Reiger Boys MB1 – Purmerend MB1 6-0

Pas na ruim 10 minuten had Purmerend voor het eerst even balbezit op de helft van Reiger Boys. Zo overweldigend was het overwicht van de Reiger Boys meiden. Als Joyce thuis was gebleven, was de einduitslag hetzelfde geweest. En dat vergt nogal wat van een keepster, want je moet natuurlijk wel geconcentreerd en scherp blijven. Voor het geval dat …. Dat overwicht werd niet helemaal in cijfers uitgedrukt (hoewel 6-0 wel duidelijk is), omdat Purmerend zo ver werd teruggedrongen dat het erg vol werd in het strafschop gebied. Passes en schoten smoorden daardoor vaak in de drukte voor de keepster. Maar wat een prachtige aanvallen en mooie goals werden er gemaakt!

De wedstrijd begon zonder de geblesseerde Kelly, Laura, Chabeli en Anne. Gelukkig was daar Judith (van Dienst) uit de MC1, die op voortreffelijke wijze het team kwam versterken (net zoals Marouscha Ruiter uit de MC1 dat vorige week deed in de oefenwedstrijd tegen De Foresters MA1. De volgende generatie staat al klaar).

Na bijna een kwartier spelen rukte Manon op in het centrum. Zij speelde de bal op links naar Anika. Die twijfelde geen moment en gaf de bal scherp voor aan Valerie. Met een magistrale beweging ontdeed Valerie zich van haar directe tegenstandster en schoot de bal tussen de keepster en een verdedigster door in de verre hoek: 1-0. Tien minuten later was het weer raak. Jitske ving de bal ter hoogte van de middellijn op en speelde de bal naar voren naar Tessa. Zij gaf een scherpe steekpass die Purmerend niet goed uit de verdediging weg kreeg. Valerie veroverde de bal en schoot van grote afstand tegen de paal. Zoë legde de terugstuitende bal terug op Fiore. Met links haalde Fiore doeltreffend uit: 2-0.

De 3-0 en 4-0 waren beide het resultaat van voortreffelijk combinatievoetbal, met Fay beide keren in een hoofdrol. Jitske kreeg de bal aan de linker zijlijn. Zij speelde de bal naar Ashley, die het spel goed kantelde en Tessa centraal aan speelde. Met een loepzuivere pass lanceerde Tessa het loopwonder Fay. Met een strakke, lage voorzet bereikte Fay de voor haar tegenstandster gekomen Judith (de Bruin), die de bal, ogenschijnlijk gemakkelijk, intikte: 3-0. De volgende goal was nog mooier. Na een vrije trap van Purmerend op de helft van Reiger Boys, schakelde Reiger Boys veel sneller om dan Purmerend. Manon kreeg de bal en via een dubbele één-twee met Zoë kwam de bal uiteindelijk bij Anika aan de rechterkant. Met één balcontact stuurde zij Fay weg, die op haar beurt de bal in één keer voorgaf. Wederom was Judith (de Bruin) sneller dan haar tegenstandster en met een bekeken knal gaf zij ook de keepster het nakijken: 4-0.

Het eerste memorabele moment na de rust was toen Judith (Kouwen), met een beetje geluk aan haar zijde, de enige kans van Purmerend neutraliseerde. Aan de linkerkant speelde Judith (van Dienst, MC1) het best wel ingewikkelde speltype van de MB1 alsof zij nooit anders gedaan had. Tien minuten in de tweede helft, was het Valerie die attent reageerde op een terugspeelbal van Purmerend. De keepster werd door Valerie gedwongen snel te schieten en schoot recht in de voeten van Judith (de Bruin). Beheerst legde zij de bal klaar voor Fiore en van die afstand mist Fiore nooit: 5-0. Ook de 6-0 was genieten. Nadat een aanval, waarbij Anika en Zoë betrokken waren, dreigde te mislukken, kreeg Judith (de Bruin) de bal. Van zeker 30 meter krulde zij de bal over de keepster heen in de verre hoek en zorgde zo voor de 6-0 eindstand. Bij een verslag worden vooral de maaksters van de doelpunten genoemd. Die kunnen echter alleen maar scoren dankzij het goede en harde werken van het hele team. Bij deze wedstrijd was er, zoals altijd eigenlijk, echt sprake van een teamprestatie, met goed voetbal, goede aanvallen en mooie doelpunten.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl