rbnieuw2Beste leden, ouders, verzorgers en vrijwilligers,

Vandaag tijdens de persconferentie van het kabinet zijn weer vergaande maatregelen aangekondigd per morgenavond 18:00 uur. Op de Rijksoverheidswebsite is te lezen dat er geen publiek bij sportwedstrijden en bij trainingen zijn toegestaan. Daarnaast zal onze kantine dicht zijn.

Als bestuur zullen we de komende dagen nader bekijken hoe dit precies zal werken. Ook verwachten we snel meer informatie vanuit de veiligheidsregio, de gemeente en de KNVB omtrent de te hanteren protocollen.

Wij begrijpen dat dit gevolgen heeft voor iedereen maar ondersteunen de noodzaak voor deze maatregelen.

Met sportieve groet,

Het bestuur
v.v. Reiger Boys

Heren 1 260920Afgelopen zaterdag stonden de 1e thuiswedstrijden in de competitie op het programma, waar de Herenteams vorige week uit speelden. Reiger Boys Heren 2 speelden tegen ZCFC Heren 2 en Reiger Boys Heren 1 tegen Olympia Haarlem. Heren 2 wonnen hun wedstrijd, met ‘slechts’ 2 – 1. Uitslag doet vermoeden, dat het heel erg moeilijk was. Niets was minder waar, de mannen van Burak Kebabci waren juist heer en meester over ZCFC Heren 2. Dat het maar 2 – 1 werd, had de ploeg geheel aan zichzelf te wijten.

Logo Reiger Boys 70 jaarHet was een verzoek vanuit de klankbord groep of het mogelijk is om alle trainers en begeleiders te voorzien van een coachjas. Dit in verband met de uitstraling van Reiger Boys en uniformiteit voor elke trainer / begeleider bij de leeftijdsgroep van recreatief tot prestatief.

Vanuit de opbrengsten van het 70 jarige jubileum van Reiger Boys en medewerking van JAKO teamsport en SMP kledingleverancier zijn er zo’n 130 coachjassen ingekocht. Na inventarisatie van namen en kledingmaten gaat uitreiken een feit worden.

Zaterdag 3 oktober 2020 van 10.00 uur tot 14.00 uur op de 1e verdieping, naast de lift, kunnen trainers en begeleiders langs komen om zijn of haar coachjas op te halen, na ondertekening van uitgifte formulier.

Kom langs of geef door aan een mede collega trainer / begeleider, want uitreiking is maar éėnmalig.

Tot zaterdag,
Het kledingfonds

info 250920Vrijdag 25 september vond in de kantine van Reiger Boys de ‘Uitleg spelregels voor ouders’ plaats. Met genoeg animo vertelde Jack Wezepoel, een zeer ervaren KNVB clubscheidsrechter, over alle ins en outs over de spelregels bij voetbal. Onderwerpen zoals inworp, corner, buitenspel, vrije trap, maar ook de verschillende regels bij pupillen en senioren, kwamen aan bod. Er was ook genoeg gelegenheid voor het stellen van vragen, die duidelijk en met veel plezier werden beantwoord door Jack Wezepoel. Het was een zeer geslaagde avond, die wij vaker zullen organiseren.

De presentatie is via de volgende link te downloaden.

Pvdw Lukas van de VeldeIk ben Lukas van de Velde en ik ben 9 jaar en ik Voetbal bij JO 11–5. Afgelopen zaterdag was ik Pupil van de Week en mocht ik dus meelopen bij een wedstrijd van de Heren1. Als eerst kreeg ik een speciale jas aan en toen ontmoette ik alle voetballers. Ik ging mee naar de wedstrijdbespreking en de trainer ging uitleggen wat er moest gebeuren. Toen ging ik mee de kleedkamer in en zette ze harde muziek op. En toen gingen ze de warming-up doen en ik mocht mee doen met alle oefeningen.

Tijdens de wedstrijd zat ik in dug-out naast de wissels. Helaas heeft Reiger Boys verloren met 2 -1. Toen de wedstrijd afgelopen was ging ik naar de bestuurskamer en kreeg ik een bal met handtekeningen van de aanvoerder. Ook kreeg ik een zakje snoep en een bon voor de McDonald’s.

Ik heb een super duper leuke dag gehad.
Groetjes Lukas

VR2 260920Na een kletsnatte ochtend traden we om 12:15 aan tegen de vrouwen 1 van UVS. Een team dat grotendeels bestaat uit oud topklasse speelsters en oud internationals, die nog even lekker willen ballen op de zaterdag zonder verplichtingen te hebben om door het hele land te reizen. Tijdens de wedstrijdbespreking was de nadruk gelegd op de omschakeling, omdat hier veel te winnen valt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette UVS heel hoog druk. Maurice zat nog niet eens of de 1e bal lag al achter Reza. Een terugspeelbal door het midden werd onderschept en simpel binnen getikt. Dit was het begin van een middagje voetballes. We kregen het niet voor elkaar om onder de druk uit te voetballen. Passes over 5 meter kwamen niet aan, draaiden in de vrouw of waren te laat met overspelen. Met ‘man’ en macht werd er verdedigd en dat kwam Liz al in de 15e minuut op geel te staan. Ondanks dat er door sommige speelsters keihard werd gewerkt wilde het allemaal niet lukken. In de 37e minuut werd ons eerste schot op doel gegeven. Met oogstrelend voetbal werd de ene na de andere goal gemaakt. We gingen de rust in met 5-0.

foto artikel Rodi 260920Gewoon een maandagochtend na een weekend vol met wedstrijden. De vrijwilligers van de onderhoudsploeg zijn op het complex van voetbalvereniging Reiger Boys keihard aan het werk. De kleedkamers worden schoongemaakt en de kantine wordt aangeveegd, terwijl buiten het gras wordt gemaaid. Het beeld onderstreept nog maar eens dat vrijwilligers ongelooflijk belangrijk zijn bij elke sportvereniging.

“Aan elk nieuw lid dat bij Reiger Boys wil spelen, vragen we of hij of zij ook de club wil helpen. Er zijn ieder weekend veel mensen nodig”, zegt voorzitter Dick Kuijl. “We hebben rond de duizend leden, dat komt neer op zeventig elftallen, dus er moet wel wat gebeuren om alles in goede banen te leiden. We zijn ook bezig met vrijwilligers voor de ontvangstdienst die bij de ingang de bezoekende club’s en de scheidsrechters willen ontvangen. Maar ook betrekken we de ouders meer bij het vrijwilligerswerk. Bovenop de contributie betalen de leden een vrijwilligersbijdrage die kan worden terugverdient, maar belangrijker is dat we vele handen nodig hebben om alles optimaal te laten verlopen.”

Foto: Theo Annes

Kijk voor het volledige bericht op Heerhugowaards Nieuwsblad van Rodi Media

rbnieuw2Inmiddels hebben wij al van zo’n 80% van onze leden de contributie mogen ontvangen. Dank daarvoor!

Iedereen die nog niet heeft voldaan krijgt begin oktober van ons een 2e betalingsherinnering. Het is van belang dat zij de contributie vóór 15 oktober voldoen. Indien dit niet het geval is worden betreffende spelers namelijk geblokkeerd en zijn zij dus niet speelgerechtigd!

Mocht u vragen hebben over de betaling (bijvoorbeeld een verzoek hebben tot termijnbetaling), dan verzoeken wij u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Marco van Langen van de contributieadministratie. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Let wel: verzoeken voor termijnregelingen worden vanaf 15 oktober niet meer geaccepteerd.

zuilen 2020 2021De sponsorzuilen bij de ingang van het complex zijn weer bijgewerkt. Op deze zuilen zijn zichtbaar alle hoofdsponsoren, stersponsor, sponsor hoofdveld, sponsor tribune, subsponsors en teamsponsoren.

Klik op het sponsortype voor een overzicht per categorie.

Enkele nieuwe sponsoren zijn hierop te vinden zoals Hoofdsponsor Vrouwen en meiden Sina Voetballab, Hoofdsponsor Onder 10 t/m 13 Amigo Plant maar ook verschillende nieuwe teamsponsoren. Dit zijn (in willekeurige volgorde) Arco Luchttechniek, Plein 8 lunchroom, Prolumi smart lightning solutions, Rodeha loodgieters, de Bonte Cleaning Service, @HAIR, Sikkens Center Alkmaar, Sina Voetballab en Amigo Plant.

rbnieuw2Het seizoen is nu een paar weken van start en ondanks de geldende Corona maatregelen zijn we over het algemeen tevreden.

Complimenten voor de ontvangstdienst
We zijn zeer tevreden over de ontvangstdienst. Iedereen is aanwezig en voert de taken goed uit. De ontvangstdienst wordt door ouders en oudere jeugdspelers gedaan en zij spelen een belangrijke rol bij het goed laten verlopen van de wedstrijddagen. De geldende maatregelen worden hier goed uitgevoerd en er wordt ook op aanvraag weer limonade uitgedeeld in treetjes, geheel Corona Proof. Complimenten voor Daniëlle Nijssen als nieuwe coördinator voor de ontvangstdienst en dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan de ontvangstdienst.

gevonden en verloren voorwerpenHet is altijd vervelend om dingen kwijt te raken. Bij Reiger Boys worden gevonden voorwerpen in een bak in de ontvangstruimte (links in de gang naar de kleedkamers) verzameld. Mocht er iets achtergebleven zijn in kleedkamers, kantine of andere ruimtes, dan wel iets gevonden zijn op de velden, zal dat hier te vinden zijn, Deze bak zal ik wekelijks “legen”. Alle gevonden voorwerpen zullen 3 maanden in bewaring worden gehouden !

Mocht u iets kwijt zijn, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webshop logo site-klDemoshop geopend zaterdag's
van 10:00 tot 12:00 uur

Hoofdsponsor
Heren selectie

ING bank

 
Hoofdsponsor
Vrouwen selectie en meiden

logo sina voetballab


Hoofdsponsor

Onder 10 t/m 13

logo amigoplant


Hoofdsponsor 
Onder 8 & 9 en kabouters

keukensale logo nw


Kledingleverancier

JAKO Sportswear   nieuw logo smpSter en subsponsors

facebook button

banner voetbal nl