Visser maakt het verschil tegen Zuidoost United (5-4)

235In de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om het bereiken van de play-offs. In Sporthal Waardergolf wist het team van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo met 5-4 te winnen van de nummer vijf in de stand, Zuidoost United. Een absolute glansrol was daarbij weggelegd voor Jaimy Visser die alle Heerhugowaardse goals voor haar rekening nam.

Het was een uitermate spannende wedstrijd vrijdag waarbij de thuisploeg drie keer op achterstand kwam, maar met veel passie en strijd uiteindelijk toch wel de verdiende zege wist te grijpen. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau startte slordig en kwam twee keer op achterstand door doelpunten van Priscilla Playfair, maar beide keren wist Visser de stand gelijk te trekken. Vlak voor rust bracht de aanvalster de thuisploeg voor het eerst op voorsprong, maar kwam daarbij zo hard in aanraking met de doelpaal dat gevreesd moest worden of zij de wedstrijd zou uitspelen.

Bij aanvang van de tweede helft zat de speelster met een dikke knie echter wel op de bank, maar net als in het eerste bedrijf begon de thuisploeg onzorgvuldig. De gasten uit Amsterdam profiteerden hier optimaal van, en dankzij goals van Fatima El Ibrahimi en Michelle Playfair namen zij een hernieuwde voorsprong. Met Visser weer in de ploeg toonde Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau echter opnieuw karakter. Met doelpunt nummer vier en vijf bracht zij de thuisploeg weer op voorsprong en ditmaal gaf men het niet uit handen. Om de overwinning alleen op het conto van uitblinkster Visser te schrijven is echter teveel eer, want de zege bleek een collectieve teamprestatie. Zo speelde ook Lotte Bijl een cruciale rol met een drietal assists en een enorme dosis werklust, en wist keepster Jesca Willemsen vlak voor tijd een strafschop te keren waarmee de drie punten werden veilig gesteld.

Komende vrijdag 22 januari komt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau opnieuw in actie als men op bezoek gaat bij KTP Nieuw Roden. Ook dit wordt weer een spannende wedstrijd met het oog p het behalen van de play-offs aan het eind van het seizoen.

Foto's: Paul van der Molen

UITSLAGEN 15 JANUARI

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Zuidoost United (5-4)
Drachtster Boys - Hovocubo (4-0)
KTP Nieuw Roden - G.S.F.V. Drs. Vijfje (9-0)
Os Lusitanos - Dansschool Biersteker/Plubos (10-2)

STAND

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau (11-24)
Drachtster Boys (10-22)
Pernis (9-21)
Os Lusitanos (10-18)
KTP Nieuw Roden (10-14)
Zuidoost United (10-14)
Hovocubo (10-11)
Drs. Vijfje (10-10)
Pro Futsal Club (9-9)
Dansschool Biersteker/Plubos (11-0)

024 200

Vomar club is koning

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl