Nieuwjaarswedstrijd 2012041Rond tien uur 's ochtends liep ik het complex op. Het was er nog erg rustig. "Het zal net zo gaan als voorgaande jaren," zei Paula, "De meesten komen pas tegen twaalf uur binnen". Je probeert de tijd tot aan de lunch dan op een zinvolle manier te doden. Je drinkt een kop koffie, en nog een, plakje cake erbij, maakt af en toe een ommetje, doet een klusje en als je dan de kantine weer binnen komt, is het aantal gasten al verdubbeld. Kijk, dat gaat er al een beetje op lijken. "Henk, zijn de bloemen er al?" vraagt Ben. "Die komen tegen twaalf uur." Na enige tijd loop ik naar de ontvangstruimte om daar de bloemenman op te vangen. Exact een minuut over twaalf rijdt de man het terrein op en levert de boeketten af. Gelukt dus!

Helaas wel een minuut te laat, want als ik naar de kantine ga, hoor ik juist Ben zijn speech afsluiten met: "De bloemen zijn er nog niet, dat komt vanmiddag dus." Ja, da's lachen. Inmiddels is de kantine wel volgestroomd. Er zijn zo'n honderd genodigden die allemaal aangeschoven zijn aan de lunch. Een perfecte lunch, geweldig mooi verzorgd door Paula, Aad, Chiel en dan hoop ik niet dat ik iemand vergeten ben.

Na de lunch vinden de wedstrijden plaats waar ik weinig van gezien heb. Ik kan daar dus niks zinnigs over schrijven. Wel zag ik een speler op de grond liggen toen ik de bestuurskamer verliet. Het zag er niet goed uit. Hij werd per ambulance afgevoerd. Een gebroken arm, begreep ik. Nou, ik wens hem een spoedig herstel toe.

Nieuwjaarswedstrijd 2012003Gaande de wedstrijden werd het echt druk op het complex. Wie wil er immers niet op een nieuwjaarsreceptie zijn? En na het sportieve gedeelte nam het aantal bezoekers alleen maar toe. Ook de wethouder, dhr. Dickhoff, kwam even langs. Mooi gebaar. Als daar dan ook nog muziek bij komt, wordt het echt gezellig. Ben had nog een klein toespraakje richting Steven Pols die de zilveren Reiger opgespeld kreeg door Paula. Hij zal dit ook zeker een mooi moment hebben gevonden.

En plotseling staan er twee bekenden tegenover je. Mensen die je een hele tijd niet gezien hebt. Dat vond ik dan weer geweldig! En de resterende tijd werd vooral gevuld met muziek, dans hier en daar, gesprekjes en de nodige versnaperingen. Ik vond het een geslaagde receptie!

Henk Hoogeveen

{gallery}Fotoalbum_2011-2012/Nieuwjaarswedstrijden en receptie{/gallery}

Foto's Arjan de Back