rouwboeket 3Reiger Boys-man en vriend van velen

Op vrijdag 23 november een schokkend telefoontje: Richard is overleden! "Dat kan niet, dat kan niet waar zijn", is de eerste reactie. Richard, de levensgenieter, de man met wie je overal, ook in de kantine, zowel lol kon trappen als een serieus gesprek voeren. Toch is het zo: Richard, de joviale man met de smile op z'n gezicht, is dood.

Een echte Reiger Boys-man was hij. Vanaf de jeugd droeg hij de geelzwarte kleuren, en hij kón er ook wat van. Toen hij 17/18 was, kwam hij bij het eerste elftal. Als sterke spits scoorde hij gedurende vele jaren aan de lopende band. Hoeveel keer in totaal? Dat hield hij niet bij, was niet echt belangrijk, vond hij. Zo was hij.

In 1989 kwam Richard bij het Mr. Cockerteam, dat een jaar eerder begonnen was met  oud-eerste elftal spelers. Ook in dat team was hij de schrik van verdedigers en keepers. Op een gegeven moment stopte Richard, de jaren gingen tellen, de knieën protesteerden. Hij bleef echter actief binnen de vereniging en was vele jaren, tot aan die fatale 23ste november, bestuurslid van De Vrienden van Reiger Boys. Twee weken geleden nog zaten we, de Vrienden van Reiger Boys, samen met het clubbestuur aan tafel om te overleggen waaraan De Vrienden dit seizoen hun steun kunnen verlenen. Richard had in die besprekingen altijd een actieve en creatieve inbreng.

Richard had nog zó veel plannen, met z'n vrouw Tanya en z'n huis in Bulgarije. Wat hadden we hen dat graag gegund! Helaas kan hij die plannen niet meer ten uitvoer brengen. Richard is er niet meer. Dat is moeilijk te accepteren en zal nooit wennen.

Dag Richard, dag vriend.

Namens De Vrienden van Reiger Boys,

Hans van der Veld,
Voorzitter van De Vrienden van Reiger Boys