“Wat ga je in je verslag schrijven?”, werd er gevraagd na de met 20-1 (ja, 20-1 !!) gewonnen uitwedstrijd tegen Legmeervogels MB1. Ik heb oprecht geen idee. Misschien een oproep aan de KNVB om na te denken of dit soort situaties in de toekomst voorkomen kan worden. Legmeervogels begon ernstig geplaagd door blessures aan de wedstrijd. De ploeg had verzocht om de wedstrijd twee uur te verzetten, om speelsters van een ander team (MB2?) de gelegenheid te geven mee te doen. Uiteindelijk begon de wedstrijd 10 minuten na het afgesproken tijdstip, omdat die speelsters niet op tijd aanwezig konden zijn.

Zo begon Legmeervogels met 2 of 3 wisselspeelsters op de bank en na een rommelige voorbereiding. De speelsters van Reiger Boys begonnen daarentegen heel geconcentreerd en speelden zonder uitzondering een erg goede wedstrijd. Reiger Boys was veel en veel en veel en veel sterker. Na 38 seconden lag de bal al bij de thuisploeg in het net. Na 1 minuut en 17 seconden was het 0-2. Binnen 10 minuten stond het 0-4 en was de wedstrijd eigenlijk helemaal klaar. De ruststand was 1-8, waarmee duidelijk wordt aangegeven hoe enorm het klasseverschil tussen beide ploegen was. Tijdens de eerste helft waren er twee speelsters van Legmeervogels geblesseerd uitgevallen en moesten de wisselspeelsters in actie komen. In de tweede helft kon Legmeervogels plotseling maar 9 speelsters op de been brengen. Na overleg tussen de coaches en met de scheidsrechter werd er besloten om de wedstrijd toch uit te spelen. Het enorme klasseverschil, in combinatie met de blessure perikelen van Legmeervogels, resulteerden in een 1-20 eindstand. Tekenend voor de hele situatie is dat de meiden van Legmeervogels opgelucht lachend, ongetwijfeld blij dat het voorbij was, naar de kleedkamer gingen, terwijl de meiden van Reiger Boys weliswaar tevreden waren over de overwinning en over hun spel, maar ook verbaasd dat dit een competitiewedstrijd in de Hoofdklasse was geweest.

Omdat voetbal een teamsport is waarbij alle speelsters een even belangrijke bijdrage hebben in het eindresultaat, worden in deze verslagen niet alleen de doelpuntenmaaksters genoemd, maar ook alle andere speelsters. Aanvallen en interessante spelsituaties worden beschreven om een beeld te geven van de wedstrijd. Bij deze wedstrijd wordt daarvan voor één keer afgeweken, omdat er teveel doelpunten waren en het niveauverschil tussen beide ploegen veel en veel te groot was. Misschien kan de KNVB gaan nadenken of er iets te doen is aan wedstrijden met zo’n enorm niveauverschil en zorgen dat winnaars én verliezers van het veld af stappen met het gevoel een leuke wedstrijd te hebben gespeeld.