rbnieuw2Beste leden, ouders/verzorgers, trainers/begeleiders en vrijwilligers,

Op dit moment verkeren we als land maar ook zeker als vereniging in een bijzondere, spannende maar vooral ook onzekere situatie. Hopelijk gaat het goed met jullie en al jullie dierbaren. We missen de trainingen, het kijken van de wedstrijden en de gezelligheid in de kantine!

Reiger Boys is helaas gedwongen gesloten tot tenminste 6 april vanwege de besluiten van de overheid, heel vervelend maar nodig voor ieder zijn en haar gezondheid. Wellicht duurt deze situatie langer dan tot 6 april, daar moeten we op voorbereid zijn. De verwachting is dat ons kabinet en de KNVB ons op korte termijn hierover zullen inlichten. Het laatste nieuws via de KNVB kunt u vinden via de volgende link (klik hier).

Komende week beslist het kabinet over de Corona maatregelen na 6 april. De uitkomst is bepalend voor de KNVB om vast te kunnen stellen of er weer gevoetbald (en getraind) kan worden al dan niet zonder publiek.

rbnieuw2De situatie rondom het Coronavirus heeft impact op verschillende activiteiten. Voorzover we nu weten heeft dit gevolgen voor de onderstaande activiteiten.

  • De geplande bloedafname van Sanquin op woensdag 1 april gaat gewoon door. De overheid heeft hier goedkeuring voor gegeven. Vanwege een tekort aan bloed zal er de komende periode waarschijnlijk een extra ingelast bloedafname moment ingeland worden.
  • 7 tegen 7 op vrijdag 3 april is afgelast.
  • De voetbalschool sessies op zondagen zijn uitgesteld.
  • De KNVB cursussen juniorentrainer zijn uitgesteld.
  • Blosse kinderopvang bij Reiger Boys is gesloten tot vooralsnog 6 april.
  • De MOT is gestopt met hun werkzaamheden.
  • De kantine is gesloten en zal waarschijnlijk pas zaterdag 11 april weer geopend zijn.
  • De demoshop is pas mogelijk zaterdag 11 april weer geopend. Lopende bestellingen zullen bij u thuis worden afgeleverd.
  • Naast onze eigen geplande toernooien zijn op dit moment al verschillende uit-toernooien afgelast of uitgesteld. De teams die zich hiervoor hadden ingeschreven gaan hierover geinformeerd worden.
  • In de activiteitenkalender (klik hier) zijn alle Reiger Boys activiteiten zichtbaar inclusief de status (voor zover nu bekend).

Wellicht overbodig, tot 6 april is het complex gesloten dus is het verboden terrein voor iedereen.  Dus klim je over het hek of loop je door het hek als deze open staat vanwege onderhoudswerkzaamheden, dan ben je strafbaar. Er zijn afspraken met de gemeente en politie gemaakt dat er regelmatig wordt gecontroleerd.

toernooienBeste trainers/begeleiders van onze Jeugdteams,

Jullie hebben je team(s) voor verschillende “Uit – toernooien” ingeschreven! Houdt er a.u.b. rekening dat er toernooien die bijvoorbeeld in het “Paasweekeinde”georganiseerd zijn NIET doorgaan vanwege het Corona – virus! Omdat het kabinet alle sportwedstrijden, evenementen nu al tot en met 6 april heeft afgelast!

Niemand weet op dit moment of die periode verlengd gaat worden. Gisteren (maandag 16 maart) de 1e afgelasting van een Toernooi ontvangen! Het toernooi bij FC Velsenoord gaat niet door op zaterdag 11 april, ze hopen dit toernooi naar de maand ste verplaatsen. Maar als dit verbod na 6 april weer verlengd gaat worden, gaan er meer clubs hun toernooi af lasten!!

Met vriendelijke sportieve groet,

Koos Koster
Coördinator “Uit – toernooien”

IMG 20200301 WA0005Het seizoen 2019/2020 begon in de 1e klasse, al snel bleek dat deze indeling niet het niveau betrof voor onze jongens. Alle wedstrijden werden ruim in winst omgezet, volledig ongeslagen met een doelsaldo van 114 voor en slechts 14 tegen. Een stap hoger naar de Hoofdklasse G in de 2e ronde was uiteraard het logische vervolg. In deze fase hebben Hassan & Hai (vaders spelers) het stokje overgenomen, zij hebben vanaf dat moment de begeleiding en trainingen overgenomen. Dit doen zij zeer verdienstelijk, de intensiteit en het veldoverwicht van de spelers in wedstrijden is verder vooruit gegaan. In de 2e ronde Hoofdklasse G werd wederom ruim gewonnen, echter nu met 2 verliesbeurten. Waarbij één volledig onterecht omdat de tegenstander weigerde met één speler minder te gaan spelen, omdat wij wegens omstandigheden te weinig spelers hadden. In deze ronde bleek de tegenstand iets meer in evenwicht, echter wederom een doelsaldo 69 voor en slechts 19 tegen.

vrijwilligerswerkReiger Boys is volop in beweging en om onze bijna 1000 leden (waarvan zo'n 800 kinderen) iedere week met plezier te laten trainen en spelen, zijn er vele vrijwilligers nodig. In de aanloop naar het nieuwe seizoen zijn er weer wat leuke vrijwilligersposities vrij.

Bestuurslid voetbalzaken facilitair
Met het vertrek van Frank Heemsbergen komt per 1 april de vacature vrij voor bestuurslid Voetbalfacilitaire zaken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de portefeuilles: Jeugd, Scheidsrechters, Wedstrijdzaken, Toernooien en activiteiten, 7 tegen 7 en Senioren recreatief. Iedere portefeuille heeft een eigen coördinator. Voor deze functie is een uitgebreide functie-omschrijving aanwezig. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Stefanie Hoogland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41918196

Scheidsrechterscoördinator
Als scheidsrechterscoördinator zorg je er met anderen voor dat alle zaken rondom het fluiten bij wedstrijden wordt geregeld. Je hebt een coördinerende taak wat de planning, begeleiding en opleiding van de scheidsrechters betreft. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Frank Heemsbergen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22696808

Diploma SOIII Brian van AlphenDat je je ook als scheidsrechter ook goed je talent kunt ontwikkelen bewijst Brian van Alphen maar weer. Het is Brian namelijk gelukt om het diploma SOIII te behalen. Hierdoor ontgroeit Brian het niveau als verenigingsscheidsrechter en mag hij nu op een nog hoger niveau gaan fluiten.

Brian is als speler van de JO16-2 aktief als voetballer en fluit daarnaast voor de KNVB. In het verleden heeft Brian ook vaak gefloten voor Reiger Boys en heeft hij, samen met Valentijn Bakker, onlangs nog een workshop gegeven aan de jeugd van Reiger Boys.

Wil jij ook wedstrijden gaan fluiten of meer weten hierover? Kom dan donderdag 19 maart naar de scheidsrechtersavond bij Reiger Boys. Kijk dan hier.

schoonmaakmachineNiet veel leden weten dat de mannen van de MOT (Materialen, Opslag en Terreinen) ook de kantine regelmatig schoonmaken naast de vele andere werkzaamheden die zij uitvoeren. De kantine wordt dan geheel leeg gemaakt en de vloer met een schoonmaakmachine schoongemaakt. Echter de schoonmaakmachine heeft het onlangs na ruim 20 jaar trouwe dienst begeven en twee weken terug heeft de MOT een nieuwe schoonmaakmachine in ontvangst genomen.

Deze nieuwe machine, deels aangeschaft uit de opbrengst van het 70 jarig jubileum, maakt niet alleen de vloer veel beter schoon maar is ook een stuk eenvoudiger in gebruik. Geen verlengsnoer nodig maar keurig op een accu. Tevens kan deze nieuwe machine gebruikt worden op andere plekken zoals de vloeren van de keuken en instructieruimtes.

Op de bijgevoegde foto maakt Theo Mulder de eerste meters met deze nieuwe aanwinst.

IMG 2884 IMG 2891

Afgelopen zaterdag zijn er weer twee vrijwilligers gehuldigd. Vrijwilliger van de maand februari is Erwin de Krijger. Erwin is al zo'n 12 jaar wedstrijdsecretaris voor de jeugd. Hij kreeg veel stemmen en wordt geroemd om zijn meedenken en snelle reacties. Vrijwilliger van de maand maart is Claudia Visjager. Zij is bezig aan haar tweede seizoen als coördinator voor de meiden recreatief. Zij doet dit met veel enthousiasme. Daarnaast traint en begeleid zij twee meidenteams. Naast bloemen kregen Erwin en Claudia een VVV bon t.w.v. € 25,00 van de Vrienden van Reiger Boys en € 25,00 op hun clubcard. Beiden bedankt voor jullie inzet!

hogedruk spuit nwDe medewerkers van de MOT (Materialen, Onderhoud, Terreinen) hebben van de “Vrienden van Reiger Boys” een nieuwe hogedruk spuit mogen ontvangen. De oude spuit was echt “op”, van hoge druk was geen sprake meer. Om het zomeronderhoud te vergemakkelijken is een hogedruk spuit hard nodig om bijvoorbeeld alg onder de tribune stoeltjes te verwijderen, aanslag aan plafonds van de doucheruimtes, tegelwanden van de doucheruimtes, moeilijk bereikbare hoeken, afvoerputten reinigen e.d. De medewerkers van de MOT zijn erg blij met dit mooie cadeau.

rbnieuw2De voetballers van Reiger Boys Heren 1 hebben 1 punt gewonnen. Reiger Boys speelde op ‘eigen’ veld tegen EVC uit Edam, het bleef zoals de wedstrijd begon. 0 – 0 en daarmee kwamen de heren van interim – trainer Boukes nog goed weg.

Daarentegen pakten de voetbalsters van Reiger Boys door en wonnen in Stiens van de plaatselijke ‘SC Stiens’. De vrouwen van Reiger Boys wonnen de wedstrijd met 1 – 2, bij rust leidden de voetbalsters al met 0 – 1.

Reiger Boys – EVC in de zaterdag 3de Klasse A bleef zoals de wedstrijd begon, 0 – 0 en daarmee won Reiger Boys 1 punt. Maar gezien de ‘uitslagen’ van de concurrenten, schiet Reiger Boys niets op met 1 punt.

71D2B300 4871 43CE BA00 CDAA51EBB94BHoi allemaal,

Na spannende gewonnen wedstrijd van mijn team J08-2 tegen Alkmaarsche Boys J08-1 (5-4) mocht ik in de middag Pupil van de Week zijn bij de wedstrijd van Reiger Boys 1 tegen EVC 1( 0-0). Eerst vond ik het heel spannend maar daarna superleuk. Ik ging eerst naar de kleedkamer daarna deed ik mee met de warming-up ( passen en trappen met trainer Theo) Toen mocht ik de aftrap nemen en in de goal schieten. Alle spelers en trainers waren aardig en lief en zorgden goed voor me. Ik kreeg ook een bal met handtekeningen erop en drankje en patatje in de bestuurders kamer. Ik heb een hele leuke middag gehad!

Bedankt en groetjes Lazar

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectieING bank
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie
comfortable logo nw

Hoofdsponsor
Zaalvoetbal
logo woest callantsoog
Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13
McDonalds Alkmaar HHW kl nw

Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw
Kledingleverancier

jako-smp logo kl

Ster en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl

SponsorKliks, gratis sponsoren!