, Jelle en Nino vormden de achterhoede, terwijl Thomas, Dean en Adne voor gevaar voorin zorgden. Er werd goed samengespeeld, goed verdedigd en uiteindelijk via een mooie aanval werd de 1-0 gemaakt. Na de limonade werd de opstelling “omgegooid”. Adne ging op doel, Thomas, Dean en Mitch stonden achterin, Dylan, Jelle en Nino voorin. De jongens zaten er boven op, gingen voor elke bal en al gauw werd het 2-0. Doordat de tegenstander wel kon wisselen en wij niet, werd het moeilijker om de ballen tegen te houden. Via een rommelgoal kwam West Frisia op 2-1. Zij drukten door en onze jongens kregen het moeilijk, maar bleven vechten. Adne kreeg het drukker en onze aanvallen werden minder gevaarlijk. Uiteindelijk konden we het niet meer tegenhouden, de gelijkmaker 2-2. Langs de kant dachten we dat hiermee de koppies omlaag gingen, maar het tegendeel was waar. De jongens gebruikten hun laatste krachten om via soepele aanvallen nog een keer te scoren. En vlak voor tijd gebeurde dat ook, 3-2. Een geweldige wedstrijd met een mooie uitslag. Winnen van de koploper, maar veel belangrijker dan winnen : de juiste instelling en enorme inzet om samen te voetballen voor een goed resultaat.

Mannen, jullie 1e jaar in de F-pupillen zit er, op een paar toernooien na, op, maar wat een geweldig seizoen hebben jullie laten zien. Sven, Milan, Jelle, Mitch, Adne, Nino, Dean, Thomas en Dylan, ik heb genoten van jullie geweldige inzet en instelling. Hou dit vast, dan wordt het volgend seizoen nog mooier.

Coach
Mike van Alphen

SAM 4251

Vomar club is koning

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl