damesvoetbalschoenHet afgelopen seizoen kan worden gezien als een zeer geslaagd seizoen op het gebied van meisjesvoetbal binnen Reiger Boys. Met zeven teams zijn wij vol goede bedoelingen aan de start van de competitie begonnen. De MF1, een geheel meisjesteam dat in de gemengde competitie uitkomt, heeft gestreden voor wat ze waard waren. De meiden lieten zich de tweede helft van het seizoen de kaas niet van het brood eten. Er werd gevochten voor elke meter en er werd steeds beter overgespeeld. Dit heeft geresulteerd in een mooie 3e plaats in de voorjaarscompetitie.

De ME2 heeft het als tweede en nieuw samengesteld elftal best zwaar gehad dit jaar. In het najaar hielden zij zich goed staande maar in het voorjaar werd het echt lastig. Als tweede elftal speelden zij alleen maar tegen eerste elftallen en dat brak ze geregeld op. Toch is er binnen het elftal sprake van groei en vooruitgang. Dit geeft goede hoop voor het nieuwe seizoen.

De ME1 heeft een topseizoen achter de rug; twee keer kampioen geworden en de halve finale van de KNVB beker bereikt. Helaas waren de meiden van Volendam net even sterker en gaan zij naar de finale. De meiden begonnen prima aan het seizoen en alles leek van een leien dakje te gaan, met als resultaat najaarskampioen. Na de winterstop trad opeens even een behoorlijke dip op, maar de meiden werden net op tijd wakker tegen Meervogels'31 en heropende de weg richting het voorjaarskampioenschap. Door in de laatste wedstrijd van Uitgeest te winnen konden de meiden als kampioenen het veld verlaten.

De MD1 heeft ook een prima seizoen gedraaid. Waar zij in de najaarscompetitie nog vier ploegen boven zich moesten dulden, waaronder Kolping Boys en Jong Holland lieten zij van zich spreken in het tweede deel en werden zij knap ten koste van bovenstaande ploegen kampioen met 23 punten uit 9 wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd op het hoofdveld was nog behoorlijk spannend. Ze zenuwen deden flink hun werk, maar toch werd de buit binnen gehaald.

De MC2 bestaande uit een mix van nieuwe meiden en ervaren toppers kende een wat rommelige start, maar krabbelde op en werd in een competitie met 14 teams als tweede elftal knap vierde! Na de winterstop werden daarop de doelstellingen bijgesteld en ging men voor het kampioenschap in de nieuwe poule. Het niveau van het spel ging duidelijk omhoog en dat leverde punten op. Helaas werd het kampioenschap niet gehaald, maar nog steeds wel een respectabele derde plaats.

De MC1 heeft het als tweedejaars talententeam in de hoofdklasse ook prima gedaan. Na een halve competitie van acht wedstrijden stonden de meiden met 24 punten op plaats 1. Na de winterstop speelden zij verder in de kampioenenpoule en kwamen tot een verdienstelijke derde plaats. De slagroom op de taart was wel het spelen van de finale van de KNVB beker. De tegenstander, een 'oude' bekende, had net even meer geluk en ging er met de bekerwinst vandoor. Deze mooie en leerzame ervaring zullen de meiden niet snel vergeten.

Ook de MB1, een team vol jong talent, viel te bewonderen in de KNVB bekerfinale tegen een andere 'oude' bekende: Fortuna wel te verstaan. Ondanks alle kansen moesten ook zij de bekerwinst helaas aan de tegenstander laten. Fortuna MB1 was tevens de belangrijkste tegenstrever in de competitie en ook daar in moest Reiger Boys haar meerdere erkennen. In de najaarscompetitie was er sprake van een inhaalrace als gevolg van wat aanloopproblemen en blessures die uiteindelijk resulteerde in een wat teleurstellende 6e plaats. In de voorjaarscompetitie begon de MB1 daarom gretig. Reiger Boys eindigde in de kampioenenpoule met 22 punten uit 10 wedstrijden op de gedeelde eerste plaats. Helaas was dit net niet voldoende voor het kampioenschap (doelsaldo niet toereikend), maar wel een geweldige teamprestatie!

Samenvattend kunnen wij concluderen dat het voor het meisjesvoetbal een geweldig seizoen is geweest waarin we bij alle teams plezier en ontwikkeling hebben gezien, maar uiteraard hier en daar ook een wanklank en een traan.

Een domper op de vreugde is wel het degraderen van dames 1 en 2, dat doet zeer, maar ik ben er van overtuigd dat wij voldoende kwaliteiten en veerkracht hebben om heel snel weer te promoveren naar de Topklasse en de eerste klasse.