VR1 111117Zaterdag was het tijd om aan te treden tegen de beloften van sc Heerenveen, op ‘de Toekomst’ van Friesland (maar dan met een onuitspreekbare Friese naam, net zoals de hartjes op het shirt die wij geen hartjes mochten noemen (“het zijn pompeblêden”), - maar dat terzijde). Jong sc Heerenveen stond al wekenlang ongeslagen bovenaan: een mooie graadmeter. Bovendien betrof het het oude team van Laura, en ook zou Heerenveen met 3 punten nog eens de eerste periodetitel pakken. Redenen genoeg dus om hun winst te willen voorkómen.

Helaas was de tussenstand na zo’n kwartier spelen in de eerste helft al 2-0 in het voordeel van de Friezen. Misschien waren sommigen van ons iets onder de indruk van de pompeblèden, of moesten ze wennen aan het grasveld (dat meer weg had van een modderpoel); feit was in elk geval dat Heerenveen veel scherper begon. Terwijl wij nog erg zoekende waren en overal net een stap te laat, creëerde de tegenstander met vlot combinatiespel en slimme looplijnen al heel snel goede kansen waar uiterst efficiënt mee werd omgesprongen. Twee tegendoelpunten waren dus het gevolg, en enigszins beduusd werd aan de zijlijn gevreesd voor een ‘afslachting’. Hoe wij ons echter vervolgens oprichtte en er toch weer een wedstrijd van maakten, verdient een groot compliment.

Na twintig minuten kregen wij meer vat op de wedstrijd, en brachten een paar counters wat gevaar voor het Heerenveense doel. Genoemd worden mag de rush van Merel aan de linker kant, die vanaf eigen helft begon met een prachtige ‘panna’ op de rechtsback (laatstgenoemde zal daar nog wel een paar nachtjes slecht van slapen). Ook aan de rechterkant werden een paar goede combinaties opgezet, onder andere via de opkomende Kelly (die de tweede helft overigens een zelfde panna zou uitdelen). Op het middenveld bleek de één linie doorgeschoven Isa een aanwinst, en samen met Britt en Manon werden daar steeds feller de duels gewonnen. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit alles echter niet, en één moment van onoplettendheid aan onze kant bracht de stand nog vóór rust op 3-0.

Wat zeg je dan als coach in de rust tegen je ploeg. Cor was vooral reëel: Jong sc Heerenveen was gewoon een goed team, net iets verder dan wij. Dus het devies werd met name om hard te werken en alles op alles te zetten om ten minste een goal te maken en niet weggespeeld te worden. Heerenveen daarentegen had waarschijnlijk alvast een voorschotje genomen op hun periodetitelfeest, want na rust was het spelbeeld onherkenbaar. Waren de Friezen nou zo slecht of waren wij zo goed; hoe dan ook, binnen een paar minuten was het 3-1 via Bonnie, die de bal kon binnentikken na een “totaal mislukt schot” van Chantal. Als Bonnie en Merel de twee grote kansen die daarop volgden hadden binnengeschoten, had het zelfs ineens 3-3 kunnen staan. Er kwam weer iets van geloof aan onze kant, en aangespoord door Aaike waren wij nu degenen die domineerden. De Friese grensrechter begon steeds opzichtiger alles af te vlaggen, en het Heerenveenpubliek begon ons zelfs blessuretoewensingen te roepen. De spanning was kortom even terug. Onze aansluitende 3-2 viel echter niet, en richting het einde van de wedstrijd viel dan de 4-1, uit de enige Friese kans in de tweede helft. Ook een lesje in efficiëntie, dus. Al met al geen punten en de periodetitel naar de beloften van sc Heerenveen, maar wij konden op zijn minst met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Het was een leerzame zaterdag. En gelukkig zijn er ook andere manieren om het op de terugreis gezellig te maken in de bus (iets met boetseerclubjes en exen)… Als wij de komende wedstrijden hetzelfde op de mat weten te leggen als deze tweede helft, dan belooft dat wat. Te beginnen a.s. zaterdag thuis tegen Ter Leede VR2!

Papi

Opstelling: Laura de Bont, Jitske Li, Suzanne van Zijl, Aaike Verschoor, Kelly Blankert, Merel Albertsma, Isa Hollenberg, Manon Huisman, Britt van der Gulik, Chantal Hendriksen, Bonnie Smit

Foto: Mandy de Bont-Bloemhard. Kijk hier voor meer foto's: https://photos.google.com/share/AF1QipOu-xg75oglEXoVuHj8-OhA-g0QHjdlHQL9OnGGWMicRChEJbpf6reMFkfjpdU48A?key=Tm9VMmZFeE1TT29kSDJpN1lQUDlpb1RBNXhLV19R

VR1 111117

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl