Herman WuisOp 6 juli is Herman Wuis overleden, het oudste lid en erelid van onze vereniging. Ook was Herman één van de “Vrienden van Reiger Boys”.

Herman was de laatst levende van de gebroeders Wuis, die, samen met een aantal anderen, de voetbalclub Reiger Boys in 1948 hebben opgericht. Herman was nog 16 jaar toen de club het licht zag. Herman en zijn oudere broers Adriaan en Henk hebben er de eerste jaren hard voor moeten knokken om de club overeind te houden en leden te werven. Broer Adriaan was de eerste voorzitter (1948-1949), die al spoedig naar het oosten van het land vertrok.

 

Broer Henk was voorzitter van 1956-1966. In de begintijd van de club was de boerderij van de familie Wuis (nu restaurant “d’Olifant”) de plek waar de spelers zich mochten omkleden en na afloop mochten schoonspoelen. Op het land aan de overkant (waar nu “De Rustenburg” staat) werd gespeeld.

Herman heeft jarenlang in “het eerste” gespeeld, zo vertelde hij vaak trots. Dat Reiger Boys een speciaal plekje in zijn hart had blijkt wel uit het feit dat hij tot op hoge leeftijd, tot afgelopen jaar aan toe, bij alle thuiswedstrijden van het eerste elftal kwam kijken. Ook tijdens de Nieuwjaarslunch en de Nieuwjaarswedstrijden was hij tot 2019 altijd als genodigde gast present. Alleen de laatste keer, in 2020, moest hij verstek laten gaan vanwege zijn afnemende gezondheid.

We zullen ons Herman blijven herinneren als een zeer aimabel man, tot op het laatst geïnteresseerd in “zijn cluppie” Reiger Boys.

Namens:
Bestuur van Reiger Boys
De Vrienden van Reiger Boys

Webshop logo site-klDemoshop is de komende
periode gesloten.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en worden
dan bij u thuisbezorgd.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl