De Blokkers MB1 - Reiger Boys MB1 1-6

Wow, dat was een heel erg goede eerste helft. Na de wat matige wedstrijd van vorige week, was iedereen nu meteen vanaf het begin volledig bij de les en dat heeft De Blokkers MB1 geweten. Al na twee minuten gaf Manon een wonderschone pass op Valerie. De verdediging van De Blokkers raakte danig in het nauw, speelde terug op de keepster en die schoot de bal recht voor de voeten van Fiore. Met een heel bekeken en beheerst schot passeerde zij de keepster: 0-1. Daarna volgden meerdere grote kansen voor Reiger Boys en bouwde het team aan een groot overwicht dat de hele wedstrijd zou duren. Vanuit De Blokkers oogpunt verliep de 19-de minuut rampzalig. Eerst kwam een afgeslagen bal via Judith (de Bruin) en Manon bij Valerie op de rand van het strafschopgebied terecht. Even aan de aandacht van de verdedigsters ontsnapt, schoot zij de bal langs de uitgelopen keepster: 0-2. Binnen de minuut kromde Zoë de bal op fabuleuze wijze vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre hoek: 0-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, waarbij meteen moet worden opgemerkt dat De Blokkers de hele wedstrijd sportief en met veel inzet bleef doorspelen, ondanks de oplopende achterstand. Bij een aanval over rechts gaf Fay de bal fraai voor. De veel feller dan haar tegenstandster spelende, Judith (de Bruin) vond de keepster nog op haar weg, maar de terugstuitende bal was een gemakkelijke prooi voor Manon: 0-4. Voordat het eerste half uur om was, scoorde diezelfde Manon de 0-5. Ashley onderschepte een val op de helft van De Blokkers. Via een driehoekje met Zoë en Fiore kreeg Manon de bal keurig op maat. Met een nauwkeurig geplaatst rollertje zorgde zij voor de 0-5 ruststand.

Die stand en wat opgelopen pijn-tjes gaven de trainers de mogelijkheid om wat met posities te gaan experimenteren en om speelsters van de MC1 aan het spelletje van de MB1 te laten wennen. Judith (van Dienst), Marouscha en Lysanne (allen MC1) werden binnen de lijnen gebracht en speelden zonder uitzondering een heel goede partij, waarbij de aantekening dat Lysanne het er heel goed vanaf bracht op een voor haar ongewone positie. Tessa schoof tijdelijk naar het middenveld, terwijl Anika juist in het hart van de verdediging opereerde, naast Jitske. Judith (Kouwen) bestreek, vanuit de backpositie, verdediging én middenveld aan de kant waar zij stond. Waar Joyce in het begin van de wedstrijd nog een belangrijke redding had moeten verrichten, moest zij in de rest van de wedstrijd vooral geconcentreerd blijven. De verdediging speelde ver voor haar en De Blokkers kwam gedurende grote delen van de wedstrijd niet aan aanvallen toe, maar het bleef zaak om attent te zijn.

Onder toeziend oog van Laura en Chabeli (Kelly en Anne waren geblesseerd thuis gebleven) nam Reiger Boys in de tweede helft een beetje gas terug. Heel verklaarbaar bij deze stand en ook heel verklaarbaar dat De Blokkers daarvan profiteerde en de eretreffer kon scoren: 1-5. Reiger Boys zette vervolgens weer aan. Omdat er veel omzettingen in het team hadden plaatsgehad, konden de speelsters niet meer terugvallen op de ingeslepen automatismen. Tot grote tevredenheid van de coaches Robert en Marieke werden er nieuwe oplossingen gevonden en bleken de speelsters ook goed in staat om een andere speelstijl te hanteren. De eindstand was het resultaat van een aanval over rechts, waarbij Fay de bal prachtig in de doelmond legde. Valerie was attent voor haar directe tegenstandster gekomen en hoefde de bal ‘slechts’ in te tikken: 1-6. De volgende ronde in het bekertoernooi was bereikt.

Onze demoshop is weer vanaf 23 september elke zaterdag geopend van 10 tot 12 uur.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl