C2 najaarskampioenZaterdag 9 januari 2016 heeft het team van Reiger Boys C-2 onder grote publieke belangstelling het Najaarskampioenschap in de 2e klasse 04 in de wacht gesleept door een 3-0 overwinning op Dynamo C-1 uit Ursem. Het complete team zat een uur voor aanvang van de wedstrijd compleet en gelukkig zonder blessures in de kleedkamer om zich voor te bereiden op de allesbeslissende wedstrijd tegen onze tegenstander uit het nabijgelegen Ursem.

Onze concurrent uit Bergen, Berdos C-1, moest tegen hun fusiepartner S.V. Bergen C-1 de voorlaatste wedstrijd afwerken en zou bij puntverlies van Reiger Boys de koppositie kunnen overnemen en het kampioenschap van Reiger Boys kunnen afpakken. Heel spannend dus.

Met veel inzet en gedreven door de wil om te winnen werd de warming-up gestart en 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd zijn we naar de kleedkamer gegaan om de laatste instructies van trainer Rodney de Bonte aan te horen en onder aanvoering van aanvoerder Nils de Wit kwamen de jongens het veld op.

In het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat onze tegenstander Dynamo zich niet bij voorbaat wilde overgeven aan de offensieve dadendrang van onze voorhoede. Wij werden volop onder druk gezet, maar onze attente verdediging met Jordy Langendijk, Nils de Wit, Paul Stienstra en met ondersteuning van Hicham El Gharbouni gaf geen krimp. Onze doelman, Sam Hes moest enkele malen handelend optreden om een tegengoal te voorkomen. Na een aantal aanvallen, die helaas niets opleverden, kreeg Jaimy Polhuis, uit een voorzet op maat van Jordy Langendijk, de mogelijkheid om de bal met zijn hoofd te beroeren en dat leverde een bevrijdende 1-0 voorsprong op.

Na de thee kwamen onze jongens, voorzien van nieuwe instructies van Rodney, voortvarend uit de startblokken en begon Dynamo te bestoken met aanvallen hetgeen de verlossende 2-0 voorsprong opleverde. Dit doelpunt kwam van de voet van Thomas Hoekstra. Het massaal toegestroomde publiek stond op de banken en liet zich horen. Sam Hes moest een paar keer gestrekt naar de hoek om erger te voorkomen. Uiteindelijk heeft Dylan Gonggrijp met een verwoestende uithaal aan alle onzekerheid een einde gemaakt. 3-0!

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Martha was het zo gewenste kampioenschap een feit. Dit werd op het veld uitgebreid gevierd met de gebruikelijke champagne en frisdrank en ook de confettibommen werden afgevuurd. Onze verenigingsfotograaf, Paul van der Molen heeft een aantal mooie elftalfoto’s gemaakt. Hartelijk dank daarvoor Paul.
Na het douchen hebben de spelers in de kantine en begeleid door het prachtige “We are the champions” zich tegoed gedaan aan een bakje patat en andere snacks waarbij de ouders zich van hun trotse kant hebben laten zien. Elke speler heeft als aandenken een prachtige sportprijs met inscriptie ontvangen die spontaan door elke individuele ouder is gefinancierd. Hartelijk dank aan de initiatiefnemers voor dit leuke gebaar. De spelers waren er zichtbaar blij mee.

Dit kampioenschap is mede te danken aan de inzet van de volgende spelers en trainers:

Nils de Wit, Jordy Langendijk, Kay Besseling, Dylan Gonggrijp, Thomas Hoekstra, Hicham El Gharbouni, Sven Minnis, Jaimy Polhuis, Mats van der Velde, Thomas Bakker, Tigo Jansen, Lars Veldhuisen, Bart Stienstra, Paul Stienstra, Sam Hes.

Rodney de Bonte, Frank Stravers en Tim van Meel.

Iedereen van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst in de nieuwe voorjaarscompetitie met nieuwe kansen en hopelijk nieuw succes.!

Dick Weggelaar

Foto's die zijn gemaakt door Paul zijn te bekijken via: https://www.facebook.com/dpsportfoto/