Nadat de C1 afgelopen donderdag een goede oefenwedstrijd heeft afgewerkt tegen de koploper in de hoofdklasse A, is het nu half elf in de ochtend van zaterdag 9 november. Reiger Boys C1 gaat het opnemen tegen Koedijk C1. Een fysiek sterke ploeg, die ook meedoet in de kop van het klassement.

Nadat scheidsrechter Grippeling de spelerspassen heeft gecontroleerd gaat de strijd van start. Reiger Boys pakt direct het initiatief en laat Koedijk zien hoe het spelletje gespeeld moet worden. De bal gaat goed rond en de tegenstanders kunnen niets anders dan er kansloos achteraan lopen. De sterke opening van de thuisploeg wordt al snel beloond doordat Noah in de 5e minuut, na voorbereidend werk van Dylan en Cem, de keeper van Koedijk kansloos laat en de 1-0 binnenschiet. Na de snelle openingstreffer blijft Reiger Boys de sterkste ploeg op het veld. Terwijl zij goed combineren, probeert Koedijk bij balbezit de lange bal te spelen. Doordat de aanvallers en middenvelders van Reiger Boys kort op hun tegenstanders zitten, wordt de angel uit het spel van Koedijk gehaald. In de 17e minuut zien de toeschouwers hoe Reiger Boys, na een prachtige steekpass, via Kevin op 2-0 komt. Ook na deze goal blijft het spelbeeld ongewijzigd. De bezoekers moeten zich vooral bezig houden met verdedigen en komen maar sporadisch over de middenlijn. De enkele keren dat het wel lukt, slagen ze er niet in om de achterste linie van de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Om het krachtsverschil nog duidelijker te maken, besluit Miquel om dankbaar gebruik te maken van geklungel in de Koedijkse verdediging en in de 33e minuut de 3-0 ruststand binnen te schieten.

In de tweede helft is het voor Reiger Boys belangrijk om de tegenstanders niet het gevoel te geven dat er nog iets te halen valt. Ze gaan dat doen met Daan en Lars, die in de plaats komen voor Jeremy en Sven. Al snel wordt duidelijk dat Koedijk een verloren wedstrijd speelt. Reiger Boys blijft ook in de tweede helft het beeld bepalen en weet zo nu en dan een scoringsmogelijkheid te creëren. De kleine en middelgrote kansen die verkregen worden, leveren helaas geen doelpunten op. De enige echte mogelijkheid van Koedijk ontstaat als de tweede helft ongeveer een kwartier oud is. De grote en sterke spits van de bezoekers heeft de verdediging van Reiger Boys zijn hielen laten zien en stoomt af op het doel van de thuisploeg. Op het moment dat hij uit wil halen en in gedachten waarschijnlijk al aan het juichen is, is het Thimo die met een uiterste krachtsinspanning de bal voor zijn voeten wegglijdt en hiermee de grootste kans van Koedijk onschadelijk maakt. In de 51e minuut komt Max in het veld voor Kevin. Doordat Max aan de rechterzijde en Lars op links het veld goed breed houden, zou het publiek getrakteerd kunnen worden op nog meer treffers. Dat dit niet gebeurd komt vooral doordat er in de aanvalsopbouw te vaak wordt gekozen voor combinaties door het centrum. Mooi als het lukt, maar effectief is het meestal niet. Aan de andere kant weet Koedijk, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, geen gevaar te stichten. Dit alles heeft als resultaat dat er tot aan het eindsignaal, niets meer aan de stand verandert.