299In de eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond kostbare punten laten liggen. In de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Zuidoost United verloren de Heerhugowaardse dames met 3-4.

In de strijd om de tickets voor de play-offs was het treffen tussen beide teams in sporthal De Waardergolf van groot belang. Vooraf stonden zowel Reiger Boys als Zuidoost United op 9 punten op een gedeelde 4e plaats. Het belang van de wedstrijd leek bij de thuisploeg nog niet goed doorgedrongen want men begon slordig aan de wedstrijd. De gasten waren duidelijk een stuk scherper en straften de foutjes van Reiger Boys dan ook onmiddelijk af. Via doelpunten van Michelle Playfair en aanvoerster Bouchra Moudou nam men dan ook een 0-2 voorsprong. Hierna leek de thuisploeg wakker geschud en nam men het heft in handen. Zowel Aaike Verschoor als Lotte Bijl waren dichtbij een treffer met schoten op de paal en tegen het eind van de eerste helft wist Danique Nagel dan de aansluitingstreffer te maken: 1-2.

Na de pauze ging Reiger Boys door met aanvallen en omdat de tegenstander steeds meer overtredingen ging maken kon Aaike Verschoor vanaf tien meter haar achtste competitiedoelpunt maken. Kort hierop was er echter alweer een hernieuwde achterstand toen Michelle Playfair haar tweede van de avond maakte. Nadat Verschoor eerst nog twee kansen vanaf tien meter onbenut liet werd het toch weer gelijk. Na een rode kaart voor Priscilla Playfair was de tien meter trap van Lotte Bijl wel raak: 3-3. De thuisploeg ging in de slotfase op jacht naar de winst, maar kreeg het deksel op de neus. Bij een corner van de gasten was de dekking niet goed en kon Latoya Mitchell uiteindelijk de eindstand op 3-4 bepalen.

Volgende week vrijdag 18 november speelt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau in Alkmaar de derby tegen Team Alkmaar/Sportstars (20.40 uur, De Meent)

EREDIVISIE VROUWEN ZAAL

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 - Zuidoost United VR1 (3-4)

0-1 Michelle Playfair
0-2 Bouchra Moudou
1-2 Danique Nagel
2-2 Aaike Verschoor
2-3 Michelle Playfair
3-3 Lotte Bijl
3-4 Latoya Mitchell

Foto's en verslag: Paul van der Molen

279

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl