Van morgen was het dan zover. Het eerste tournooii van het seizoen. 13 trappelende kabouters waren er klaar voor om de aanval in te gaan en het maximale eruit te halen. Er waren 2 teams samengesteld, waarvan ik hier van team Leeuwen 2 een klein verslagje van de wedstrijden schrijf .

FC Uitgeest 1B - Reiger Boys Leeuwen 2:
Al na de eerste minuut kwamen we al op 1 - 0 achterstand. We werden compleet overdonderd en na 5 minuten stonden we op 2 - 0 achterstand. Maar Zoals het een goede leeuw betaamt vecht deze als een Leeuw terug en de nagels/noppen werden in het gras gezet en het hol van de leeuw werd supergoed verdedigd. we kregen 2 corners tegen wat de spanning enorm verhoogde, maar het hol van de leeuw was onbereikbaar voor uitgeest.

In de 2e helft creerden we een aantal kansen. Pepijn schoot vol op het doel, maar vlak voor de lijn werd de bal helaas onderschept. Daarna was het weer bijna raak, maar ook hier misten we net.
De verdediging ging er zo hard aan toe dat Elmar en Mitch elkaar onderste boven liepen en er helaas weer door uitgeest werd gescoord. Toen er door de omroeper werd omgeroepen dat de wedstrijd was afgelopen en 1 seconde voordat de scheidsrechter affloot scoorde Elmar nog net een doelpunt. Uiteindelijk hebben we met 6-1 verloren, maar de Leeuwen waren wel wakker geschud en hadden honger gekregen en lustten de volgende tegenstander rauw.

Reiger Boys Leeuwen 2 - Odin Brazilie 2:
De Leeuwen zetten net hun nagels / noppen in het gras om aan te zetten toen er op een totaal onverwacht moment in de eerste minuut al een tegengoal kwam. Maar onderschat nooit een getergde leeuw en 2 minuten later kwam er een flitsende actie, maar schoot Reda net naast. De hele troep Leeuwen voelde dat deze tegenstander danig uit het veld was geslagen en beslopen en omsingelde hun prooi op een zeer listige wijze. De leeuwen waren volop bezig met de genade slag, maar de tegenstander ontkwam iedere keer op het nippertje. Pepijn schoot in 10 seconden tijd tweemaal op de lat. Vlak daarna kwam Elmar vanaf de achterlijn naar voren gestormd en schoot helaas net naast. De Leeuwen werden nog wat extra getergd en kwamen zelfs op een 0-3 achterstand. uiteindelijk na besluiping en omsingeling was het dan zover. De prooi was vastgepakt en moest alleen nog even door elkaar geschud te worden voordat deze werd opgepeuzeld. Na een mooie voorzet schoot Joris knoerdhard in de kruising. en zo volgden er nog 5 doelpunten vanuit de meest moeilijke hoeken. De prooi werd verorberd en uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 5-3.

De Kennemers 1B - Reiger Boys Leeuwen 2:
Volgevreten konden de Leeuwen een half uurtje rusten voordat ze weer op jacht moesten. De troep Leeuwen was zo op elkaar ingespeeld dat ze een meedogenloze jachtmachine waren geworden. In de eerste helft kwamen ze al op 7-1 voorsprong waardoor de Koningen van de Leeuwen vonden dat de niet te stuitende jagende troep kleiner mocht worden en met 1 leeuw minder op de jachtgronden konden jagen. Iedere poging van de prooi om te ontsnappen werd genadeloos door Julian afgestraft en sprong er met een katachtige bekende sierlijke beweging voor. Een klein beetje de honger gestild werden de Leeuwen iets rustiger en vielen minder met zijn allen aan en hadden nu meer tijd om elkaar de bal toe te spelen en met hele mooie passes en overspeel bewegingen de prooi finaal af te slachten. De sluipbewegingen van Thijs werden finaal door de prooi over het hoofd gezien en deze gevaarlijke leeuw kon iedere keer mooi vrij lopen. Zo werd de laatste wedstijd met 16-1 gewonnen en keerden de Leeuwen uiteindelijk niet moe maar wel voldaan met de 2e plaats in de poel met een beker en allemaal met een bal terug naar hol van leeuw .

Dankzij de organisatie en inzet van iedereen is het weer een mooie sportieve ochtend geweest. Morgen zulen de leeuwen tegen de panters gaan voetballen en we kijken er weer naar uit