Wedstrijdverslag jeugd

IMG 20200301 WA0005Het seizoen 2019/2020 begon in de 1e klasse, al snel bleek dat deze indeling niet het niveau betrof voor onze jongens. Alle wedstrijden werden ruim in winst omgezet, volledig ongeslagen met een doelsaldo van 114 voor en slechts 14 tegen. Een stap hoger naar de Hoofdklasse G in de 2e ronde was uiteraard het logische vervolg. In deze fase hebben Hassan & Hai (vaders spelers) het stokje overgenomen, zij hebben vanaf dat moment de begeleiding en trainingen overgenomen. Dit doen zij zeer verdienstelijk, de intensiteit en het veldoverwicht van de spelers in wedstrijden is verder vooruit gegaan. In de 2e ronde Hoofdklasse G werd wederom ruim gewonnen, echter nu met 2 verliesbeurten. Waarbij één volledig onterecht omdat de tegenstander weigerde met één speler minder te gaan spelen, omdat wij wegens omstandigheden te weinig spelers hadden. In deze ronde bleek de tegenstand iets meer in evenwicht, echter wederom een doelsaldo 69 voor en slechts 19 tegen.

CCF5BBF5 1B6A 4E00 BE3B FD94506F6A57Bij winst was het zeker, dan werd het kampioenschap binnengesleept voor de laatste speelronde aan zou breken. Dit bracht de nodige spanning met zich mee en dat was af te lezen aan de gezichten van de meiden. Alle randvoorwaarden waren aanwezig: de weergoden waar ons goed gezind, de dames- en herenselectie maakte plaats op het kunstgrasveld en de tribune was goed gevuld. Na verdiende 1-0 voorsprong werd de spanning iets te veel en stonden we binnen een aantal ogenblikken ineens achter met 1-2. Gelukkig maakten we voor rust nog de gelijkmaker. Zeker geen goede eerste helft, maar de spanning was er eindelijk uit.

Onder 10 1 221019Het AZ O-10 toernooi is verspreid over drie dagen waarin per dag 16 teams in actie komen op het AZ AFAS Trainingscomplex. Met Reiger Boys 10-1 mochten wij op dinsdag 22 oktober onze opwachting maken. In 4 poules van 4 teams werd er gestreden om de enorme beker.

De 4 poulewinnaars streden om de plaatsen 1 tm 4, de nummers 2 van iedere poule voor de plaatsen 5 t/m 8 de nummer 3 voor 9 t/m 12 en de nummers 4 voor plaats 13 t/m 16. Deelnemende verenigingen waren o.a. Odin'58, Bloemendaal, SVW 27, KSV, ADO'20, LSVV en Always Forward.

We wisten wat ons te doen stond om kampioen te worden. Eerste worden in een poule met ADO'20 10-1, Kleine Sluis 10-1 en RKEDO 10-1. Al met een poule die te doen moest zijn maar zoals vaker blijkt, het gaat niet vanzelf en de bal blijft rond.

O11 3 211019Dat is een nieuwe ervaring om als eerste te eindigen in de poule. Met winstpartijen tegen Kolping Boys, SSV, KSV, Vrone en een zwaarbevochten gelijkspel tegen BOL. We zijn alweer met velen sinds vorig seizoen bij elkaar en na een aarzelend begin, kwamen de resultaten. Ook de inpassing van de nieuwe spelers Julian, Robin, Miquel en Yamen ging eigenlijk vanzelf. Ondanks dat we ook wel eens achter staan blijven we ervoor gaan en je ziet wat het ons uiteindelijk oplevert. De nieuwe indeling is bekend, we gaan een klasse hoger spelen en dat betekent meer weerstand. Geen probleem want we hebben maar liefst 12 spelers ter beschikking. We houden jullie op de hoogte van de resultaten.

IMG 20191019 WA0001Met ingang van dit seizoen heeft de KNVB bedacht om bij de JO11 en JO12 het seizoen in 4 fasen in te delen, te beginnen met een bekercompetitie met 7 of 8 teams. Deze competitie wordt gespeeld van 31 augustus tot 19 oktober. Op basis van deze wedstrijden wordt dan de indeling gemaakt voor de 2e fase, een mini competitie, van 2 november tot aan de winterstop. Na de winterstop wordt dan weer op basis van deze uitslagen een herindeling gemaakt van de teams en worden ook weer 2 minicompetities gespeeld.

IMG 0818Wat het seizoen begon als een samengesteld elftal met jongen van buitenaf en uit andere teams, is de JO12-2 uitgegroeid tot een compleet elftal. Na hard trainen en heel veel positieve inzet, zijn deze mannen op 12 oktober jl. overtuigend poulewinnaar geworden. Met 54 doelpunten voor en 1 tegen zijn ze de terechte winnaars geworden.

Dit feest werd uitbundig gevierd met Bengaals vuurwerk op het Reiger Boys complex, kinderchampagne en partypoppers. Onze complimenten gaan uit naar de jongens en de enthousiaste ouders!

Wij zijn super trots op onze jongen en hopen nog veel met ze te bereiken!

Groeten van 2 trotse trainers

Reiger Boys J08-2 wordt getraind door vier enthousiaste ouders Hans Blokdijk, Aleksandar Rebic, Sander van der Meij en Ronald Frederiks. Het gaat als een trein in de 2e klasse en ze lijken na de herfstvakantie een stapje omhoog te gaan maken. DTS J08-1, Kleine Sluis J08-1, Vios-W J08-1, Schagen United J08-2, SVW 27 J08-3 en twee oefenwedstrijden tegen 1e klasse SVW 27 J08-2 en LSVV J08-1 werden allemaal met grote cijfers verslagen.

Alleen in de competitiewedstrijd tegen Alkmaarsche Boys J08-1 en de oefenwedstrijd tegen SVW 27 J08-1 (hoofdklasse) had ons team het even moeilijk. Maar er werd alsnog met 4-3 gewonnen van Alkmaarsche Boys J08-1 en gelijkgespeeld met 4-4 tegen SVW 27 JO8-1.

Na een voorbereiding van een drietal bekerwedstrijden (G-V-W) waren de boys (en de twee dames) gemotiveerd om de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Met een aantal afmeldingen en een paar (half geblesseerde) spelers in de ziekenboeg bleven er 11 jongens en 2 meiden over voor de aftrap.

Met de zon en de wind in het gezicht bleken we de eerste 10 minuten niet helemaal bij de les. Na moeizaam uitverdedigen kwam De Rijp binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong, welke 3 minuten later verdubbeld. Niemand had bij een hoekschop in de gaten dat er twee vrijstaande spelers van De Rijp bij de tweede paal opdoken. Hierna werden we echter wakker en gingen voetballen.

De 1e wedstrijd van de competitie voor veel Reiger Boys teams. Mooi weer, zonnetje en een beetje wind. Op de tribune zitten kijken naar de wedstrijd met aardig wat toeschouwers. Dat is altijd leuk. De 1e helft ging van start en de tegenpartij gaf aardig gas. Maar zoals zo vaak vallen de doelpunten dan aan de andere kant, onze kant dus. Er werd heel goed gespeeld en naar elkaar gekeken, ook dat is heel belangrijk. Tot 3x toe werd er op de tribune gejuicht. De pauze was verdiend.

WedstrijdverslagBeste trainers en begeleiders, spelers en ouders,

Morgen begint de competitie voor onze jeugdspelers. Het lijkt ons leuk als er dit seizoen wat wedstrijdverslagen te lezen zijn op onze website en Facebook. Als je het met je team leuk vindt om wat te delen dan kun je dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek je inspiratie? Stel de trainer of spelers dan de volgende vragen:

  1. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
  2. Waar zijn jullie het meest trots op?
  3. Waar gaan jullie mee aan de slag voor de volgende wedstrijd?

Succes allemaal!

Groetjes Stefanie Hoogland
Hoofd jeugdcoordinator Reiger Boys

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!