Jan van Gils fotoDonderdagochtend 13 juni een telefoontje. Nietsvermoedend volgt van Henk Tromp de akelige mededeling: Jan van Gils is gisteravond, 12 juni 2024, na een heel kort ziekbed overleden. Dat was een dreun! Zoals zo vaak denk je direct “dat kan niet”. Maar het bleek de harde realiteit te zijn.

Jan is vele jaren een echte Reiger Boys-man geweest. Velen van ons, vooral de iets oudere leden, zullen zich Jan ongetwijfeld herinneren. Jan heeft heel wat jaartjes in het eerste elftal gespeeld. In 1983 was hij één van de spelers van het kampioenselftal, toen getraind en gecoacht door Botond Csider. Jan was een sierlijke middenvelder met een fluwelen techniek. Na zijn periode in het eerste elftal heeft Jan jarenlang deel uitgemaakt van het roemruchte Mr. Cockerteam, een team in eerste instantie bestaande uit oud-eerste elftalspelers. Vele kampioenschappen mochten Jan en zijn medespelers vieren.

Ook op ander gebied was Jan actief voor de club. Zo trainde hij samen met Richard Mennen (IM), onder supervisie van de hoofdtrainer, de meiden van de damesselectie. Verder was Jan mede-bestuurslid van “De Vrienden van Reiger Boys”. Kortom, Jan was zeer betrokken bij de club Reiger Boys.

Jan en zijn geliefde Dorine hadden grootse plannen. Zij wilden dolgraag in het buitenland iets moois opzetten. Dat is hen gelukt! In Duitsland, tegen de Tsjechische en Poolse grens, vonden zij een grote oude boerderij die zij in de loop van een aantal jaren omtoverden tot een waar paradijsje, “Hossies Hof”, met drie appartementen erbij voor de toeristische verhuur. Werkelijk een pláátje! Vaak hebben zij daar gasten uit Heerhugowaard verwelkomd. Jan en Dorine waren daar zeer gelukkig en raakten geheel ingeburgerd. Des te triester dat het Jan niet vergund is om nog langer samen met zijn Dorine te genieten van al het moois dat ze daar hebben opgebouwd.

De uitvaart en begrafenis vinden plaats in Duitsland. Enkele goede vrienden uit Heerhugowaard zullen daarbij aanwezig zijn.

Wij wensen Dorine en alle geliefden heel veel kracht toe om zonder Jan door te gaan.

Jan van Gils kaart 1

Jan van Gils kaart 2

Jan van Gils kaart 3

Jan van Gils foto

Kampioenselftal 1983

Kampioenselftal 1983

Staand vlnr: Ed Snijders(masseur/verzorger), Botond Csider (trainer), Jack Duineveld, Richard Mennen, Aalt Klaassen, Jan Dekker, Jan van Gils, René Wiedemeijer, Henk Tromp, Jan Harmsen, Gonnie van Herpt (grensrechter)

Gehurkt vlnr: Wil Verkooijen (elftalbegeleider), Siem Bes, Aad Schelvis, Henk Effern, Adrie Kamp, Errol Zijlstra, Rob Liesdek