Voetbalvereniging Reiger Boys is te vinden op Sportlandgoed de Wending, Lotte Beesedijk 1, 1705 NA Heerhugowaard

Sportlandgoed De Wending
Reiger Boys is in de zomer van 2001 van het oude sportpark De Kabel aan de Beukenlaan naar één van de mooiste sportcomplexen binnen het amateur voetbal in Nederland verhuist, Sportlandgoed De Wending aan de Lotte Beesedijk nummer 1 te Heerhugowaard.

Een schets van het sportcomplex: ruim acht hectaren groot, zes speelvelden (waarvan twee met verlichting, waaronder het hoofdveld), een trainingsveld en een hoofdveld (tevens in gebruik als trainingsveld) dat is voorzien van kunstgras. Het geheel is omgeven door een U-vormige wal, dat echt iets bijzonders is om op te spelen en een volledig aan de wensen van deze tijd aangepaste inrichting. Een bijzonder vormgegeven clubgebouw met 400 geïntegreerde tribunezitplaatsen, een geluidsinstallatie zowel binnen- als buiten, faciliteiten voor het houden van cursussen (met multimedia toegeruste opleidingsruimten) en voldoende eigentijdse kleed- en verzorgingsruimten. Het schotelvormige dak bestaat geheel uit zonnepanelen.

Overzicht complex

Clubhuis v.v. Reiger Boys ("Reigerstaete")
Het clubhuis van sportclub Reiger Boys (heeft de naam Reigerstaete gekregen) in het nieuwe uitbreidingsgebied 'de Stad van de Zon' in Heerhugowaard, is een gebouw met een markante hoofdvorm, maar vooral een gebouw met een markant dak. Een dak dat tot ver in de omtrek zichtbaar zal zijn en daardoor een belangrijk herkenningspunt tussen de vlakke sportvelden. Het gebruikelijke programma, kleedkamers, kantinevoorziening en tribune, heeft niet tot een versnipperd volume geleid, maar is op een compacte manier onder het beschuttende dak samengebracht. De verschillende onderdelen zijn met zorg vormgegeven. Ook aan het materiaalgebruik is de nodige aandacht besteed. Zo is het metselwerk uitgevoerd in de clubkleuren zwart en geel en is de gebogen dakrand bekleed met zink. Het ontwerp is zowel ingetogen als ontspannen. Positief is het hoge ambitieniveau dat het gebouw uitstraalt. Opdrachtgever en architect hebben duidelijk geen genoegen willen nemen met een uit standaard elementen opgetrokken clubgebouwtje. Het ontwerp is van architect Jim Lubach te Heerhugowaard.

Reiger Boys is goed bereikbaar.

Komt u met openbaar vervoer:
Vanuit (station) Alkmaar of (station) Heerhugowaard, buslijn 162, halte Oosttangent (sportcomplex).

Komt u met eigen vervoer:
Uit de richting Alkmaar / A9: Richting Leeuwarden aanhouden via de N242, neem de afslag Heerhugowaard Zuid. Doorrijden tot de eerste rotonde, deze driekwart rondrijden. U bevindt zich dan op de Oosttangent. De weg volgen en bij de rotonde rechtsaf. U rijdt dan op de Lotte Beesedijk.

Uit de richting Leeuwarden:
Richting Alkmaar aanhouden via de N242, neem de afslag Heerhugowaard Zuid. Doorrijden tot de eerste rotonde, deze driekwart rondrijden. U bevindt zich dan op de Oosttangent. De weg volgen en bij de rotonde rechtsaf. U rijdt dan op de Lotte Beesedijk.

Foto's van het complex gemaakt in Mei 2022

IMG 3646 16x9 lr

IMG 3648 16x9 lr

IMG 3649 16x9 lr

IMG 3651 16x9 lr

IMG 3652 16x9 lr

IMG 3655 16x9 lr

IMG 3657 16x9 lr

IMG 3660 16x9 lr