Wedstrijdverslag senioren

rbnieuw2De voetballers van Reiger Boys Heren 1 hebben 1 punt gewonnen. Reiger Boys speelde op ‘eigen’ veld tegen EVC uit Edam, het bleef zoals de wedstrijd begon. 0 – 0 en daarmee kwamen de heren van interim – trainer Boukes nog goed weg.

Daarentegen pakten de voetbalsters van Reiger Boys door en wonnen in Stiens van de plaatselijke ‘SC Stiens’. De vrouwen van Reiger Boys wonnen de wedstrijd met 1 – 2, bij rust leidden de voetbalsters al met 0 – 1.

Reiger Boys – EVC in de zaterdag 3de Klasse A bleef zoals de wedstrijd begon, 0 – 0 en daarmee won Reiger Boys 1 punt. Maar gezien de ‘uitslagen’ van de concurrenten, schiet Reiger Boys niets op met 1 punt.

rbnieuw2De zaalvoetbalsters van Reiger Boys/Woest hebben de “Play Offs” om het ‘kampioenschap’ van Nederland bereikt. De vrouwen van coach Monique van der Rijst, hadden nog 3 punten nodig om zich definitief bij de 1e 4 teams te plaatsen. De Heerhugowaardse ploeg van coach Monique van der Rijst had bij rust al een comfortabele 2-6 voorsprong om uiteindelijk met 4-9 te zegevieren tegen laagvlieger EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies.

Heren 1 250120Het lek is nog niet boven bij hekkensluiter Reiger Boys, maar ondanks een thuisnederlaag tegen FC Castricum kweekte de ploeg van de debuterende trainer Tom Boukes toch aan het moraal. De geel-zwarten kwamen namelijk voetballend helemaal niet slecht voor de dag, werkten hard, doch kreeg zoals vaker dit seizoen op ongelukkige momenten de doelpunten tegen.

Hoe anders was het gelopen als Mick Leijdeckers in de zesde minuut de score had geopend toen hij na een prima combinatie vrij voor doelman Beukers kwam, maar naast mikte. Reiger Boys was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg, maar vanuit het niets kwamen de gasten na een kwartier op voorsprong toen de bal na een vrije trap vanaf rechts pardoes voor de voeten viel van Justo van der Werf. Een fikse tegenvaller voor de thuisploeg die desondanks niet bij de pakken neer gingen zitten. Hoewel niet altijd nauwkeurig in de passing speelde men als team met een hoop strijd.

01C417B8 9906 4F90 A8AB E377C5A94547In de 3e Klasse A is de wedstrijd Reiger Boys - HYS nog voor de rust gestaakt. Scheidsrechter Oudijk kon volgens eigen zeggen "de veiligheid niet meer garanderen" na met name enkele verbale wanordelijkheden.

Waar de wedstrijd net zoals vele wedstrijden dit weekend begon met het anti-racisme statement, daar was het binnen twee minuten al raak toen twee spelers het met elkaar aan de stok kregen. Hoewel weer gesust bleven dergelijke irritaties de gehele eerste helft doorgaan waarbij men zich ook vanaf de tribune verbaal niet onbetuigd liet. Na drie gele kaarten, enkele discussies, en kort na de 0-1 van de Haarlemmers, gaf Oudijk Reiger Boys een vrije trap net buiten het strafschopgebied van HYS waarbij wederom het stevige duw- en trekwerk en veel verbaal geweld aan te pas kwam. De scheidsrechter besloot daarop in de 39e minuut af te fluiten en ondanks de tussenkomst van een KNVB-rapporteur niet meer terug te keren op het veld.

zaal 111019In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen is Reiger Boys/Woest de nieuwe koploper. Door in de derby tegen het nog ongeslagen Team Alkmaar/Sportstars met 3-5 te zegevieren nam de ploeg van coach Monique van der Rijst de eerste plaats over.

Uiteraard is de competitie net op gang, maar het is een welkome opsteker voor de piepjonge Heerhugowaardse formatie en dan met name omdat de ervaren tegenstander brutaal aan de kant werd gezet in de tweede helft toen het duel pas echt ontbrandde. 'Slecht, rommelig, te laag tempo", waren woorden die zowel Van der Rijst als coach Gerard Timmers bezigden na de eerste helft. En inderdaad viel er veel meer ook niet van te maken. De thuisploeg nam na zes minuten een voorsprong via Inge Woldhuis en kort voor de pauze maakte Floor Spaan gelijk.

zaal 041019In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest vrijdagavond een verdiende zege behaald op ZVV Den Haag. Na een met name sterke tweede helft zegevierde de ploeg van coach Monique van der Rijst met 4-2.

In een moeizame eerste helft was het vooral veel aftasten tussen de jonge talentvolle ploeg uit Heerhugowaard en de ervaren formatie uit Den Haag. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong na een mooie aanval waarbij Lisa Luiken in stelling werd gebracht door aanvoerster Sanne Brand: 1-0.

VR1 300919Twee jaar op rij wisten de vrouwen van Reiger Boys het vege lijf te redden en op het nippertje degradatie uit de Hoofdklasse te ontlopen. Het ziet er naar uit dat de geel-zwarten ook nu een zwaar seizoen tegemoet gaan, al is voor de rest alles anders.

De technische staf van de vrouwenselectie bestaat dit seizoen uit Raimondo Palmas en Jeroen Knopp nadat Janny Timisela kort voor het eind van het vorige seizoen abrupt stopte. Men beseft dat het ook dit seizoen pittig zal worden in de hoofdklasse en dat er geen makkelijke wedstrijd tussen zal zitten, maar ook dat er genoeg rek in de groep zal zitten. Met het eveneens stoppen van een belangrijke ervaren speelster als Aaike Verschoor staat er een jonge groep. 'Er zit genoeg talent in deze groep, maar in de hoofdklasse wordt soms wat meer gevraagd. De sfeer is echter prima en de meiden hebben veel voor elkaar over. Daarbij zie je nog geen grote uitslagen dus het ziet er naar uit dat alles best wel dicht bij elkaar zit.'

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!