RB 75 jaar logo transparantArchief Reiger Boys
Van de ontstaansgeschiedenis van Reiger Boys en alles wat daarna kwam is veel bewaard gebleven. Het archief van onze club is in de afgelopen tijd enigszins op orde gebracht. Al het materiaal, vanaf 1948 tot heden, is overzichtelijk ingedeeld in periodes van 10 jaar. Dat kan natuurlijk nog verder verfijnd worden, dat is de volgende klus.

Oude filmbeelden
Tussen de vele foto’s, verslagen, notulen, krantenartikelen, overzichten etc. troffen we een filmcassette aan. De naam van Henk Gootjes stond er op. Hij had lang geleden alles wat hij had met betrekking tot Reiger Boys aan het archief afgestaan. Die film maakte ons natuurlijk razend nieuwsgierig, maar de vraag was: hoe kunnen we de oude beelden (het was een super 8 film) zichtbaar maken? En wat zou er op te zien zijn? Van het bestuur werd toestemming verkregen om de film laten digitaliseren. Dat is inmiddels gebeurd.

Wat is er te zien?
De film, in zwart-wit en zonder geluid, is gemaakt bij een wedstrijd van het toenmalige eerste elftal, hoogstwaarschijnlijk in 1965. Hij is nu dus 59 jaar oud. Gelukkig kon Piet Weeland (nu nog steeds via de MOT bij Reiger Boys betrokken) wat meer vertellen over wat en wie er te zien valt, hoewel niet alles meer bekend is. Hij speelde toen zelf in het eerste elftal.
De film begint met de wapperende vlaggen van SVW en Reiger Boys. De wedstrijd wordt gespeeld op een veld SVW. Reiger Boys had toen nog niet het latere eigen complex, geen kleedkamers en geen tribune. Piet wist niet meer wie de tegenstander was, ook omdat er geen kleuren van de tenues te zien zijn.
Veel namen kon hij wel noemen. In willekeurige volgorde: Henk Ernst, Henk Klerq, Henk Gootjes, Jaap Bakker (met sigaret), Emiele van Heyningen (keeper RB), Dick Wagenaar, Frits Gootjes, Piet Weeland, Jaap Krul, Ab Hofman, Jan Japin (grensrechter), Henk Lap (voorzitter).
Het ging er, zo te zien, stevig aan toe in de wedstrijd. De einduitslag is onbekend.

Kijk hier voor de video (via Youtube).

Peter Coesel en Hans van der Veldt