Het begint langzamerhand een soort handelsmerk van de Reiger Boys MB1 te worden: het snel openen van de score om zo de tegenstandsters elke illusie te ontnemen dat er deze keer iets te halen zou zijn.

Binnen anderhalve minuut scoorde Tessa heel attent de 0-1 na een hoekshop. Een minuut later was het 0-2, na een vloeiende aanval, waarbij de bal van achteruit via Jitske, Tessa en Fiore bij Zoë op rechts kwam. Zoë gaf precies op maat voor, waar Judith (de Bruin) de bal knap intikte. En eigenlijk was de wedstrijd daarmee binnen twee en een halve minuut klaar. De score echter nog lang niet.
Chabeli, Kelly en Anne waren allen geblesseerd thuis gebleven bij het warme haardvuur. Gelijk hadden ze, want met name in de tweede helft was het koud en nat door de regenval. Dit keer had het team ook de luxe van een reservekeepster, dus hebben zowel Joyce als Laura (welkom terug Laura, in de eerste competitie wedstrijd na de blessure periode) het doel verdedigd. Op één schot tegen de paal door SDZ na, hebben zij eigenlijk alleen een paar terugspeelballen gehad. Het wisselen zelf vergde vandaag meer inspanning dan het verdedigen van het doel.

De 0-3 volgde na een aanval opgezet door Judith (Kouwen) en een splijtende pass van de weer sterk spelende Manon naar Judith (de Bruin). Die ging alleen op de keepster af en hield het hoofd zoals gewoonlijk koel: 0-3. De 0-4 kwam op naam van Valerie, die een één-twee met Fay heel bekwaam afrondde. Slechts één minuut later bracht Anika de bal voor de goal, waar Fiore met een droge knal de 0-5 aantekende. De 0-6 ruststand kwam dankzij Jitske op het scorebord, toen zij een strafschop koel benutte.
Na rust ging de doelpuntenmachine gewoon door. In de eerste paar minuten werden weliswaar een paar goede kansen niet verzilverd, totdat Manon vond dat het lang genoeg geduurd had. Van zo’n 25 meter haalde zij uit en schoot de bal in de verre hoek: 0-7. Bij een corner scoorde Tessa haar tweede goal van de dag: 0-8. Weer drie minuten maakt Manon van dichtbij de 0-9, na goed doorzetten. Zoals gewoonlijk bestreek Ashley weer de hele linkerkant, terwijl Fay op rechts telkens weer de diepte in werd gestuurd om gevaar te stichten. De dubbele cijfers kwamen dankzij Valerie op het bord, met een curieuze voorzet die zomaar de goal in zwierde: 0-10. Diezelfde Valerie bracht een paar minuten later met een mooie actie de bal voor de goal, waar Anika al klaar stond om het af te maken: 0-11. De koek was nog niet op, want even later was het Judith (de Bruin) die attent reageerde en een door de keepster gepareerde bal binnen schoot: 0-12. Tot slot was het Fiore, die aan het eind stond van een mooie aanval via Manon, Valerie en Judith (Kouwen), die de eindstand op 0-13 bracht.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!