Wedstrijdverslag senioren

Heren 1 260920Afgelopen zaterdag stonden de 1e thuiswedstrijden in de competitie op het programma, waar de Herenteams vorige week uit speelden. Reiger Boys Heren 2 speelden tegen ZCFC Heren 2 en Reiger Boys Heren 1 tegen Olympia Haarlem. Heren 2 wonnen hun wedstrijd, met ‘slechts’ 2 – 1. Uitslag doet vermoeden, dat het heel erg moeilijk was. Niets was minder waar, de mannen van Burak Kebabci waren juist heer en meester over ZCFC Heren 2. Dat het maar 2 – 1 werd, had de ploeg geheel aan zichzelf te wijten.

VR2 260920Na een kletsnatte ochtend traden we om 12:15 aan tegen de vrouwen 1 van UVS. Een team dat grotendeels bestaat uit oud topklasse speelsters en oud internationals, die nog even lekker willen ballen op de zaterdag zonder verplichtingen te hebben om door het hele land te reizen. Tijdens de wedstrijdbespreking was de nadruk gelegd op de omschakeling, omdat hier veel te winnen valt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette UVS heel hoog druk. Maurice zat nog niet eens of de 1e bal lag al achter Reza. Een terugspeelbal door het midden werd onderschept en simpel binnen getikt. Dit was het begin van een middagje voetballes. We kregen het niet voor elkaar om onder de druk uit te voetballen. Passes over 5 meter kwamen niet aan, draaiden in de vrouw of waren te laat met overspelen. Met ‘man’ en macht werd er verdedigd en dat kwam Liz al in de 15e minuut op geel te staan. Ondanks dat er door sommige speelsters keihard werd gewerkt wilde het allemaal niet lukken. In de 37e minuut werd ons eerste schot op doel gegeven. Met oogstrelend voetbal werd de ene na de andere goal gemaakt. We gingen de rust in met 5-0.

De Vrouwen van coach Smidt zijn de nieuwe competitie uitermate slecht begonnen en krijgen een pak slaag (1 – 5) te slikken. Tegenstander was ACV uit het verre Assen, dat ook al bij rust voor stond (1 – 2). Het 1e elftal begon gehavend aan de 1e competitie – wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, zo was keepster Spieker geblesseerd en werd vervangen door Evelyn Schoon die normaal in een verdedigende rol op het middenveld staat geposteerd of in geval van nood centraal achterin opgesteld staat.

Reiger Boys Vrouwen 1 kwam nog wel op voorsprong, door een doelpunt van Manon Huisman. Huisman opende in de 30ste minuut de score, door de bal in de lange hoek te schieten. Maar, de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Want nauwelijks 2 minuten later had Amber Bandringa ACV al naast Reiger Boys gezet. Diezelfde Bandringa maakte vlak voor het rustsignaal de 1 – 2 voor ACV.

Nieuwe competitie, nieuwe kansen. Maar ook nieuwe regels. Zo stond Zaila wel op het wedstrijdformulier maar mocht ze niet spelen omdat er nog maar drie wissels opgesteld mogen worden in tegenstelling tot de bekerwedstrijden waarin dat er vijf waren.

Vandaag stond het 1e competitieduel op het programma thuis tegen DSS vr2 op een warm kunstgrasveld. Vanaf de aftrap was ons spel erg rommelig. We wisten elkaar slecht te vinden, waren traag in de omschakeling en gaven DSS alle ruimte om te voetballen. Hierdoor kregen de bezoekers diverse kansen die of onderschept werden door de verdediging Jente (debuterend in vr2) , Julia, Reza en Loes of werden gepakt door Liz die vandaag het doel moest verdedigen. Na de drinkpauze en een korte peptalk met wat aanwijzingen ging het wat beter en kwamen er diverse kansen voor onze dames. Judith D en Lieke werden diverse keren diep gestuurd maar wisten samen met Joy in de spits het net niet te vinden. In de 40e minuut werd door een miscommunicatie in de verdediging een speelster van DSS helemaal vrij gelaten en die fout werd genadeloos afgestraft, 0-1.

Heren shirtZowel Reiger Boys Heren 1 als Reiger Boys Vrouwen 1 zijn door de poule goed doorgekomen en hebben zich geplaatst voor het vervolg in de beker, de tweede elftallen sneuvelden jammerlijk. De mannen van Reiger Boys speelden wederom op eigen veld, tegenstander was het Haarlemse DSK. En dit al voor het 3de achtereenvolgende seizoen! De boys kwamen pas in de slotfase van de 1e helft op stoom en uiteindelijk prijkte er een 8 – 0 eindstand op het scorebord. De ruststand was slechts 1 – 0.

Vanaf meet af aan, was al duidelijk. Dat de heren niet hoefden te verliezen, waren vanaf de 1e seconde scherp. Maar in de eerste 35 minuten werden er nauwelijks kansen gecreëerd door de ploeg van coach Boukes. Wel waren er een aantal mogelijkheden, zo volleerde Mitchell Pichotte van buiten de 16 meter en moest keeper Muller (DSK) zich strekken en tikte de bal uit de kruising. Diederik Luiken probeerde vanaf 5 meter de bal via een hakbal in het doel te krijgen. Hetgeen niet lukte. Een derde mogelijkheid was voor Sem van Maren, die de bal op de achterlijn staande niet goed raakte, waardoor keeper Muller redding kon brengen.

alleen wedstrijdshirt 2020 2021Na de verloren wedstrijd van vorige week kwam West Frisia op bezoek voor ons laatste bekerduel. Met nog steeds wat pijntjes hier en daar was het lastig om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Danique uit de MO17-1 kwam ons dan ook na haar eigen wedstrijd versterken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde we veelal op de helft van de tegenstander.

Met verzorgd opbouwend voetbal vanaf keepster Judith en achterhoede Loes, Julia, Reza en Aniek werd makkelijk het middenveld, bestaande uit Judith Kouwen, Lysanne en Megan, bereikt. Lieke, Joy en Esmee kregen in de voorhoede diverse kansen. Het was Lieke die in de 13 minuut de 1-0 op het scorebord zette. Na een mooie dieptepass van Julia wist ze balbezit te houden en netjes met links af te ronden. Ondanks dat Westfrisia een aantal hele leuke speelsters had rondlopen kwamen ze er niet aan te pas. Kansen van Lieke, Lysanne, Megan, Judith K en Loes werden echter gepareerd door de keepster of belanden naast het doel. Ondanks goed combinatiewerk op het hele veld duurde het tot de 41e minuut voordat er weer werd gescoord. Ditmaal door Reza die zich goed vrij wist te spelen en met een puntertje de 2-0 binnen tikte. Met die stand op het scorebord gingen we de rust in.

Heren 1a 050920Onze voetballers hebben zich herstelt van de 2 – 0 nederlaag bij DTS van vorige week. Op eigen sportpark hadden de mannen van trainer / coach Boukes geen kind aan hun tegenstander. Het werd 13 – 0 voor Reiger Boys, bij rust was het 4 – 0.

De uitslag doet vermoeden, dat het een veegpartij was. Dat was het ook en als sommige spelers niet zoveel pech hadden in de afronding, dan had het wellicht 20 – 0 kunnen worden.

Trainer / Coach Boukes begon met: Jorrit Stoop (K); Luuk Pel (40. Daan Prins), Mitchell Pichotte, Jordy Wijdenes, Timo Blind (51. Sven van Langen); Alessandro Witkamp, Daan de Vries, Dave van Dekken (65. Sem van Maren); Dylan Groot (53 Chris Coesel), Floyd Groet, Diederik Luiken.

Heren 2 zo goed als zeker van de Knock – Outfase in de Districtsbeker voor Reserve – teams. Na de 4 – 0 winst op WV – HEDW 6 van vorige week, won het elftal van trainer / coach Kebabci opnieuw. Reiger Boys heren 2 won in Amsterdam van Geuzen / Middenmeer Heren 2 met maar liefst 1 – 6. Na 45 minuten spelen was de stand echter 1 – 1.

Wie speelden er voor Reiger Boys Heren 2: Brian Blankert (K); Joris Meuwese, Pim de Bruine, Sergio Enotionmwan, Willem de Krijger, Jens Klant, Jermaine Pichotte, Robin Wezepoel, Dylan Barsingerhorn, Abish Tharmalingam en Kay Besseling;

Reiger Boys Vrouwen 1 is zonder te spelen geplaatst voor de Knock – Outfase van de Landelijke Beker. Na de 0 – 2 winst op het 2de elftal van RVVH Vrouwen en de terugtrekking van de ploeg waartegen de Vrouwen afgelopen zaterdag eigenlijk hadden moeten voetballen.

SC ’t Gooi Vrouwen 1 uit de 1e Klasse A trok zich terug na de 3 – 0 nederlaag tegen Wartburgia Vrouwen 1, waarom zij zich hebben teruggetrokken uit de Landelijke Beker. Is niet bekend. En de 6 – 0 overwinning van Wartburgia Vrouwen 1 op RVVH Vrouwen 2 worden de Vrouwen van trainer / coach Smidt sowieso 2de in de poule. Wat de eindstand in de poule gaat worden wordt volgende week zaterdag als Wartburgia Vrouwen 1 en Reiger Boys Vrouwen 1 de degens in Amsterdam gaan kruizen.

De wedstrijd in Amsterdam begint om 13:15 uur! Dus tussen 15:15 uur en 15:30 uur moet bekend zijn wie de poule – winnaar is geworden.

rbnieuw2Reiger Boys wordt keurig 3de tijdens de Waard Cup 2020! De organisatie van de Waard Cup 2020 lag dit jaar, weer in handen van s.v. – WMC, de club die de Waard Cup 6 jaar geleden een nieuw leven inblies!

Reiger Boys speelde de wedstrijd om de 3de en 4de plaats tegen de zaterdagploeg van S.V.W.’27 die dit jaar voor het eerst meedeed aan de Waard Cup! In deze wedstrijd waren de Geel / Zwarten overduidelijk veel te sterk voor S.V.W.’27 Zaterdag 1. Het werd 4 – 0 voor Reiger Boys, dat na 5 minuten al de touwtjes in handen had. Stand na 5 minuten was 2 – 0 voor Reiger Boys. Uiteindelijk werd het dus al eerder genoemd 4 – 0 voor de mannen van trainer Boukes.

De coach begon deze wedstrijd met: Jorrit Stoop (K); Sven van Langen, Alwin Singer, Timo Blind, Luuk Pel, Alessandro Witkamp, Sem van Maren, Daan de Vries, Dylan Groot, Floyd Groet en Diederik Luiken.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl