“De scheids is onze held”, was een slogan waarmee de KNVB een paar jaar geleden begrip probeerde te kweken voor al die scheidsrechters die wekelijks hun best doen om de wedstrijden in goede banen te leiden. De scheids bij deze wedstrijd deed vooral zijn best om de held van Medemblik te worden. Hands met de handen strak tegen het lichaam in het strafschopgebied van Reiger Boys was een penalty voor Medemblik, hands met de handen strak tegen het lichaam in het strafschopgebied van Medemblik betekende doorspelen. Bij een duidelijke buitenspel situatie mocht de Medemblik speelster doorgaan en kreeg de grensrechter van Reiger Boys te horen dat hij ‘eerlijk moest blijven vlaggen’. Een op instructie van de kant snel genomen vrije trap door Reiger Boys moest overgedaan, nadat de aanvoerster te horen had gekregen dat de coach van Reiger Boys niet zoveel aanwijzingen mocht geven (benieuwd waar dat in de spelregels van de KNVB staat). Toen de keepster van Medemblik de bal naar de grond stompte en een toegesnelde speelster van Reiger Boys eerder bij de bal was, werd dat uitgelegd als hinderen van de keepster. Enz., enz., enz. Genoeg over de scheidsrechter, Reiger Boys won desondanks en heel terecht.

Het eerste winstpunt was de terugkeer van Anne. Chabeli en Kelly zijn helaas nog steeds geblesseerd en Laura speelt de rest van het seizoen als keepster bij de mannen van de A3. Als echte bikkel wilde Anne helemaal niet voorzichtig beginnen met trainingen, maar meteen spelen in een wedstrijd. En dat ging haar goed af. Zoals zo vaak in Medemblik stond er een strakke wind en dat beïnvloedde het spel van beide teams behoorlijk. Een bal op maat geven bleek een hele klus en dat resulteerde geregeld in nogal wilde ballen naar voren toe. In de beginfase had Reiger Boys een licht overwicht, maar de eerste echte grote kans was voor Medemblik, dat na 6 minuten een snelle uitval bekroonde met de openingstreffer: 1-0. Reiger Boys bleef doorgaan met aanvallen. Een schot van Fiore werd via de voeten van de keepster tot een corner verwerkt, die helaas niets opleverde. Na een corner van Medemblik was het de beurt aan Reiger Boys voor een snelle uitval. Zoë veroverde de bal en bracht de bal naar voren. Met een schijnbeweging zette Valerie haar tegenstandster op het verkeerde been en bracht de bal voor de goal, waar Manon temidden van drie tegenstandsters doeltreffend uithaalde: 1-1. Achterin zorgden Tessa, Judith (Kouwen) en Ashley, onder leiding van Jitske als echte ausputzer, er voor dat de Medemblik aanval niet in de buurt van de goal kwam. Dat ging slechts één keer mis, toen de scheidsrechter een duidelijke buitenspelsituatie negeerde en de Medemblik aanvalster vrij op de goal af mocht. De bal raakte de tegen het lichaam geklemde arm van een verdedigster. De scheidsrechter zag hier een penalty in. Dat de blikken van Joyce kunnen doden, weet de Medemblik aanvalster nu ook, want danig onder de indruk schoot zij de penalty recht in de armen van Joyce. Kort hierna plaatste Anika de bal uit een vrije trap slechts centimeters over de lat.

De eerste minuten na de thee waren duidelijk voor Medemblik, maar al snel nam Reiger Boys het initiatief weer over. De keepster kreeg een vrije trap door Fiore niet onder controle, maar werd geholpen door de scheidsrechter, die in het veroveren van de bal door Judith (de Bruin) hinderen van de keepster zag. Een schot van Judith (de Bruin), na een mooie actie bij de achterlijn, spatte op de paal uiteen. Een schot van Fiore werd fraai gered door de keepster. De kansen en kansjes volgden elkaar in rap tempo op, maar het duurde tot de 27-ste minuut voordat er weer gescoord werd. Op rechts speelde Fay twee tegenstandsters achter elkaar uit en plaatste de bal voor de goal. Daar stond Judith (de Bruin) helemaal vrij te wachten om de bal achter de keepster te knallen: 1-2. In de slotfase reageerde Joyce, net als vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Medemblik (!), fantastisch op een harde inzet van dichtbij. Een minuut voor het laatste fluitsignaal werd aan alle hoop, die Medemblik wellicht nog koesterde, een eind gemaakt toen Zoë vanuit een corner de bal in het doel volleerde en zo de dik verdiende 1-3 eindstand aantekende.