Reiger Boys terechte winnaar van geslaagde editie Waard Cup

H1 kampioen waardcup 2022

Dat Reiger Boys zich een jaar lang “de beste van Heerhugowaard” mag noemen was afgelopen donderdag reeds bekend. De ploeg van trainer/coach Tom Boukes was deze week te sterk voor de Waardse concurrenten SVW’27, Hugo Boys, WMC en het organiserende KSV en wist na drie zeges al dat de winst een feit was. Tijdens de geslaagde editie van het jaarlijkse toernooi om de Waard Cup werd deze titel nog eens luister bij gezet met een ruime zege op KSV.

Ondanks dat de beslissing om de toernooizege dus al was beklonken trokken velen zaterdagavond nog naar het complex van KSV aan de Jan Glijnisweg waar de organisatie het over vier speeldagen prima voor elkaar had. De Kruizer Sport Vereniging mocht het toernooi, met een jaar uitstel na de coronapandemie, organiseren en de vorig jaar 75 jaar geworden club deed dat uitstekend. Nu zat het weer mee, maar de wijze waarop het complex sfeervol was aangekleed met een horeca-terras op het plein voor de kantine zag er prima uit. En ook op het sportieve vlak had men een goed toernooischema in elkaar gezet. Paul van Rooij, namens KSV verantwoordelijk voor de PR en communicatie, kon dan ook tevreden om zich heen kijken. “Ik denk dat wij deze week iets moois hebben neergezet en dit is een goede voorbode voor het 75-jarige jubileumfeest over twee weken op ons complex”.

Na de prijsuitreiking door wethouder John Does mocht KSV het draaiboek overdragen aan Reiger Boys dat de Waard Cup in 2023 mag organiseren. De club uit Heerhugowaard-Zuid bestaat dan zelf 75 jaar en mag dan proberen om op het eigen complex De Wending de titel te verdedigen. De geel-zwarten waren over vier speeldagen simpelweg te sterk, wonnen alle vier de wedstrijden en het doelsaldo van 20 voor en slechts één treffer tegen was daarbij alleszeggend.

Op de slotdag wist Reiger Boys de winst nog eens luister bij te zetten met een ruime 8-0 zege op het organiserende KSV. Ondertussen wist SVW ’27 de tweede plaats op te eisen door met 4-0 te winnen van Hugo Boys. Laatstgenoemde ploeg eindigde zodoende als derde voor KSV en hekkensluiter WMC, dat reeds was uitgespeeld.

Er was overigens dubbele winst voor Reiger Boys want op de slotdag volgde er ook nog een finale in het vrouwentoernooi tussen Reiger Boys en KSV waarbij de in de hoofdklasse uitkomende formatie van trainer Arnold de Block simpelweg een maatje te groot was voor KSV (9-0).

Alle uitslagen en standen zijn te bekijken op www.waardcup.nl

Foto’s: DP Sportfotografie

Bron: Heerhugowaards Dagblad

VR1 kampioen waardcup 2022

Webshop logo site-klDemoshop is elke zaterdag
geopend van 10 tot 12 uur.

B
estellingen kunnen geplaatst
worden via de webshop en
worden afgehaald.

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

Vomar logo vierkant


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

Reiger Boys clubcard
RB Vomar clubcard nw

Mijn knip online
KNIP logo zonder payoff ZW1

facebook button

 

banner voetbal nl