Telstar Beneleague-8142De vrouwen van Telstar zijn de BeNeleague B voortvarend begonnen. Voor zo'n 200 toeschouwers won de ploeg van trainer Toon Beijer met 4-0 van het Belgische Zulte Waregem.

Telstar wist zich voor de winterstop net niet voor de A-league te kwalificeren en zit nu in een poule met de nummers vijf tot en met acht uit Nederland en België. Zulte Waregem bakte er in de Belgische competitie niet veel van en haalde slechts drie punten uit veertien wedstrijden.

Telstar, dat door het winterse weer was uitgeweken van het eigen stadion naar het kunstgrasveld  Reiger Boys in Heerhugowaard, stond na iets meer dan een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Priscilla de Vos en Kristina Sundov. Opnieuw De Vos bepaalde de ruststand op 3-0. Volgens Beijer kwam de zege geen enkel moment in gevaar. "De kansen volgden elkaar snel op. Claudia van den Heiligenberg had er zeker nog twee moeten maken."

Na rust kon er eigenlijk niet meer gevoetbald worden. Door de kou bevroor de sneeuw op het kunstgras. Beijer: "We zeiden op de bank al tegen elkaar dat het een kwestie van uitzitten zou worden. Er kwam ook bijna geen bal meer aan." Uiteindelijk scoorde Telstar kort voor tijd nog één keer. Dominique Vugts was de maakster.

Ajax speelde dit weekend niet. De Amsterdamse vrouwen zouden het in de A-league opnemen tegen Lierse SK, maar het veld van de Belgische tegenstandster werd vrijdagavond afgekeurd.

bron www.rtvnh.nl