Een weergaloze eerste 20 minuten door Reiger Boys, waarin De Meern helemaal werd zoekgespeeld, werden gevolgd door 40 minuten ongeconcentreerd en slap spel, waardoor De Meern zelfs op een 3-2 voorsprong kon komen. Het laatste half uur werd er door alle speelsters weer keihard gewerkt om de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren, hetgeen enkele minuten voor tijd ook inderdaad lukte. Toch zullen veel speelsters bij zich zelf moeten nagaan, waarom zij na die eerste 20 minuten zo massaal verslapten en de wedstrijd volledig onnodig uit hun handen lieten glippen.

Na slechts 3 minuten spelen, opende Manon de score met een ver afstandsschot. Dat was overigens al de derde of vierde kans, want Reiger Boys heerste. Twee minuten later leek Fay de 2-0 te scoren, maar zij had de bal in buitenspel positie ontvangen. De sterke keepster van De Meern bracht twee keer achter elkaar redding op schoten van Manon en Zoë. Een schot door Judith (Kouwen) werd door haar tegen de paal getikt. In de 15-de minuut bouwden Jitske en Ashley achterin een aanval volgens het boekje op. Met Fiore als schakel op het middenveld, kwam de bal bij Judith (de Bruin) uit. Zij zette haar tegenstandster op het verkeerde been en speelde de bal naar voren naar Fay. Fay bracht Zoë in stelling op de rand van het strafschop gebied en die scoorde magistraal in de verre hoek. Doordrukken en de wedstrijd kalm uitspelen, zou je zeggen. Maar het tegendeel gebeurde. De Meern bleef in eigen kunnen geloven en compenseerde het mindere voetballend vermogen met heel veel inzet. De allereerste keer dat De Meern in de buurt van de goal van Joyce kwam, scoorde een volkomen vrijstaande aanvalster de 1-2. De rest van de eerste helft werd weer op het gedeelte van De Meern gespeeld, maar op een of andere manier ging alles trager en misten de speelsters scherpte. Toch kwamen er kansen. Een vrije trap door Valerie werd door Fiore net naast gekopt. Een schot door Anika smoorde in drukte voor het doel. Een ver schot door Judith (van Dienst) werd een prooi voor de keepster. Tessa en Anne speelden vooruitgeschoven op de helft van De Meern, terwijl Aniek en Kelly afwisselend aan de rechterkant oprukten. Echter, met een 1-2 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Meteen na de rust waren er een paar grote kansen voor Reiger Boys, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Door een gebrek aan communicatie en organisatie bij Reiger Boys, zette De Meern binnen 10 minuten de achterstand in een 3-2 voorsprong om. Dat zorgde er wel voor dat iedereen bij Reiger Boys nu weer bij de les was. Er werd keihard gewerkt op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Zoë vloog net over, een schot door Judith (de Bruin) belandde bovenop het doel, rushes door Anika en Fay konden voor het doel net niet worden afgemaakt. In de 38-ste minuut leek Fay de bevrijdende gelijkmaker te scoren, maar wederom werd een doelpunt van haar afgekeurd wegens buitenspel (van een andere speelster, overigens). In de 42-ste minuut mocht Manon een vrije trap vanaf de rechterkant nemen. Tot verrassing en verbijstering van iedereen (afhankelijk van het kamp waartoe je behoorde), dwarrelde de bal zomaar het doel in: 3-3. Dit werd ook meteen de eindstand, die door de speelsters van De Meern als een overwinning werd gevierd, terwijl de speelsters van Reiger Boys hier nog wel met gemengde gevoelens over na zullen denken.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

coming soon


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl