VR1 220619De vrouwen van Reiger Boys hebben de laatste strohalm met beide handen gepakt en niet meer losgelaten! Door de allerlaatste kans op handhaving in de Hoofdklasse op neutrale bodem. Immers de wedstrijd tegen AZSV uit Aalten (Een ploeg uit de 1e Klasse B op het veld van voetbalvereniging Wasmeer uit Hilversum. De vrouwen wonnen de bol van de spanningen wedstrijd met 2 - 0. Bij rust leidde het vlaggenschip van onze vrouwen al met 1 - 0. Niet alleen captain Aaike Verschoor, Amy Visser en Maartje van Haneghem kwamen laat aan, ook een lid van het arbitrale trio. Daardoor begon de wedstrijd om 15:15 uur!

Nadat de Speaker iedereen had voorgesteld, begon de wedstrijd en meteen trokken de vrouwen van Reiger Boys (Black and Yellow) ten aanval! En meteen lieten ze zien, dat men zich ten koste van tegenstander AZSV wilde handhaven in de Hoofdklasse! Kansen werden gecreëerd en het duurde niet lang tot het openingsdoelpunt viel.

In de 4de minuut opende Manon Huisman met een hard en diagonaal schot de score. (1 - 0) Maar ondanks diverse uitstekende aanvallen bleef het tot de rust slechts 1 - 0. Wat er tijdens de rust is gebeurd, is niet bekend. Wel dat de tegenstander (AZSV) in een andere formatie ging spelen, zij schakelden van 1 - 4 - 4 - 2 om naar 1 - 4 - 3 - 3.......

En begon AZSV ineens te voetballen, tevens werden er mogelijkheden gecreëerd om tot scoren te komen. Maar iedere keer wanneer zij een doelpunt dachten te maken, werd Reiger Boys Vrouwen 1 gered door een uitstekende staande keepende Jana Spieker. Die pareerde keer op keer! En de 2de helft vorderde en vorderde en AZSV werd moe en moedeloos ervan, dat ze maar niet konden scoren.... Dit was de verdienste van keepster Spieker, die dus keer op keer een grote sta in de weg was voor AZSV!

Hierdoor kwamen er grotere ruimtes tussen de linies op het veld. En in 75ste minuut wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Een der aanvalsters van Reiger Boys werd binnen de beruchte lijnen naar de grond gewerkt. Amy Visser de specialiste ging achter de bal staan en had absoluut geen moeite met dit geboden buitenkansje. En schoof koelbloedig de beslissende treffer binnen (2 - 0)....

Nu was het verzet van AZSV definitief gebroken en Reiger Boys Vrouwen 1 speelde het laatste kwartiertje uit. En in dat kwartiertje kregen de vrouwen nog kansen op de Knock out, maar de 3 - 0 viel niet en na een 4 tal extra minuten te hebben doorgespeeld vond de scheidsrechter het welletjes. En blies de wedstrijd tot een einde, waardoor het een 2 - 0 overwinning werd.

Door de winst blijven de vrouwen in de Hoofdklasse! Dit werd meteen op het veld van Wasmeer gevierd.