logo RB zaalvoetbalHet is januari 2011 als er op mijn computer een mail verschijnt met als titel "Vertrouwelijk" van onze huidige voorzitter als eerste denk ik deze is niet voor mij bestemd. Hierin wordt beschreven dat Ben denkt om met de start van het nieuwe seizoen zaalvoetbal aan te bieden bij Reiger Boys. In het gesprek die erna volgt (met meerdere personen) legt Ben zijn plan uit en waarom hij hiertoe is gekomen. Er zijn diverse spelers van Reiger Boys actief bezig met zaalvoetbal in competitie verband of recreatief bij andere verenigingen. Er is een commissie gevormd om te kijken of het allemaal mogelijk was we hadden een half jaar de tijd om een goede organisatie neer te zetten. Er moest een ledenadministratie, financiële administratie, coördinator voor de teams, wedstrijdformulieren en uitslagenadministratie komen. De personenwaren gauw gevonden. Na gespreken met de KNVB konden wij dan ook 4 jeugdteams en 1 senioren team inschrijven (het zaalvoetbal bij Reiger Boys was geboren).

In de eerste week van september 2011 net voor de start van de competitie hadden wij alle begeleiders/aanvoerders van de tams bij elkaar en Ron Kauwen (KNVB-afdeling zaalvoetbal), in deze bijeenkomst werd besproken over wat en niet kan tijdens en rondom de wedstrijden. Hier hebben wij met iedereen dan ook duidelijke afspraken gemaakt. Tijdens de start komen wij ook achter dingen waar wij nooit bij stil gestaan hebben deze punten hebben we dan ook meegenomen naar deze competitie.

De resultaten van de teams waren wisselvallig enkele teams speelde mee om de bovenste plaatsen andere teams helaas onderin. Wij bemerkten wel bij deze teams dat de sfeer heel goed was onderling en er zijn dan ook weinig die dit seizoen afhaken. Tijdens de kersvakantie werd onze D1 uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi bij HV/Veerhuijs waar diverse topteams meespeelde, hier hebben wij gelijk de eerste prijs gekaapt. Ook eindigde de D1 bij de eerste 4 van de kampioenschappen district West 1. Bij FC Marlène waren natuurlijk enkele spelers van deze team ook opgevallen en deze zullen dan ook vanaf heden daar te bewonderen te zijn. Verder is het afgelopen seizoen voor de jeugd die op het veld spelen diverse mogelijkheden gegeven om te zaalvoetballen een voorbeeld hiervan was de wintercompetitie van de KNVB en natuurlijk het al bekende Bart Blok zaalvoetbal toernooi natuurlijk hebben we dit samen gedaan met de jeugdafdeling.

Het nieuwe seizoen:

De voorbereidingen zijn op het moment in volle gang, de teams zijn samengesteld, ingeschreven bij de KNVB we zien dan ook dat we dit seizoen minimaal met 80% groeien. We gaan starten met 3 senioren teams, 6 jeugdteams:

 • Dames 1 Hoofdklasse 01
 • Heren 1 2e klasse A
 • Heren 2 3e klasse 01
 • B1 1e klasse
 • C1 1e klasse
 • C2 1e klasse
 • C3 1e klasse
 • C4 1e klasse
 • D1 1e klasse

Ondertussen is ook bekend dat al onze verzoeken zijn ingewilligd, maar er is altijd nog plaats voor meerdere teams. Dit seizoen zullen wij ook starten met trainingen voor de jeugdteams. De trainingen worden op donderdag gegeven om de week in een gymzaal aan de Weegbree door de aanwezige begeleiders. We zullen ook weer enkele teams gaan inschrijven voor de wintercompetitie zaalvoetbal van de KNVB voor veldvoetbal teams. Zaalvoetbal wordt dan ook gespeeld op een kleine ruimte dat kan je dan ook duidelijk zien op het veld wie er zaalvoetballers zijn.

Wij zijn nog op zoek naar:

Spelers/speelsters:

 • Individueel om enkele teams nog aan te vullen (B/C Junioren)
 • Je meld je aan als vriendenteam (over het algemeen kunnen wij deze teams gelijk plaatsen in de competitie), dit kan alleen als je minimaal 8 spelers hebt en een begeleider. Een ieder dient zich wel apart aan te melden bij de ledenadministratie.

Trainers/stagiaires:

Om de teams te trainen zijn wij opzoek naar 1 of 2 personen die op donderdag van 18.30-19.30 uur de jeugdteams willen trainen.

Scheidsrechters:

Voor (oefen)wedstrijden van onze teams zijn wij op zoek naar enkele scheidsrechters.

Verslagen/Notulist:

Wij zouden graag de zaalvoetbalcommissie versterken met iemand die regelmatig stukjes voor de website zou willen schrijven en bijeenkomsten die door de zaalvoetbalcommissie worden georganiseerd zou willen notuleren.

Voor meer informatie: zaalvoetbal@reigerboys.nl of 06-48383917.

Namens de zaalvoetbalcommissie vv Reiger Boys

Ron Veerman