Reiger Boys MO17-1 - Delta Sports ‘95 MO17-1 6-1

MO17 1 210418Vandaag stond alweer de 8e speelronde op het programma en onze derde treffen met Delta Sports uit Houten. Met een tussenstand van 1-1 in de onderlinge duels, stond er voor ons eigenlijk niets meer op het spel en lijkt de derde plaats het hoogst haalbare. De Delta meiden daarentegen dragen de rode lantaarn en willen daar maar wat graag vanaf. Toch zal de wedstrijd van volgende week meer door het hoofd van de speelsters spoken? Beide teams komen dan in actie tijdens de halve finales van de KNVB-beker. Wij mogen dan op bezoek bij sc ‘t Gooi en Delta Sports bij koploper Sporting 70. Vandaag verwachtte we dan ook eigenlijk een wedstrijd waar vrijuit gespeeld kon worden.

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide teams wat afwachtend, maar duurde het niet lang voor Reiger Boys ten aanval trok. Met wat kleine kansjes aan beide zijde werd het spel met name van onze kant steeds beter. De combinaties werden gezocht, maar werd daar dan weer net niet altijd goed op geanticipeerd. In de 18e minuut kwam Megan aan de bal en speelde in één keer door op Sanne die de zestien in dook en voor de achterlijn de bal terug legde op Lieke die met een puntertje de 1-0 binnen tikte. Diezelfde Lieke werd in de 25e minuut op de rand zestien aan haar shirt getrokken terwijl de bal werd ingespeeld. Niet bewust liet ze de bal daardoor lopen in de hoop op een vrije trap, maar dook Marouscha achter haar op en kwam oog in oog met de keepster te staan. Helaas was haar inzet een makkelijke prooi voor de doelvrouw. Na deze sterke fase van ons was het tijd voor Delta om ook meer aan het duel deel te nemen en was de spits dicht bij succes. Nadat ze naar binnen draaide en de bal voor haar goede been kreeg, probeerde ze met een hard schot richting kruising Tamara te verschalken. Met een weergaloze duik wist ze dat te voorkomen en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Klasse. Vier minuten later moest ze alsnog de 1-1 incasseren, maar was dit te danken aan de razendsnelle en bal behendige nummer 5: Romee Ajabroune. Zij wist te ontsnappen aan de buitenspelval en rondde koeltjes af. Lang konden de meiden uit Houten hier niet van genieten, want al vier minuten later stond de 2-1 op het bord. Judith ging op het middenveld een duel aan en passeert daarbij haar tegenstander. De bal bleef binnen de lijnen en zette een sprint in. Nadat ze het zestienmetergebied in dook en vanuit een moeilijke positie op doel schoot, verraste ze vriend en vijand door de keepster in de korte hoek te passeren die over de bal heen dook: 2-1. Prima doorzettingsvermogen van Judith.

Na rust probeerde Delta nog wel in het spel te komen, maar had het zichtbaar lastig en speelde minder georganiseerd als de vorige twee ontmoetingen. In de 5e minuut kregen ze dan ook bijna weer een tegentreffer te incasseren. Lieke kreeg een bijna niet te missen kans, maar deed het wel. Toch zouden ze een goede kans op de 2-2 krijgen. Een hoge bal werd niet bedoeld doorgekopt door Shanice, waardoor Romee op snelheid op Tamara af rende, maar ook andermaal met de kwaliteit van onze keepster te maken kreeg. Een goed ingeschoten bal, werd door Tamara op katachtige wijze tot corner gewerkt. Vervolgens schroefde Reiger Boys het tempo op en kwam Delta er nauwelijks nog aan te pas. Alleen een dood spel moment bood kansen. Aanvoerster Charlie mocht een vrije trap nemen en rekende het team zich al rijk. Wil niet dat Tamara weer de sta-in-de-weg was en de bal net onder de lat over tikte. Hiermee ontpopte ze zich duidelijk tot “man” of the match. Helaas liepen daarna ook de gemoederen op door te veel te accepteren en door te laten gaan door de scheidsrechter. Veel werd getolereerd, maar kon Stacey zich niet helemaal beheersen. Door na een opstootje dingen te roepen die niet door de beugel konden, greep coach Suzanne in en kon Stacey richting kleedkamer vertrekken. De enigste en juiste beslissing van Suzanne. Na de wedstrijd bood Stacey overigens wel weer netjes haar excuses aan aan de keepster en coach van Delta Sports en werd de strijdbijl weer netjes begraven. Toch zou dit het startschot zijn van een ijzersterke fase waarin Reiger Boys hun klasse toonde. In de 61e minuut werd er aan onze kant een overtreding gemaakt, werd dit weer getolereerd en mochten we doorspelen. Vanuit deze tegenaanval had Lieke de hoek voor het uitkiezen, maar mikte op de keepster. Het geluk stond vandaag niet echt aan haar zijde. Vanuit de corner werd er alsnog gescoord door Marouscha: 3-1. De wedstrijd was hierdoor wel gespeeld en was het enige beetje geloof in een puntje compleet vervlogen bij Delta. Amper twee minuten later was het dan toch Lieke die dik verdiend haar tweede en onze vierde binnen schoot. Weer twee minuten later volgde een een-tweetje tussen Lieke en Liz, waar de verdediging geen passend antwoord op had en Liz net voor de achterlijn de bal voor geeft en Marouscha de 5-1 binnen werkte. De gifbeker was helaas voor Delta, ook na deze treffer nog niet helemaal leeg en zou er nog een zesde vallen. In de 69e minuut begon Megan aan een aanval, passeerde haar tegenstander en trok de bal voor richting zestien meter lijn waar Liz koel de bal in de hoek schoot: 6-1. Een schitterende generale voor de halve finale van volgende week tegen sc ‘t Gooi om de KNVB-beker. Met mooi combinatievoetbal kwamen we tot deze monsterscore en lijken we dus helemaal klaar voor volgende week. sc ‘t Gooi daarentegen verloor met 3-2 bij SteDoCo.

Basisopstelling: Tamara, Julia (c), Maud, Shanice, Loes, Judith, Sanne, Jacky, Marouscha, Megan, Lieke

Wissels: Stacey, Liz, Lysanne

Afwezig: Sydney

Scoreverloop:
18’ 1-0 Lieke (Sanne)
33’ 1-1
37’ 2-1 Judith
61’ 3-1 Marouscha (?)
63’ 4-1 Lieke
65’ 5-1 Marouscha (Liz)
69’ 6-1 Liz (Megan)

MO17 1 210418

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

 
logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smp



Ster en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl