Gisteren was voor ons alweer de derde bekerwedstrijd, de uitwedstrijd tegen RKEDO ME2. Omdat wij vorige week van hun ME1 verloren hadden zinden wij op sportieve wraak. Senna had zich afgemeld omdat zij naar een feestje was en van Britt haar moeder kreeg ik via de mail te horen dat Britt ziek, nu zaten wij opeens zonder wissels. Ik besloot toen dat ik Sanne met ons mee wilde laten spelen want dan hadden wij in ieder geval 1 wissel.

Wij begonnen aan de wedstrijd om 11:00 uur en om 11:02 lag het eerste doelpunt er al weer in, Kylie tekende voor de 0-1. Na een hoekschop van Sanne maakte Kylie ook nog de 0-2 en de 0-3 maakte Kylie na een hoekschop van Esmee. Een echte hattrick, de eerste in Kylie haar lange carrière. :-) Het doelpunten festijn ging vrolijk verder dus was ik blij dat ik mijn telefoon kon gebruiken om alle doelpunten te noteren. Sanne tekende voor de 0-4 en Esmee maakte de 0-5, haar eerste doelpunt voor ons, gefeliciteerd. Na twee mooie voorzetten van Sanne scoorde eerst Michelle de 0-6 en daarna Esmee de 0-7. Dit was de ruststand. In de kleedkamer vertelde ik de meiden dat ik niet wist wat de stand was maar dat dat ook niet belangrijk was. Nu moesten onze meiden maar eens laten zien wat ze op de trainingen geleerd hebben, veel overspelen en goed vrijlopen. Eigenlijk wilde alle speelster, inclusief keepster Esmee, in de voorhoede spelen maar dat was natuurlijk geen optie.

De tweede helft begon precies als de eerste met Reiger Boys in de aanval en RKEDO op eigen helft. Na een klutsbal via de lat en 124 speelsters kwam de bal voor de voeten van Anouk en zij maakte dan ook de 0-8, prima goal Anouk. Ook voor jou de eerste bij ons, gefeliciteerd! Floor was inmiddels ook door mij in de voorhoede gezet en na een paar mooie combinaties van onze meiden schoot zij prima binnen, 0-9. Aranka en keepster Esmee mochten blij zijn dat het geen winter was want dan waren zij vast bevroren geweest, daar kwamen de tweede helft helemaal geen ballen meer. Nu gingen de meiden nog meer overspelen en zo werd de 0-10 gescoord door Kylie nadat de bal van achteruit via Esmee naar voren gespeeld werd en van de rechter kant naar de linker zodat RKEDO alleen maar kon kijken naar de bal. Dit was de mooiste goal van de dag, niet om wie hem scoorde maar de manier waarop jullie de aanval opgezet hadden, perfect!! Toen kreeg Sanne het nog even op haar heupen en zij scoorde dan ook de 0-11 en de 0-12. Floor deed voor Reiger Boys ME1 de laatste duit in het zakje met een fraaie goal en zo stopte onze kant van het scorebord bij 13. Toch was er 1 moment van onoplettendheid van onze achterhoede, komt ook omdat iedereen op een gegeven moment op een andere positie stond, en kon RKEDO ook van de hatelijke 0 afkomen, eindstand 1-13.

Nou meiden, volgende week hoop ik dat wij meer tegenstand kunnen verwachten anders is er ook geen lol meer aan. Ik wil Sanne bedanken voor het invallen en namens ons allemaal Britt sterkte wensen met haar herstel. Wij hopen dat je er snel weer bij bent want we hebben je hard nodig. (en Floor wil niet te vaak in de achterhoede spelen, haha). Deze week een extra compliment voor Anouk, jij hebt goed gespeeld Anouk. Veel passes gegeven, goed vrijgelopen en zelfs een doelpunt gemaakt!!

Groet, Patrick van Kemenade

Begeleider Reiger Boys ME1