24Ook dit jaar zijn weer verschillende Reiger Boys jeugdteams kampioen geworden in de voor- of najaarscompetitie. Deze teams, de F1, F2, F3, F4, E3, E5 (Reiger Boys jeugd team van het jaar), E10, E12, D6, D8, MC1, C6, MB2 en B3 zijn afgelopen dinsdagavond 11 juni gehuldigd in de kantine. Alle spelers ontvingen een medaille, na afloop een lekkere taart en te drinken. Tevens zijn al deze teams op de foto gezet. Het was gezellig druk, kijk verder naar de foto's voor een impressie en lees de ingezonden anekdotes eens na.

1l 2l 3l 4l 5l 6l 7l 8l 9l 10l 11l 12l 13l 14l 2427 29 30 31 33 34

Anekdotes Reiger Boys kampioenen 2012-2013:

F1: De F1 is een sterke lichting gebleken dit jaar, want zowel najaar (10 gesp/ 9 gew./ 1 gelijk 28 punten Doelpunten: 63/18) - als voorjaarskampioen (9 gesp/ 6 gew. / 3 verl. 18 punten Doelpunten: 32/23) geworden en heeft de 1/2 finale van de beker bereikt! Ze strijden als leeuwen voor elkaar, willen graag beter worden en hebben ongelooflijk veel plezier met elkaar. Ze spelen vaak ook vaak samen buiten de voetbal om. Daar is voetbal toch voor bedoeld.

F2: Najaars: 10 gesp/ 8 gew/ 1 gelijk/ 1 verl. 25 punten Doelpunten: 74/24

F3: Najaars: 10 gesp/ 8 gew./ 2 verl. 24 punten/Doelpunten 66/19

In de najaarscompetitie, 2e klasse, speelden we tegen 6 F1 teams. Helaas kon de competitie niet afgemaakt worden, wat echter toch betekende dat F3 als 1e is geëindigd. Door de goede resultaten in deze competitie, onder andere een 17-0 ! overwinning op KSV F2, zijn we in de Voorjaarscompetitie in de 1e klasse 04 terechtgekomen. Hierin speelden we tegen alleen maar F1 teams en onze eigen F2. De mooiste wedstrijden dit gehele seizoen waren dan ook wel deze 2 onderlinge topwedstrijden. F2 en F3 deden niet voor elkaar onder en wisten beiden 1x te winnen. Beide wedstrijden eindigden in 5 – 4. DE voorjaarscompetitie zijn we als 4e geëindigd, ook een topprestatie, tussen alle F1-teams.

F4: Voorjaars: 9 gesp/ 8 gew./1 verl. 24 punten. Doelpunten: 41/16

E3: Najaars: 11 gesp/ 9 gew./1 gelijk /1 verl. 28 punten. Doelpunten: 49/20

De E3 heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Begonnen in de tweede klasse waar het ticket voor het kampioenenbal, terecht, werd veilig gesteld, om vervolgens verder te werken aan de ontwikkeling in de eerste klasse tijdens de voorjaarscompetitie. Er zijn zoveel mooie wedstrijden en momenten te benoemen, zoals de fantastische wedstrijd tegen Luton FC tijdens het Easter Open in Wanrooy. Of de twee ruime overwinningen tijdens "El Classico" van de lage landen: Reigerboys E3 – SVW27 E3. Maar de wedstrijd die het team het meest kenmerkt was de wedstrijd tegen VVS46 E1. Om in de race te blijven voor de eerste plek moest er gewonnen worden. Bij aanvang van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat dit niet makkelijk zou worden. 2e jaars E spelers , die bij een D elftal niet zouden opvallen, stonden klaar om de punten in Spanbroek te houden. Bij rust stonden we 3-0 achter. In plaats van hangende koppies en acceptatie van het verlies, hing er een strijdlustige sfeer in de kleedkamer. De spelers bespraken waar het mis ging en wat er beter moest. De afspraak werd gemaakt dat ze samen vol voor de overwinning zouden gaan. Tweede helft werd er geen centimeter ruimte meer gegeven aan de reuzen uit spanbroek. Binnen een kwartier was de stand weer gelijk. En zoals het in een mooi voetbalverhaal gaat viel de winnende goal in de laatste seconde van de wedstrijd!!!
E3: Strijdlustig, individuele klasse spelers die begrijpen dat wanneer je de klasse combineert je een onverslaanbaar TEAM hebt!!
TEAM: Together Each Achieve More!!

E10: Najaars 10 gesp/ 9 gew./ 1 gelijk 28 punten. Doelpunten: 82/34

De topper tegen Jong Holland was er een om in te lijsten. Na een 4-0 achterstand kwamen we terug tot 4-4 en daarna ging het op en neer. Uiteindelijk scoorden we in de laatste minuut de 6-6 en dat was de eindstand. De rest van het seizoen bleven we met Jong Holland en Berdos strijden om het kampioenschap. De laatste wedstrijd tegen SVW waarvan we in de beker hadden verloren dus we waren gewaarschuwd. De druk was hoog omdat we moesten winnen anders werden we niet kampioen! Tot ongeveer 10 minuten voor tijd stond het nog 4-4. In het restant ging SVW ruwer spelen en een speler kreeg 5 minuten tijdstraf. We kregen ook nog 2 penalty's waarvan er 1 inging. Uiteindelijk wonnen we met 5-4 en waren we kampioen!!!!!!

E12: Voorjaars 8 gesp/ 5 gew / 3 gelijk 18 punten. Doelpunten 22/10

Veel jongens die dit jaar voor het eerst op voetbal zitten en nog veel kunnen leren. De begeleider, Pascal en Michael, leren de jongens vanaf het eerste begin om voor en met elkaar te spelen. En als dan de keeper Luca een keer scoort door de bal over het hele veld te schieten, gaan ze los. Na een moeilijke najaarscompetitie tegen jongens die al jaren voetbalden een klasse lager in voorjaar en werd 1e wedstrijd meteen gewonnen. Mac Donalds werd de drijfveer! Apollo beleef in nek hijgen en hadden een beter doelsaldo als laatste wedstrijd werd verloren was van E11. 1e helft 2-0 achter, maar toch 2-2 eruit geperst na speech in rust en kampioen!!!