IMG 20171028 WA0003Na de knock-out ronde in de beker tegen de talenten van VV Alkmaar, die helaas nipt verloren ging, mochten wij vandaag voor de competitie aantreden tegen sc Klarenbeek. Een oude bekende, vorig jaar de kampioen in onze Eerste Klasse A. Uit wonnen wij daar in de laatste minuut en thuis speelden we gelijk, dus volgens de statistieken zou het weleens een gelijk opgaande wedstrijd kunnen worden. Ook dit seizoen in de Hoofdklasse A hadden Klarenbeek en Reiger Boys tot dusver evenveel punten gehaald (6 uit 4). Een overwinning vandaag zou voor beide ploegen aansluiting bij de top van de hoofdklasse kunnen betekenen.

Met in het achterhoofd de wedstrijden tegen Rijnvogels en VIOD waarin wij ‘weg gecounterd’ werden, besloot Cor net als tegen Jong VV Alkmaar te beginnen in een compacte opstelling. Manon, vorige week nog verdienstelijk vervanger van Aaike centraal achterin, stond nu weer vertrouwd op het middenveld. In de 16de minuut mocht zij de 0-1 aantekenen, na een goede voorzet van rechtsback Kelly die door een vlotte combinatie met Britt het halve veld kon oversteken. Dominique had daarvoor na een goede actie al de paal geraakt. Klarenbeek wist zich duidelijk geen raad met ons blok op het middenveld en speelde alleen maar de lange bal. Hun vaardige linksbuiten probeerde zo voor wat gevaar te zorgen, maar was eigenlijk onmachtig tegen de sterk spelende Kelly. De rechtsbuiten bij Jitske deed het zeker niet beter, en onze benjamin Isa Hollenberg had met de goede coaching van Aaike en Laura de spits (weer) in haar broekzak. Doordat wij eind eerste helft een aantal corners en vrije trappen weggaven, is Klarenbeek voor rust toch nog een aantal keer voor de goal geweest. Echt gevaar leverde dit echter niet op en de 0-1 ruststand was dan ook dik verdiend.

De tweede helft begonnen wij slordig, maar Klarenbeek gaf met hun nu iets aanvallender spel veel ruimte weg. Met name Merel aan de linkerkant werd een aantal keren uitstekend weggestuurd door ons middenveld, vaak uit een combinatie met aanspeelpunt Bonnie in de spits. Merel liep de verdedigers voorbij alsof zij er niet stonden, maar haar schoten met voorkeurs linker been vlogen tot drie keer over de goal. Een voorzet op Do was wel op maat, maar haar kopbal miste net wat vaart (“alsof ze een pannenkoek kopte”). Merel raakte wat gefrustreerd en maakte overtredinkjes, wat haar op een belerende speech van de scheidsrechter kwam te staan: “jij speelt niet zo goochem, weet je wat dat betekent?”. Maar nee, Merel had geen idee, was dat soms een plaatsnaam?

Na een kwartier spelen in de tweede helft besloot Cor dat het tijd was voor een nieuwe balans in het team en verving hij de hardwerkende Suzanne en Britt voor Isolde en Chantal. Laatstgenoemde stond amper vijf minuten in het veld toen zij de diepte in werd gestuurd door Dominique. Chantal sprintte met gemak de Klarenbeekse defensie eruit en rondde prima af: 0-2. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Merel ontdekte uiteindelijk toch de betekenis van goochem, toen zij eens besloot uit te halen met haar andere been en nu wèl scoorde: 0-3. De assist kwam van Chantal die geweldig inviel (wat overigens ook gold voor Isolde). Vlak voor het eindsignaal viel uit het niets nog wel de 1-3, toen een verdwaald schot van Klarenbeek ongelukkig onder de voet van Aaike doorschoot en Laura in de lange hoek verraste. De overwinning was echter allang binnen, en bracht ons naar een zeer knappe derde plaats.

Volgende week wacht thuis hekkensluiter Heerenveense Boys. Mochten wij deze wedstrijd ook weten te winnen, dan wordt de week erna uit bij koploper Jong sc Heerenveen ineens wel heel interessant. Maar eerst nog even genieten van deze welverdiende zege!

Een trotse Papi.

Opstelling: Laura de Bont, Jitske Li, Isa Hollenberg, Aaike Verschoor, Kelly Blankert, Merel Albertsma, Suzanne van Zijl (65. Isolde Stam), Manon Huisman, Dominique Verweij, Britt van der Gulik (70. Chantal Hendriksen), Bonnie Smit

Scoreverloop: 16. Manon Huisman (0-1), 76. Chantal Hendriksen (0-2), 89. Merel Albertsma (0-3), 90. ? Klarenbeek (1-3)

IMG 20171028 WA0000

IMG 20171028 WA0001

IMG 20171028 WA0002

IMG 20171028 WA0003

Kijk voor meer foto's van Mandy de Bont-Bloemhard: https://photos.google.com/share/AF1QipOcKrwHMMJZjyE88B1tLV0w55Rz72LtWpSAo17xJwTObQ0B9fdFtDkBxmhQbr86LQ?key=c3JtdFNWVGJKM0MybC1XcVRKMTFkUV9PN2ZDSHBB