KNVB racismeHieronder een bericht van de KNVB aan de scheidsrechters. Reiger Boys wil hier ook gehoor aan geven. Daarom het verzoek om bij alle thuiswedstrijden van Reiger Boys onderstaande instructies te hanteren.

Beste (assistent-)scheidsrechters,

Zoals inmiddels vernomen via de media hebben de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie het initiatief genomen om komend weekend 1 minuut stil te staan tegen racisme. In navolging van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben ook de verenigingen uitkomende in de Tweede divisie, Derde divisie alsmede de Hoofdklasse besloten op dezelfde wijze stil te staan tegen racisme. We zien ook diverse initiatieven in andere klassen van het amateurvoetbal ontstaan.

Uiteraard ondersteunen wij als KNVB deze initiatieven, maar willen wij wel graag dat dit zoveel als mogelijk uniform verloopt. Om die reden hierbij een korte instructie hoe komend weekend te werk te gaan als de clubs hierom verzoeken. Het is dus nadrukkelijk de intentie de wedstrijd af te trappen en vervolgens allemaal een minuut stil te staan, terwijl de klok verder loopt. Dus het is zeker niet als de gebruikelijke minuut stilte. Hieronder de instructie:

  • Scheidsrechter fluit voor het beginsignaal;
  • Speler A speelt de bal naar speler B;
  • Speler B neemt de bal aan en laat deze stilliggen;
  • Alle spelers van beide elftallen blijven op eigen helft stil staan gedurende de eerste minuut van de wedstrijd;
  • Ca 5 seconden voor het verstrijken van de minuut zoekt de SR oogcontact met speler B die de bal in het bezit heeft en geeft met de hand in de lucht aan dat er nog 5 seconden te gaan zijn;
  • Vervolgens geeft de SR na 1 minuut met een armgebaar aan dat speler B het spel kan vervolgen;
  • De minuut dat er stil is gestaan, wordt aan het einde van de 1e helft toegevoegd aan de minimaal toe te voegen speeltijd.

Nadrukkelijk willen we jullie verzoeken om dit voorafgaand aan de wedstrijd met beide teams te bespreken.
Mochten jullie naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan vernemen wij dat graag. Alvast bedankt voor jullie medewerking en veel succes gewenst!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Reiger Boys

Vomar club is koning

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl